Több mint hatvanezer adag étel az egészségügyi dolgozóknak

2021. 01. 20., 11:00

2020 tavasza óta az Etesd nonprofit közhasznú szervezet segítségével több mint 60 ezer adag étel jutott el az egészségügyben dolgozókhoz. A szervezet novemberben elindította második kampányát, és továbbra is a hét minden napján küld ebédet a frontvonalban dolgozóknak. A CIB Bank a kezdeményezés támogatója a kezdetek óta.

A koronavírus-járvány második hulláma idején is aktív az Etesd nonprofit közhasznú szervezet: a november elején elindított, és napjainkban is tartó „Etesd a dokit 2” kampányuk révén az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer adag étel könnyítette a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók napjait. 2020 tavaszától mostanáig pedig a segítségükkel több mint 60 ezer adag étel jutott el a kórházakba, a mentőszolgálatokhoz, illetve a tesztlaborokban dolgozókhoz. A karácsonyi ünnepek alatt is gondoskodtak arról, hogy ünnepi menü kerüljön a családjuktól távol lévő ügyeletben dolgozókhoz.

2020. március 16-án egyetlen céllal állt össze az ötfős alapító társaság (Keve Márton séf, Pancsovay Zita – Borganika, Serfőző Márta – Serfőző Gluten Free Bakery, Drégelyi Xénia és Farkas Kata): hogy lehetőségeikhez mérten tápláló és egészséges, finom ebéddel segítsék a mindannyiunkért küzdő egészségügyi dolgozókat. A kezdeményezés szinte azonnal nagyon népszerűvé vált, hétről-hétre növekedett a támogatók köre. Nemsokára egyértelművé vált, hogy járványhelyzettől függetlenül is folytatni szeretnék a közös munkát, hiszen számukra is nagyon sokat adott lelkileg: májusban megalapították a saját nonprofit közhasznú szervezetüket, az Etesd-et.

Onnantól kezdve már pénzügyi támogatást is tudtak fogadni. Rengeteg magánszemély és néhány, társadalmi felelősségvállalást különösen fontosnak tartó vállalat is mögéjük állt. Kiemelt támogatójuk lett a CIB Bank, amely a Koronázatlan hősök kampány keretein belül már tavasszal támogatta a szervezetet, és együttműködésük a második hullám idején is folytatódott.

A támogatással a CIB Bank célja kettős: egyrészt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat segíti, másrészt azokat a bezárni kényszerült éttermeket, ahol az egészséges ételek nap mint nap elkészülnek számukra.

„Felelős vállalatként olyan időszakban, amikor az összefogás és együttműködés a legfontosabb, értelemszerű, hogy a CIB Bank – ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett – a társadalom egésze felé irányuló felelősségét is kézzelfoghatóvá kívánja tenni. A koronavírus-járvány kirobbanásának idején a CIB Banknak kiemelten fontos volt, hogy gyorsan tudjon reagálni a kialakult helyzetre, és valódi segítséget nyújtson a közösségnek. A legelsők egyikeként, a tavaszi koronavírus-járvány idején a Koronázatlan hősök kampány keretében különböző profilú kezdeményezéseket karoltunk fel, akik hétköznapi hősként álltak helyt, és segítették önzetlenül környezetüket, köztük voltak az Etesd elszánt önkéntesei is” – mondta Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője.

Az Etesd alapítóinak a pandémia utáni időszakra is rengeteg tervük van. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a társadalom és környezetünk fenntartható fejlődéséhez, ami a CIB Bank számára is kiemelt jelentőségű.

„Fontos számunkra, hogy élhetővé tegyük környezetünket – például egészséges ételek előállításával, hulladékmentes működéssel, és a máshol feleslegessé vált, de kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával –, és hogy az erre vonatkozó tudást átadjuk a jövő nemzedékének, hogy minél tovább élhessünk fenntartható körülmények között, és támogassuk a társadalom különböző okok miatt rászoruló rétegeit” – nyilatkozták az Etesd alapítói.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS