Vállalkozásösztönző rendezvénysorozatot indított a K&H

2019. 06. 04., 17:45

A K&H Cápák között rendezvénysorozat a mai ismereteknek az elsajátításában segíti a vállalkozásokat, az értékesíteni kívánt termék prototípusának letesztelésétől a cégalapításon át a hatékony marketing és eladási ismeretekig, hogy a két legnagyobb buktatót – a vásárlók hiányát és a finanszírozási nehézségeket – ki tudják küszöbölni.

Miközben az év első negyedévében ötéves csúcsot ért el a cégalapítások száma, és egyre több egyéni vállalkozás van, a megszűnő cégek száma is folyamatosan gyarapodik. Ez figyelmeztető jel lehet az induló vállalkozásoknak arra, hogy bizony nem minden sikeres ötletből lesz valóban sikeres vállalkozás. Ahhoz, hogy egy ötletből vállalkozás induljon, majd az éveken át sikeresen tudjon működni, és akár még külföldi piacokat is meghódíthasson, olyan vállalkozói ismeretekre van szükség, amit nem minden vállalkozó tud magáénak a kezdetekkor. Az elmúlt több mint 30 év szakmai tapasztalataira alapozva ezért olyan vállalkozói képzést biztosítunk a most induló, illetve fejlődni vágyó cégek számára az ingyenesen látogatható K&H Cápák között rendezvénysorozaton, amely a mostani gazdasági, adózási és médiakörnyezethez igazodóan mutatja be a legszükségesebb tudnivalókat.

A nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív terméket vagy szolgáltatást fejlesztő startupok támogatására az elmúlt években egyre több inkubációs program jött létre, emellett azonban a digitális fejlődés, az adózási és szabályozási környezet változása, vagy akár a közösségi média platformok elterjedése miatt minden induló- vagy fejlődni vágyó vállalkozásnak szüksége van a friss, naprakész vállalkozói ismeretek elsajátításra. Ezek segítségével ugyanis nagy valószínűséggel elkerülhető a két leggyakoribb probléma, azaz hogy nincs valós piaca a terméknek, vagy nincs megfelelő finanszírozási háttér. 

A két kritikus pont

Az induló vállalkozások leginkább ott buknak el, hogy olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amely nekik, vagy akár közvetlen környezetüknek elnyeri tetszését, a potenciális vásárlói kört tehát saját szubjektív véleményük, nem pedig reális piackutatás, versenytárselemzés és fogyasztói igényfelmérés alapján ítélik meg. A valós igények felmérésére ma már számos olyan technika van, mint például a „build-measure-learn” folyamat, amelynek során lépésről lépésre tesztelik a fogyasztók igényeit, és ehhez igazodóan fejlesztik tovább a terméket.

A másik kritikus kérdés amellett, hogy mit nyújt a fogyasztóknak, hogy mindezt miből, hogyan valósítja majd meg – azaz hogyan építi fel magát a vállalkozást. Ehhez elengedhetetlen egy olyan komplex üzleti terv, ami tartalmazza a fő partnereket és vevőket, a várható bevételi forrásokat és költségeket, valamint a vállalkozás által kínált pontos értékajánlatot. Egy ilyen üzleti terv készítésére ma már olyan kompakt módszer is létezik, mint például az egyoldalas üzleti terv, ami – nevéből adódóan – nagyon tömören foglalja össze mindazokat az elemeket, amelyeket egy vállalkozás indításakor számba kell venni.

Mindezekhez a kihívásokhoz segítségként Balogh Péter, az NNG alapítója és a magyar startup közösség egyik legelismertebb angyalbefektetője azt javasolja, hogy nagyon jól válasszuk meg, kikkel, milyen csapattal dolgozunk együtt. Hiszen minden cég életében vannak jó és rossz pillanatok, így elengedhetetlen, hogy olyan társaink legyenek, akikkel a nehéz pillanatokban is tudunk jófejek lenni, összetartani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 12:10:11
A belügyminiszter május 24-i kezdettel az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS