VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban

VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban
2023. 04. 24., 19:45

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete önkéntes hulladékszedést szervezett a hétvégén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalommal közösen.

A Római-parton az Újpesti vasúti hídtól a pünkösdfürdői parkig gyűjtötték a szemetet a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének aktivistái múlt szombaton – mondta Dorner Attila főszervezező, a VOSZ Budapest elnökségi tagja a vosz.hu-nak.

A hulladékgyűjtés a VOSZ Budapest Fenntarthatósági szekciójának nulladik eseménye volt, hiszen a szekció majd májusban alakul meg, terveik között rengeteg hasonló kezdeményezés szerepel.

Hegyvári Bálint, a szekció elnöke, a Preston Business Kft. ügyvezetője elmondta: örültek, hogy a gyerekekkel együtt részt tudtak venni az eseményen, hiszen a fenntarthatóságra nevelés már gyermekkorban kulcsfontosságú.

Filip Navrátil, a Dubajban 255 szobás szállodakomplexumot építő Preston Capital ügyvezetője szintén részt vett az akcióban. Mint mondta: az összes ingatlanfejlesztési projektüknél fontos szempont az ökotudatosság. Véleménye szerint Közép-Európában kevésbé támogatott a fenntarthatóság a Közel-Kelethez képest, ahol a kormányok nagy pénzforrásokat és támogatást fordítanak erre.

A TeSzedd! akció vasárnap is folytatódott – Csobánka mellett, a Dera-szurdokban dolgoztak az önkéntesek. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS