Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán

Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán
2022. 10. 03., 18:18

Az év legsikeresebb Nógrád megyei vállalkozóit és a megye új Prima-díjasait ünnepelték szeptember 30-án Salgótarjánban. A Nógrád megyei Prima-gálát 17. alkalommal rendezték meg.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a 17. megyei Prima-gálát. Czékmánné Kelecsény Ágnes beszédében rámutatott, hogy még a világjárvány is velünk van, de a háborús helyzet, az aszály, az energiaválság és az infláció is óriási terhet ró a vállalkozásokra – írja a nool.hu.

„Megyénkben a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy segítséget, támogatás tudjunk nyújtani a helyi vállalkozóknak. Legfontosabb célunk mind országosan, mind Nógrádban az, hogy a vállalkozások 93 százalékát kitevő kis- és középvállalkozások sikeresen átvészeljék ezt az időszakot” – mondta a VOSZ megyei elnöke.

Hozzátette: a múlt héten átadták a kormánynak a VOSZ szakértői által készített, minden szektorra érvényes javaslatokat, amelyek az energiaválság hatásainak kezelésére irányulnak.

A gálán elsőként az Év Nógrád Megyei Vállalkozója elismerést adták át. Ezt a kitüntetés 1999-ben alapította a VOSZ vezetősége. Idén Balla Krisztián, a Balla Euro Kft. ügyvezető igazgatója kapja az elismerést, amelyet december 2-án, a budapesti Vállalkozók Napján vehet majd át.

Ezt követően a Nógrád megyei szakmai díjakat adták át. Róluk a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára a VOSZ Országos Elnöksége döntött.

Az Év Fa- és építőanyag kereskedője Nógrád megyében Káplár András és Káplár Kornél, a Káplár Fatelep Kft. tulajdonos ügyvezetői. 

Az Év Papíripari Kereskedője Nógrád megyében Gyetvai Pál, a salgótarjáni PCT Office Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 

Az Év Autóipari szolgáltatója Nógrád megyében Takács Zoltán, az Anco Bt. Bosch Car Service ügyvezető igazgatója.

Az Év Fémipari vállalkozása Nógrád megyében Tóth András és Tóth Andrásné, a Xhénia Aluradiátor és Szerkezetgyártó Kft. tulajdonosai.

A Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalásért díj birtokosa idén Szalók Józsefné Gál Julianna volt kórházi asszisztens és nővér.

Idén is gazdára talált a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díj, amelyet Csősz Gábor, a Microvilág Kft. ügyvezetője vehetett át.

A vállalkozói elismerések sorát a T. Németh László Partneri Nívódíj zárta, amelyet idén a Prima-rendezvények állandó közreműködője, a József Attila Művelődési Központ kapott.

Az idei Nógrád megyei Prima-díjasok:

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Lévárdi Beáta zenepedagógus, tanár,

Magyar tudomány kategóriában Pálinkás Sándorné népművelő,

Magyar zeneművészet kategóriában Illés Attila dalszövegíró, zeneszerző, énekes és gitáros.

(Fotó: nool.hu/Hegedűs Márk)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS