Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke
2022. 06. 10., 12:37

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete új „zöld irányvonalat” hirdet, ezzel ösztönözve tagvállalkozásait a tudatos termelésre és a hosszútávon fenntartható működésre. A megyei VOSZ 2022-től kezdve minden évben támogat valamely, a környezetvédelemmel, illetve a jövő generációjával kapcsolatos programot.

Idén a támogatást a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, Darnózseli Község Önkormányzata és a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével megvalósított faültetési program kapta.

A Darnózseliért Közhasznú Alapítvány évtizedes múltra tekint vissza, működése alatt többek között automata életmentő készüléket helyeztek ki a faluközpontban, ultrahangot vásároltak a helyi egészségügyi szolgálatnak, rendszeresen támogatnak rászoruló, illetve súlyosan beteg darnózseli lakosokat, most pedig térfigyelőkamerák kihelyezésére készülnek azokon a helyeken, ahol rendszeresen történik illegális szemétlerakás.

A faültetés hagyománya tavaly kezdődött Darnózselin, amikor a helyi általános iskola ballagó nyolcadikosai 22 sorfát ültettek el a faluban az őket búcsúztató hetedik osztályosok segítségével. Akkor az első fát dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője ültette el. A miniszter idén is jelen volt az eseményen, ahol szintén 22, egyenként háromméteres fát ültettek el a diákok, a tárcavezetőn kívül többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Pető Péter és Fazekas Zoltán, a település polgármestere jelenlétében.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete öt sorfa megvásárlásával támogatta a programot. Az eseményen dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke elmondta, a vállalkozói szférának nemcsak a gazdasági környezet, hanem az élhető, mindennapi környezet is számít. Nemcsak a profit, hanem a profit egy részének társadalmi ügyekért való hasznosítása is fontos. Ezért új, „zöld irányvonalat” hirdet a megyében, amellyel arra szeretné ösztönözni a vállalkozásokat, hogy működésük során tartsák szem előtt a fenntarthatóság elveit.

Dr. Kovács Péter rámutatott: ez különösen időszerű ma, amikor napi szinten szembesülünk az energiahiánnyal, a nyersanyag problémákkal, illetve a termelés folyamatosan növekvő rezsiköltségeivel. Hozzátette, ez a faültetés szimbolikus, egyfelől azt mutatja, hogy milyen sokat számít a kék bolygó zöldítése, másfelől pedig azt, hogy a környezetvédelem közös ügye a jelen cégvezetőinek és a most kirepülő ballagó diákoknak, azaz a jövő vállalkozóinak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS