Varga Mihály: további adókönnyítést tervez a kormány a kkv-knak jövőre

2023. 07. 28., 16:59

A háborús helyzet ellenére a kormány további adókönnyítést és adócsökkentést is tervez a jövő évre a kis- és középvállalkozások számára – jelentette ki Varga Mihály, miután Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett.

A kormány elkötelezett amellett, hogy a cégek adóterheit csökkentse és adóadminisztrációját tovább egyszerűsítse – emelte ki Varga Mihály.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a kormány kiemelt partnereként nagy szerep jutott abban, hogy az elmúlt évek nehézségei közepette is sikerült a gazdaságpolitikát eredményesen alakítani, és elősegíteni, hogy az egymást érő válságokat a vállalkozások könnyebben átvészeljék – fejtette ki a pénzügyminiszter. Továbbra is nagy szükség van tehát az iparkamarára, amely a kis- és középvállalkozások érdekeit képviselve javaslatokat tesz a kormánynak.

Egyeztetésükön Varga Mihály és Parragh László egyetértett abban, hogy a vállalkozások terheinek további csökkentése nem csak versenyképességüket javítja, hanem egyúttal hozzájárul a munkavállalók és a magyar családok életszínvonalának javításához is. Ezt segíti, hogy a közelmúltban elfogadott adótörvényekben a kormány az adóegyszerűsítések mellett kiterjeszti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának kedvezményeit és csökkenti az adminisztrációt is.

Tavaly Magyarország az első tíz közé került az OECD-országok adórendszerének vonzerejét vizsgáló adó-versenyképességi rangsorban, amivel Magyarország megelőzte többek között Svédországot, Németországot és Ausztriát is – mondta Varga Mihály. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS