Több mint hatvanezer adag étel az egészségügyi dolgozóknak

2021. 01. 20., 11:00

2020 tavasza óta az Etesd nonprofit közhasznú szervezet segítségével több mint 60 ezer adag étel jutott el az egészségügyben dolgozókhoz. A szervezet novemberben elindította második kampányát, és továbbra is a hét minden napján küld ebédet a frontvonalban dolgozóknak. A CIB Bank a kezdeményezés támogatója a kezdetek óta.

A koronavírus-járvány második hulláma idején is aktív az Etesd nonprofit közhasznú szervezet: a november elején elindított, és napjainkban is tartó „Etesd a dokit 2” kampányuk révén az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer adag étel könnyítette a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók napjait. 2020 tavaszától mostanáig pedig a segítségükkel több mint 60 ezer adag étel jutott el a kórházakba, a mentőszolgálatokhoz, illetve a tesztlaborokban dolgozókhoz. A karácsonyi ünnepek alatt is gondoskodtak arról, hogy ünnepi menü kerüljön a családjuktól távol lévő ügyeletben dolgozókhoz.

2020. március 16-án egyetlen céllal állt össze az ötfős alapító társaság (Keve Márton séf, Pancsovay Zita – Borganika, Serfőző Márta – Serfőző Gluten Free Bakery, Drégelyi Xénia és Farkas Kata): hogy lehetőségeikhez mérten tápláló és egészséges, finom ebéddel segítsék a mindannyiunkért küzdő egészségügyi dolgozókat. A kezdeményezés szinte azonnal nagyon népszerűvé vált, hétről-hétre növekedett a támogatók köre. Nemsokára egyértelművé vált, hogy járványhelyzettől függetlenül is folytatni szeretnék a közös munkát, hiszen számukra is nagyon sokat adott lelkileg: májusban megalapították a saját nonprofit közhasznú szervezetüket, az Etesd-et.

Onnantól kezdve már pénzügyi támogatást is tudtak fogadni. Rengeteg magánszemély és néhány, társadalmi felelősségvállalást különösen fontosnak tartó vállalat is mögéjük állt. Kiemelt támogatójuk lett a CIB Bank, amely a Koronázatlan hősök kampány keretein belül már tavasszal támogatta a szervezetet, és együttműködésük a második hullám idején is folytatódott.

A támogatással a CIB Bank célja kettős: egyrészt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat segíti, másrészt azokat a bezárni kényszerült éttermeket, ahol az egészséges ételek nap mint nap elkészülnek számukra.

„Felelős vállalatként olyan időszakban, amikor az összefogás és együttműködés a legfontosabb, értelemszerű, hogy a CIB Bank – ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett – a társadalom egésze felé irányuló felelősségét is kézzelfoghatóvá kívánja tenni. A koronavírus-járvány kirobbanásának idején a CIB Banknak kiemelten fontos volt, hogy gyorsan tudjon reagálni a kialakult helyzetre, és valódi segítséget nyújtson a közösségnek. A legelsők egyikeként, a tavaszi koronavírus-járvány idején a Koronázatlan hősök kampány keretében különböző profilú kezdeményezéseket karoltunk fel, akik hétköznapi hősként álltak helyt, és segítették önzetlenül környezetüket, köztük voltak az Etesd elszánt önkéntesei is” – mondta Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője.

Az Etesd alapítóinak a pandémia utáni időszakra is rengeteg tervük van. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a társadalom és környezetünk fenntartható fejlődéséhez, ami a CIB Bank számára is kiemelt jelentőségű.

„Fontos számunkra, hogy élhetővé tegyük környezetünket – például egészséges ételek előállításával, hulladékmentes működéssel, és a máshol feleslegessé vált, de kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával –, és hogy az erre vonatkozó tudást átadjuk a jövő nemzedékének, hogy minél tovább élhessünk fenntartható körülmények között, és támogassuk a társadalom különböző okok miatt rászoruló rétegeit” – nyilatkozták az Etesd alapítói.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS