Új munkahelyeket is teremtett a palacsinták Disneylandje

2020. 09. 15., 17:30

elé. Nehéz volt azok számára is, akik az élménydús vendéglátás szerelmesei. Eddig nem tapasztalt fenyegetés terhe alatt kellett alkalmazkodniuk a kulináris különlegességek kedvelőinek, és a palacsinta rajongóknak egyaránt, mivel az idei pandémiás helyzet nem tette lehetővé kedvenc éttermeik látogatását. A koronavírus miatt a vendéglátás vált az egyik legveszélyeztetettebb területté gazdasági és munkaügyi szempontból is, hiszen csak a hiteles és valódi különlegességeket kínáló éttermek tudtak talpon maradni.

Palacsintás CSR

A Creppy ezekben a rendkívüli időkben is jól alkalmazkodott, remekül helytállt. Egyediségének és erejének köszönhetően sikerült legyőznie a nehézségeket. A legfontosabb szempont a fenntarthatóság megőrzése volt, amit a palacsinta mestere sikeresen véghez vitt.

Megtartotta minden palacsintás csapattag kiemelt munkahelyét, sőt a nyár folyamán további, új egységekkel bővült a Creppy. Júliusban Miskolcbelvárosában megnyílt a sokoldalú élményközpont, a Creppy Center, majd ezt követően augusztusban a márka második franchise étterme is, a Creppy PalacsintaBistro Gyula. A sikeres terjeszkedésnek köszönhetően – a Creppy - további munkahelyeket teremtett tehetséges szakemberek számára.

„2020-ban a Covid-19 soha nem tapasztalt kihívás elé állított mindenkit. Rendkívül hátrányosan hatott ez a gazdaságra, kiemelten a  vendéglátásra. Célunk a termelés folyamatosságának a szituációhoz mért megőrzése, és a Creppy Család minden tagjának megtartása volt, ami sikerült is. A vírus ideje alatt elindult a házhozszállításunk, amely ősztől újra elérhetővé válik Miskolcon” – mondta Oszlánczi Réka, a Creppy alapító tulajdonosa.

A munkahelyteremtés és munkaerőmegtartás mellett, a Creppy nagy hangsúlyt fektetett az egészségügyi létesítmények segítésére is. A debreceni Creppy PalacsintaBistro különleges palacsintás adományaival rendszeresen támogatta többek között a Debreceni Gyermekklinikát, valamint a Kenézy Gyula Kórház dolgozóit és betegszállítóit.

Az egészségügyi dolgozóknak járó 30 százalékos kedvezményen kívül, a debreceni Creppy PalacsintaBistro jótékonysági koncertet szervezett Szirota Jennifer közreműködésével. Az esemény teljes bevételéből a beteg gyerekeket támogató Gyermekremény Alapítványt segítették. A súlyos betegséggel küzdő kis hősöket nemcsak a debreceni egység támogatta, hanem Miskolcon Palacsinta Patrik is. A Creppy ikonikus utazó séfje, gyermeknap alkalmából kedveskedett finom falatokkal és közös mókával a legkisebb korosztálynak.

„A Creppy miskolci és debreceni étterme is túlélte, sőt permanensen termelve átvészelte a legnehezebb időszakot. Amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy folyamatosan támogatni tudtuk a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi dolgozókat, és a veszélyeztetett beteg kisgyerekeket Debrecenben és Miskolcon egyaránt” – nyilatkozta Oszlánczi Réka.

A Creppy mindenre felkészült

A Creppy továbbra is a legmagasabb higiéniai szabályok szem előtt tartásával készíti el, szolgálja fel, illetve csomagolja be ínycsiklandozó különlegességeit a palacsinta rajongói számára. Kiemelten fontos a munkaterületek és munkaeszközök rendszeres, alapos fertőtlenítése és tisztítása. A Creppy minden vendége a legnagyobb biztonsággal fogyaszthatja el kedvenc palacsintás fogásait, legyen az akár Miskolcon, Debrecenben, vagy a nemrég megnyílt gyulai étteremben. Minden egység felkészült a vírus lehetséges második hullámára, és az esetleges szigorításokra is.

 „Közel nincs vége a vírus tombolásának, de a fentiek tekintetében bátran jelentem ki, hogy a Creppy minden tekintetben felkészült. Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy egy konkrét vízióval, tervezéssel és következetes munkával bármilyen kihívás legyőzhető.  Ha citromlevet facsar az élet, tegyél hozzá cukrot és szódát, hogy a legjobb limonádét élvezhesd belőle. Ez a klasszikus talán most a legaktuálisabb. Bátran haladjunk ebben a nehéz időszakban is, merjünk lépni, vállalkozni, fejlődni” – tette hozzá Oszlánczi Réka.

A Creppy éttermek célja továbbra is a zavartalan, folyamatos működés, a palacsinta kedvelőinek biztonságos kiszolgálása, és a Creppy egységeiben dolgozó munkaerő megtartása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Bár a neobankok és a nemzetközi trendek azt erősítik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői ne pénzügyi operatív teendőkbe öljék a drága idejüket ahelyett, amihez igazán értenek, az ehhez szükség digitális megoldások hazánkban még nem vagy csak ritkán hozzáférhetőek. Lemák Gábor, a FinTechShow-t szervező FinTech Group társalapítója ezért tartja fontosnak, hogy a rendezvényükön megvizsgálhatják: ki, hogyan és mit tehet azért, hogy a mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyei sokkal egyszerűbben intézhetőek legyenek. Rá is mutatott néhány olyan digitális gyakorlatra, ami kellően jövőbe mutató ahhoz, hogy a hazai vállalkozások is alkalmazzák végre.
A vendéglátóipari vezetők részéről a feladatok delegálásának hiánya az egyik legsúlyosabb probléma, ami miatt nehezen áll talpra az ágazat a COVID utáni években. Továbbra is érezteti hatását, hogy a pandémia szétverte a jól kialakult szakmai közösségeket, a vendéglátósok már nem vagy alig járnak össze eszmecserére és a tudás átadására, amiből pedig kölcsönösen, mindenki profitálhatna. Persze erre a helyzetre is van megoldás: hozzá kell látni a céges mikroközösségek, aztán a nagyobb együttműködések felépítéséhez – osztotta meg a BizniszPlusz csatornával Gréczi Szilárd, a Skill Trade operatív és projektmenedzsere.
A legtöbb munkavállaló nem díjazná, ha a home office határait szűkebbre szabná a munkahelyük, de a felük csak emiatt azért nem mondana fel – legalábbis rögtön. A cégek nem kapkodnak a keretek módosításával, amit valószínűleg jól tesznek, pedig az alkalmazottakat aligha érné váratlanul. Milyen arányban morzsolódnának le a dolgozók a távmunka elvételével? Milyen előnyeit és hátrányait érzik a pandémiából örökölt gyakorlatnak napjainkban? A Profession.hu felmérte, Dencső Blanka piackutatási és üzletfejlesztési szakértő pedig összefoglalta, mire érdemes számítani home office fronton a közeljövőben.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS