Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán

Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán
2022. 10. 03., 18:18

Az év legsikeresebb Nógrád megyei vállalkozóit és a megye új Prima-díjasait ünnepelték szeptember 30-án Salgótarjánban. A Nógrád megyei Prima-gálát 17. alkalommal rendezték meg.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a 17. megyei Prima-gálát. Czékmánné Kelecsény Ágnes beszédében rámutatott, hogy még a világjárvány is velünk van, de a háborús helyzet, az aszály, az energiaválság és az infláció is óriási terhet ró a vállalkozásokra – írja a nool.hu.

„Megyénkben a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy segítséget, támogatás tudjunk nyújtani a helyi vállalkozóknak. Legfontosabb célunk mind országosan, mind Nógrádban az, hogy a vállalkozások 93 százalékát kitevő kis- és középvállalkozások sikeresen átvészeljék ezt az időszakot” – mondta a VOSZ megyei elnöke.

Hozzátette: a múlt héten átadták a kormánynak a VOSZ szakértői által készített, minden szektorra érvényes javaslatokat, amelyek az energiaválság hatásainak kezelésére irányulnak.

A gálán elsőként az Év Nógrád Megyei Vállalkozója elismerést adták át. Ezt a kitüntetés 1999-ben alapította a VOSZ vezetősége. Idén Balla Krisztián, a Balla Euro Kft. ügyvezető igazgatója kapja az elismerést, amelyet december 2-án, a budapesti Vállalkozók Napján vehet majd át.

Ezt követően a Nógrád megyei szakmai díjakat adták át. Róluk a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára a VOSZ Országos Elnöksége döntött.

Az Év Fa- és építőanyag kereskedője Nógrád megyében Káplár András és Káplár Kornél, a Káplár Fatelep Kft. tulajdonos ügyvezetői. 

Az Év Papíripari Kereskedője Nógrád megyében Gyetvai Pál, a salgótarjáni PCT Office Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 

Az Év Autóipari szolgáltatója Nógrád megyében Takács Zoltán, az Anco Bt. Bosch Car Service ügyvezető igazgatója.

Az Év Fémipari vállalkozása Nógrád megyében Tóth András és Tóth Andrásné, a Xhénia Aluradiátor és Szerkezetgyártó Kft. tulajdonosai.

A Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalásért díj birtokosa idén Szalók Józsefné Gál Julianna volt kórházi asszisztens és nővér.

Idén is gazdára talált a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díj, amelyet Csősz Gábor, a Microvilág Kft. ügyvezetője vehetett át.

A vállalkozói elismerések sorát a T. Németh László Partneri Nívódíj zárta, amelyet idén a Prima-rendezvények állandó közreműködője, a József Attila Művelődési Központ kapott.

Az idei Nógrád megyei Prima-díjasok:

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Lévárdi Beáta zenepedagógus, tanár,

Magyar tudomány kategóriában Pálinkás Sándorné népművelő,

Magyar zeneművészet kategóriában Illés Attila dalszövegíró, zeneszerző, énekes és gitáros.

(Fotó: nool.hu/Hegedűs Márk)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-11-25 16:19:00
Az újabb és újabb generációk új trendeket hoznak, melyek az élet minden területére szép lassan begyűrűznek. Az egészségügyben ilyen új trend az úgynevezett figitális betegek megjelenése, akik sokkal bátrabban használják a digitális megoldásokat, de közben ragaszkodnak a fizikai eszközökhöz is. A Deloitte friss tanulmánya azt vizsgálja, hogyan alakulhat át az egészségügyi ellátás a megjelenésükkel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A bérrendezés akkor ésszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.
2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS