Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke

Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke
2022. 06. 10., 12:37

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete új „zöld irányvonalat” hirdet, ezzel ösztönözve tagvállalkozásait a tudatos termelésre és a hosszútávon fenntartható működésre. A megyei VOSZ 2022-től kezdve minden évben támogat valamely, a környezetvédelemmel, illetve a jövő generációjával kapcsolatos programot.

Idén a támogatást a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, Darnózseli Község Önkormányzata és a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével megvalósított faültetési program kapta.

A Darnózseliért Közhasznú Alapítvány évtizedes múltra tekint vissza, működése alatt többek között automata életmentő készüléket helyeztek ki a faluközpontban, ultrahangot vásároltak a helyi egészségügyi szolgálatnak, rendszeresen támogatnak rászoruló, illetve súlyosan beteg darnózseli lakosokat, most pedig térfigyelőkamerák kihelyezésére készülnek azokon a helyeken, ahol rendszeresen történik illegális szemétlerakás.

A faültetés hagyománya tavaly kezdődött Darnózselin, amikor a helyi általános iskola ballagó nyolcadikosai 22 sorfát ültettek el a faluban az őket búcsúztató hetedik osztályosok segítségével. Akkor az első fát dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője ültette el. A miniszter idén is jelen volt az eseményen, ahol szintén 22, egyenként háromméteres fát ültettek el a diákok, a tárcavezetőn kívül többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Pető Péter és Fazekas Zoltán, a település polgármestere jelenlétében.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete öt sorfa megvásárlásával támogatta a programot. Az eseményen dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke elmondta, a vállalkozói szférának nemcsak a gazdasági környezet, hanem az élhető, mindennapi környezet is számít. Nemcsak a profit, hanem a profit egy részének társadalmi ügyekért való hasznosítása is fontos. Ezért új, „zöld irányvonalat” hirdet a megyében, amellyel arra szeretné ösztönözni a vállalkozásokat, hogy működésük során tartsák szem előtt a fenntarthatóság elveit.

Dr. Kovács Péter rámutatott: ez különösen időszerű ma, amikor napi szinten szembesülünk az energiahiánnyal, a nyersanyag problémákkal, illetve a termelés folyamatosan növekvő rezsiköltségeivel. Hozzátette, ez a faültetés szimbolikus, egyfelől azt mutatja, hogy milyen sokat számít a kék bolygó zöldítése, másfelől pedig azt, hogy a környezetvédelem közös ügye a jelen cégvezetőinek és a most kirepülő ballagó diákoknak, azaz a jövő vállalkozóinak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.
2022-09-30 15:22:20
Megnövekedett az érdeklődés a tatabányai központú Komárom-Esztergom megyében található ingatlanok iránt. A legkeresettebb ingatlantípus a családiház, amelyre a vásárlók közel 10 millióval többet költenek átlagosan, mint két évvel ezelőtt.
2022-09-30 14:22:05
Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.