VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban

VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban
2023. 04. 24., 19:45

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete önkéntes hulladékszedést szervezett a hétvégén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalommal közösen.

A Római-parton az Újpesti vasúti hídtól a pünkösdfürdői parkig gyűjtötték a szemetet a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének aktivistái múlt szombaton – mondta Dorner Attila főszervezező, a VOSZ Budapest elnökségi tagja a vosz.hu-nak.

A hulladékgyűjtés a VOSZ Budapest Fenntarthatósági szekciójának nulladik eseménye volt, hiszen a szekció majd májusban alakul meg, terveik között rengeteg hasonló kezdeményezés szerepel.

Hegyvári Bálint, a szekció elnöke, a Preston Business Kft. ügyvezetője elmondta: örültek, hogy a gyerekekkel együtt részt tudtak venni az eseményen, hiszen a fenntarthatóságra nevelés már gyermekkorban kulcsfontosságú.

Filip Navrátil, a Dubajban 255 szobás szállodakomplexumot építő Preston Capital ügyvezetője szintén részt vett az akcióban. Mint mondta: az összes ingatlanfejlesztési projektüknél fontos szempont az ökotudatosság. Véleménye szerint Közép-Európában kevésbé támogatott a fenntarthatóság a Közel-Kelethez képest, ahol a kormányok nagy pénzforrásokat és támogatást fordítanak erre.

A TeSzedd! akció vasárnap is folytatódott – Csobánka mellett, a Dera-szurdokban dolgoztak az önkéntesek. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.
2023-11-28 15:40:00
„Ezek a városok a legkiemelkedőbb példái annak, hogy a városok a lakosságuk javát szem előtt tartva miként állíthatják szolgálatukba az innovációt a városi terek átalakítására, valamint a demográfiai és gazdasági kihívások kezelésére.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS