Újra összeült a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma

Újra összeült a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma
2024. 01. 29., 19:10

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége, az AmCham Hungary és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alkotta fórum fő napirendi pontját a gazdasági növekedés helyreállításához szükséges lépések, a rövid és hosszú távú kihívások felvázolása alkotta.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az egyeztetésen megköszönte a kamarák folyamatos partnerségét, majd arra kérte és biztatta a kamarák képviselőit, hogy új, a növekedés helyreállítását támogató javaslatokat dolgozzanak ki, amelyeket a Fórum következő ülésén meg is tárgyalhat – derül ki a tárca közleményéből. A kormány számít a kamarákra a gazdaság további fejlesztését célzó GINOP Plusz programok kidolgozásában is, melyeknek fókuszában a kkv-szektor beruházásainak támogatása és a munkaerőpiaci aktivitás növelése áll – mondta el Nagy Márton, és felkérte a kamarai tagokat, hogy dolgozzanak ki egy olyan komplex deregulációs csomagot, amely jelentősen megkönnyítheti a vállalkozások működését

„A gazdasági kamarák képviselői megköszönték a miniszter tájékoztatását, és jelezték, hogy az általa felvázolt növekedési célokkal egyetértenek, a magyar gazdaság megerősítése és a növekedés helyreállítása közös érdek. Továbbá támogatásukat fejezték ki, az olyan gazdaságerősítő intézkedésekkel kapcsolatban, mint a meghosszabbított kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program, a 200 milliárd forintos plusz keretösszeggel újraindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram vagy a közel hatszoros keretösszegűre emelt Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program” – olvasható a minisztérium közleményében.

Fotó: Papp Szabolcs

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS