Vezető német autóipari beszállító új kapacitásokkal reagál az elektromos autózás által támasztott növekvő keresletre

Vezető német autóipari beszállító új kapacitásokkal reagál az elektromos autózás által támasztott növekvő keresletre
2023. 12. 28., 11:55

A németországi székhelyű ZF technológiai csoport két nagyszabású projekt megvalósítására összesen 62,5 millió eurót ruház be a magyarországi autógyártás két fellegvárában, Debrecenben és Kecskeméten. Az összesítve 313 új munkahelyet létrehozó beruházások az e-járművek alkatrészgyártásához teremtenek kapacitásokat.

A ZF globális technológiai csoport két új magyarországi telephellyel bővíti működését. A német járműipari beszállító prémium autógyárakkal, a Debrecenben gyártóbázist létesítő BMW-vel és a Kecskeméten üzemelő Mercedes-Benzzel lép partnerségre, hogy kiszolgálja a két cég új járműplatformjai kapcsán keletkező jövőbeli keresletet.

A ZF beruházásai összesen 62,5 millió eurót tesznek ki. Kecskeméten egy 17.700 négyzetméteres csarnokban történik majd a gyártás, míg a debreceni operáció egy 13.700 négyzetméteres létesítményben indul. A ZF az említett német autógyárak számára saját gyárában hátsó és első tengelyeket fog készíteni, mégpedig az ún. „just in sequence” elv mentén, miszerint az alapanyagok és alkatrészek nem csak időben, hanem a gyártási soron történő felhasználásuk sorrendjében érkeznek a termelő üzembe.

A ZF új telephelyei 2024 negyedik negyedévére állhatnak üzembe új szerződéses partnereik közvetlen szomszédságában.

A képen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere (k), Papp László debreceni polgármester (j), és Joó István befektetésöszöntözésért felelős kormánybiztos, a HIPA vezérigazgatója.

A cikk megírásában az Üzletem.hu együttműködő partnere a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS