Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán

Több vállalkozás munkáját is elismerték a Nógrád megyei Prima-gálán
2022. 10. 03., 18:18

Az év legsikeresebb Nógrád megyei vállalkozóit és a megye új Prima-díjasait ünnepelték szeptember 30-án Salgótarjánban. A Nógrád megyei Prima-gálát 17. alkalommal rendezték meg.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a 17. megyei Prima-gálát. Czékmánné Kelecsény Ágnes beszédében rámutatott, hogy még a világjárvány is velünk van, de a háborús helyzet, az aszály, az energiaválság és az infláció is óriási terhet ró a vállalkozásokra – írja a nool.hu.

„Megyénkben a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy segítséget, támogatás tudjunk nyújtani a helyi vállalkozóknak. Legfontosabb célunk mind országosan, mind Nógrádban az, hogy a vállalkozások 93 százalékát kitevő kis- és középvállalkozások sikeresen átvészeljék ezt az időszakot” – mondta a VOSZ megyei elnöke.

Hozzátette: a múlt héten átadták a kormánynak a VOSZ szakértői által készített, minden szektorra érvényes javaslatokat, amelyek az energiaválság hatásainak kezelésére irányulnak.

A gálán elsőként az Év Nógrád Megyei Vállalkozója elismerést adták át. Ezt a kitüntetés 1999-ben alapította a VOSZ vezetősége. Idén Balla Krisztián, a Balla Euro Kft. ügyvezető igazgatója kapja az elismerést, amelyet december 2-án, a budapesti Vállalkozók Napján vehet majd át.

Ezt követően a Nógrád megyei szakmai díjakat adták át. Róluk a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára a VOSZ Országos Elnöksége döntött.

Az Év Fa- és építőanyag kereskedője Nógrád megyében Káplár András és Káplár Kornél, a Káplár Fatelep Kft. tulajdonos ügyvezetői. 

Az Év Papíripari Kereskedője Nógrád megyében Gyetvai Pál, a salgótarjáni PCT Office Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 

Az Év Autóipari szolgáltatója Nógrád megyében Takács Zoltán, az Anco Bt. Bosch Car Service ügyvezető igazgatója.

Az Év Fémipari vállalkozása Nógrád megyében Tóth András és Tóth Andrásné, a Xhénia Aluradiátor és Szerkezetgyártó Kft. tulajdonosai.

A Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalásért díj birtokosa idén Szalók Józsefné Gál Julianna volt kórházi asszisztens és nővér.

Idén is gazdára talált a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díj, amelyet Csősz Gábor, a Microvilág Kft. ügyvezetője vehetett át.

A vállalkozói elismerések sorát a T. Németh László Partneri Nívódíj zárta, amelyet idén a Prima-rendezvények állandó közreműködője, a József Attila Művelődési Központ kapott.

Az idei Nógrád megyei Prima-díjasok:

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Lévárdi Beáta zenepedagógus, tanár,

Magyar tudomány kategóriában Pálinkás Sándorné népművelő,

Magyar zeneművészet kategóriában Illés Attila dalszövegíró, zeneszerző, énekes és gitáros.

(Fotó: nool.hu/Hegedűs Márk)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS