Új munkahelyeket is teremtett a palacsinták Disneylandje

2020. 09. 15., 17:30

elé. Nehéz volt azok számára is, akik az élménydús vendéglátás szerelmesei. Eddig nem tapasztalt fenyegetés terhe alatt kellett alkalmazkodniuk a kulináris különlegességek kedvelőinek, és a palacsinta rajongóknak egyaránt, mivel az idei pandémiás helyzet nem tette lehetővé kedvenc éttermeik látogatását. A koronavírus miatt a vendéglátás vált az egyik legveszélyeztetettebb területté gazdasági és munkaügyi szempontból is, hiszen csak a hiteles és valódi különlegességeket kínáló éttermek tudtak talpon maradni.

Palacsintás CSR

A Creppy ezekben a rendkívüli időkben is jól alkalmazkodott, remekül helytállt. Egyediségének és erejének köszönhetően sikerült legyőznie a nehézségeket. A legfontosabb szempont a fenntarthatóság megőrzése volt, amit a palacsinta mestere sikeresen véghez vitt.

Megtartotta minden palacsintás csapattag kiemelt munkahelyét, sőt a nyár folyamán további, új egységekkel bővült a Creppy. Júliusban Miskolcbelvárosában megnyílt a sokoldalú élményközpont, a Creppy Center, majd ezt követően augusztusban a márka második franchise étterme is, a Creppy PalacsintaBistro Gyula. A sikeres terjeszkedésnek köszönhetően – a Creppy - további munkahelyeket teremtett tehetséges szakemberek számára.

„2020-ban a Covid-19 soha nem tapasztalt kihívás elé állított mindenkit. Rendkívül hátrányosan hatott ez a gazdaságra, kiemelten a  vendéglátásra. Célunk a termelés folyamatosságának a szituációhoz mért megőrzése, és a Creppy Család minden tagjának megtartása volt, ami sikerült is. A vírus ideje alatt elindult a házhozszállításunk, amely ősztől újra elérhetővé válik Miskolcon” – mondta Oszlánczi Réka, a Creppy alapító tulajdonosa.

A munkahelyteremtés és munkaerőmegtartás mellett, a Creppy nagy hangsúlyt fektetett az egészségügyi létesítmények segítésére is. A debreceni Creppy PalacsintaBistro különleges palacsintás adományaival rendszeresen támogatta többek között a Debreceni Gyermekklinikát, valamint a Kenézy Gyula Kórház dolgozóit és betegszállítóit.

Az egészségügyi dolgozóknak járó 30 százalékos kedvezményen kívül, a debreceni Creppy PalacsintaBistro jótékonysági koncertet szervezett Szirota Jennifer közreműködésével. Az esemény teljes bevételéből a beteg gyerekeket támogató Gyermekremény Alapítványt segítették. A súlyos betegséggel küzdő kis hősöket nemcsak a debreceni egység támogatta, hanem Miskolcon Palacsinta Patrik is. A Creppy ikonikus utazó séfje, gyermeknap alkalmából kedveskedett finom falatokkal és közös mókával a legkisebb korosztálynak.

„A Creppy miskolci és debreceni étterme is túlélte, sőt permanensen termelve átvészelte a legnehezebb időszakot. Amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy folyamatosan támogatni tudtuk a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi dolgozókat, és a veszélyeztetett beteg kisgyerekeket Debrecenben és Miskolcon egyaránt” – nyilatkozta Oszlánczi Réka.

A Creppy mindenre felkészült

A Creppy továbbra is a legmagasabb higiéniai szabályok szem előtt tartásával készíti el, szolgálja fel, illetve csomagolja be ínycsiklandozó különlegességeit a palacsinta rajongói számára. Kiemelten fontos a munkaterületek és munkaeszközök rendszeres, alapos fertőtlenítése és tisztítása. A Creppy minden vendége a legnagyobb biztonsággal fogyaszthatja el kedvenc palacsintás fogásait, legyen az akár Miskolcon, Debrecenben, vagy a nemrég megnyílt gyulai étteremben. Minden egység felkészült a vírus lehetséges második hullámára, és az esetleges szigorításokra is.

 „Közel nincs vége a vírus tombolásának, de a fentiek tekintetében bátran jelentem ki, hogy a Creppy minden tekintetben felkészült. Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy egy konkrét vízióval, tervezéssel és következetes munkával bármilyen kihívás legyőzhető.  Ha citromlevet facsar az élet, tegyél hozzá cukrot és szódát, hogy a legjobb limonádét élvezhesd belőle. Ez a klasszikus talán most a legaktuálisabb. Bátran haladjunk ebben a nehéz időszakban is, merjünk lépni, vállalkozni, fejlődni” – tette hozzá Oszlánczi Réka.

A Creppy éttermek célja továbbra is a zavartalan, folyamatos működés, a palacsinta kedvelőinek biztonságos kiszolgálása, és a Creppy egységeiben dolgozó munkaerő megtartása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS