Több mint hatvanezer adag étel az egészségügyi dolgozóknak

2021. 01. 20., 11:00

2020 tavasza óta az Etesd nonprofit közhasznú szervezet segítségével több mint 60 ezer adag étel jutott el az egészségügyben dolgozókhoz. A szervezet novemberben elindította második kampányát, és továbbra is a hét minden napján küld ebédet a frontvonalban dolgozóknak. A CIB Bank a kezdeményezés támogatója a kezdetek óta.

A koronavírus-járvány második hulláma idején is aktív az Etesd nonprofit közhasznú szervezet: a november elején elindított, és napjainkban is tartó „Etesd a dokit 2” kampányuk révén az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer adag étel könnyítette a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók napjait. 2020 tavaszától mostanáig pedig a segítségükkel több mint 60 ezer adag étel jutott el a kórházakba, a mentőszolgálatokhoz, illetve a tesztlaborokban dolgozókhoz. A karácsonyi ünnepek alatt is gondoskodtak arról, hogy ünnepi menü kerüljön a családjuktól távol lévő ügyeletben dolgozókhoz.

2020. március 16-án egyetlen céllal állt össze az ötfős alapító társaság (Keve Márton séf, Pancsovay Zita – Borganika, Serfőző Márta – Serfőző Gluten Free Bakery, Drégelyi Xénia és Farkas Kata): hogy lehetőségeikhez mérten tápláló és egészséges, finom ebéddel segítsék a mindannyiunkért küzdő egészségügyi dolgozókat. A kezdeményezés szinte azonnal nagyon népszerűvé vált, hétről-hétre növekedett a támogatók köre. Nemsokára egyértelművé vált, hogy járványhelyzettől függetlenül is folytatni szeretnék a közös munkát, hiszen számukra is nagyon sokat adott lelkileg: májusban megalapították a saját nonprofit közhasznú szervezetüket, az Etesd-et.

Onnantól kezdve már pénzügyi támogatást is tudtak fogadni. Rengeteg magánszemély és néhány, társadalmi felelősségvállalást különösen fontosnak tartó vállalat is mögéjük állt. Kiemelt támogatójuk lett a CIB Bank, amely a Koronázatlan hősök kampány keretein belül már tavasszal támogatta a szervezetet, és együttműködésük a második hullám idején is folytatódott.

A támogatással a CIB Bank célja kettős: egyrészt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat segíti, másrészt azokat a bezárni kényszerült éttermeket, ahol az egészséges ételek nap mint nap elkészülnek számukra.

„Felelős vállalatként olyan időszakban, amikor az összefogás és együttműködés a legfontosabb, értelemszerű, hogy a CIB Bank – ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett – a társadalom egésze felé irányuló felelősségét is kézzelfoghatóvá kívánja tenni. A koronavírus-járvány kirobbanásának idején a CIB Banknak kiemelten fontos volt, hogy gyorsan tudjon reagálni a kialakult helyzetre, és valódi segítséget nyújtson a közösségnek. A legelsők egyikeként, a tavaszi koronavírus-járvány idején a Koronázatlan hősök kampány keretében különböző profilú kezdeményezéseket karoltunk fel, akik hétköznapi hősként álltak helyt, és segítették önzetlenül környezetüket, köztük voltak az Etesd elszánt önkéntesei is” – mondta Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője.

Az Etesd alapítóinak a pandémia utáni időszakra is rengeteg tervük van. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a társadalom és környezetünk fenntartható fejlődéséhez, ami a CIB Bank számára is kiemelt jelentőségű.

„Fontos számunkra, hogy élhetővé tegyük környezetünket – például egészséges ételek előállításával, hulladékmentes működéssel, és a máshol feleslegessé vált, de kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával –, és hogy az erre vonatkozó tudást átadjuk a jövő nemzedékének, hogy minél tovább élhessünk fenntartható körülmények között, és támogassuk a társadalom különböző okok miatt rászoruló rétegeit” – nyilatkozták az Etesd alapítói.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS