VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban

VOSZ-aktivisták is gyűjtötték a hulladékot a TeSzedd! akcióban
2023. 04. 24., 19:45

A VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete önkéntes hulladékszedést szervezett a hétvégén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalommal közösen.

A Római-parton az Újpesti vasúti hídtól a pünkösdfürdői parkig gyűjtötték a szemetet a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének aktivistái múlt szombaton – mondta Dorner Attila főszervezező, a VOSZ Budapest elnökségi tagja a vosz.hu-nak.

A hulladékgyűjtés a VOSZ Budapest Fenntarthatósági szekciójának nulladik eseménye volt, hiszen a szekció majd májusban alakul meg, terveik között rengeteg hasonló kezdeményezés szerepel.

Hegyvári Bálint, a szekció elnöke, a Preston Business Kft. ügyvezetője elmondta: örültek, hogy a gyerekekkel együtt részt tudtak venni az eseményen, hiszen a fenntarthatóságra nevelés már gyermekkorban kulcsfontosságú.

Filip Navrátil, a Dubajban 255 szobás szállodakomplexumot építő Preston Capital ügyvezetője szintén részt vett az akcióban. Mint mondta: az összes ingatlanfejlesztési projektüknél fontos szempont az ökotudatosság. Véleménye szerint Közép-Európában kevésbé támogatott a fenntarthatóság a Közel-Kelethez képest, ahol a kormányok nagy pénzforrásokat és támogatást fordítanak erre.

A TeSzedd! akció vasárnap is folytatódott – Csobánka mellett, a Dera-szurdokban dolgoztak az önkéntesek. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS