A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az ingyenes szakmai programsorozata keretein belül meghirdeti a „TANULJUNK EGYÜTT! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” rendezvénysorozatát.
Az előző félévben kialakított rendszert tartva két eseményre lehet jelentkezni. A feldolgozással most ismerkedők számára a 2x2 napos programon (I. és II. modul) az alapvető ismeretek megszerzésére lesz lehetőség.
A már terméket előállító tagoknak pedig – az aktuális trendekhez igazodva – csökkentett cukortartalmú gyümölcs- és zöldségkészítményekről szóló haladó programra kerül sor, mely során a résztvevők részletes tájékoztatást kaphatnak a legújabb gyártási, illetve termékfejlesztési trendekről. A folyamatos bővítésnek köszönhetően azon tagok is új információkat kaphatnak, akik már részt vettek a korábbi kamarai programokon.
Az őszi félévre tervezett események időpontja:
November 8. – Cukorcsökkentés lehetőségei a gyümölcs- és zöldségfeldolgozásban.
November 22-23. - Kezdő csoport I. modul és 2019. december 5-6. – Kezdő csoport II. modul.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programokon alkalmanként maximum 24 fő részvételét biztosítja a NAK.
Maga a bor nem nosztalgiázik, hiszen semmi köze az idehaza anno vagy akár most literes kiszerelésben kapható asztali borokhoz.
Fontos, hogy az atomenergia semmilyen módon ne váljon áldozatává az ukrajnai háború miatt kialakult politikai válságnak és vitáknak, e nélkül ugyanis lehetetlen lenne az energiaellátási krízis megoldása – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.