A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az ingyenes szakmai programsorozata keretein belül meghirdeti a „TANULJUNK EGYÜTT! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” rendezvénysorozatát.
Az előző félévben kialakított rendszert tartva két eseményre lehet jelentkezni. A feldolgozással most ismerkedők számára a 2x2 napos programon (I. és II. modul) az alapvető ismeretek megszerzésére lesz lehetőség.
A már terméket előállító tagoknak pedig – az aktuális trendekhez igazodva – csökkentett cukortartalmú gyümölcs- és zöldségkészítményekről szóló haladó programra kerül sor, mely során a résztvevők részletes tájékoztatást kaphatnak a legújabb gyártási, illetve termékfejlesztési trendekről. A folyamatos bővítésnek köszönhetően azon tagok is új információkat kaphatnak, akik már részt vettek a korábbi kamarai programokon.
Az őszi félévre tervezett események időpontja:
November 8. – Cukorcsökkentés lehetőségei a gyümölcs- és zöldségfeldolgozásban.
November 22-23. - Kezdő csoport I. modul és 2019. december 5-6. – Kezdő csoport II. modul.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programokon alkalmanként maximum 24 fő részvételét biztosítja a NAK.
Október 19-én kilencedik alkalommal rendezik meg a Somlón egy különleges hazai szőlő- és borfajta nagyszabású bemutatóját.
Folytatódik a munkagödör kialakítása az 5. blokk területén – jelentette be Szijjártó Péter.