Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke
2022. 06. 10., 12:37

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete új „zöld irányvonalat” hirdet, ezzel ösztönözve tagvállalkozásait a tudatos termelésre és a hosszútávon fenntartható működésre. A megyei VOSZ 2022-től kezdve minden évben támogat valamely, a környezetvédelemmel, illetve a jövő generációjával kapcsolatos programot.

Idén a támogatást a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, Darnózseli Község Önkormányzata és a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével megvalósított faültetési program kapta.

A Darnózseliért Közhasznú Alapítvány évtizedes múltra tekint vissza, működése alatt többek között automata életmentő készüléket helyeztek ki a faluközpontban, ultrahangot vásároltak a helyi egészségügyi szolgálatnak, rendszeresen támogatnak rászoruló, illetve súlyosan beteg darnózseli lakosokat, most pedig térfigyelőkamerák kihelyezésére készülnek azokon a helyeken, ahol rendszeresen történik illegális szemétlerakás.

A faültetés hagyománya tavaly kezdődött Darnózselin, amikor a helyi általános iskola ballagó nyolcadikosai 22 sorfát ültettek el a faluban az őket búcsúztató hetedik osztályosok segítségével. Akkor az első fát dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője ültette el. A miniszter idén is jelen volt az eseményen, ahol szintén 22, egyenként háromméteres fát ültettek el a diákok, a tárcavezetőn kívül többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Pető Péter és Fazekas Zoltán, a település polgármestere jelenlétében.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete öt sorfa megvásárlásával támogatta a programot. Az eseményen dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke elmondta, a vállalkozói szférának nemcsak a gazdasági környezet, hanem az élhető, mindennapi környezet is számít. Nemcsak a profit, hanem a profit egy részének társadalmi ügyekért való hasznosítása is fontos. Ezért új, „zöld irányvonalat” hirdet a megyében, amellyel arra szeretné ösztönözni a vállalkozásokat, hogy működésük során tartsák szem előtt a fenntarthatóság elveit.

Dr. Kovács Péter rámutatott: ez különösen időszerű ma, amikor napi szinten szembesülünk az energiahiánnyal, a nyersanyag problémákkal, illetve a termelés folyamatosan növekvő rezsiköltségeivel. Hozzátette, ez a faültetés szimbolikus, egyfelől azt mutatja, hogy milyen sokat számít a kék bolygó zöldítése, másfelől pedig azt, hogy a környezetvédelem közös ügye a jelen cégvezetőinek és a most kirepülő ballagó diákoknak, azaz a jövő vállalkozóinak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.