Több ezer ajándékcsomaggal lepte meg a gyerekeket az Élelmiszerbank és a Bonduelle

2021. 01. 28., 14:00

Az elmúlt év mindenki számára megterhelő volt, különösen a már eleve nélkülöző, kiszolgáltatott emberek kerültek még nehezebb helyzetbe. Sajnos évről-évre egyre több olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozna ajándékot az általuk annyira várt karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2020-ban is meghirdette Ünnepi Gyermek Pályázatát, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott. A pályázat keretében mintegy 9.500 rászoruló gyermek kapott édességeket és zöldségkonzervet tartalmazó adománycsomagot.

Az Élelmiszerbank Egyesület által működtetett Ünnepi Gyermek Pályázat célja az volt, hogy a nélkülöző gyerekek számára is élményt, ajándékot jelenthessen a karácsony, különösen egy ilyen nehéz év végén, mint amilyen 2020 volt. Az Egyesület kiemelt figyelmet fordít a gyerekekre, emiatt hozta létre 3 éve gyermek pályázatait a gyermeknap, nyári táborok és karácsonyi ünnepi időszakra. A pályázatok keretében az Egyesület különleges finomságokat juttat el nélkülöző gyermekekhez, számukra is ünneppé varázsolva ezeket az alkalmakat.

2020 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank Ünnepi Gyermek programjában 28 millió Ft értékben juthatott el főként édességekből álló adománycsomag mintegy 9.500 rászoruló gyermekhez. 

A csomagok még ünnepek előtt megérkeztek a gyermekekhez, és vagy a Mikulás szállította házhoz a csomagokat, vagy a fa alá kerülhettek Karácsonykor.

„Az Élelmiszerbankkal való együttműködésünk kiemelt célja, hogy a nélkülöző gyermekek számára értékes tápanyagokban és vitaminokban gazdag zöldségkonzerveket biztosítsunk. A hazai táplálkozási szokások azt mutatják, hogy a magyarok a világátlaghoz képest is kevés zöldséget fogyasztanak, a rászorulóknak azonban legtöbb esetben lehetőségük sincs a változatos, egészséges táplálkozásra” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója.

A Bonduelle Central Europe Kft. az Egyesület legelső partnerei közé tartozik. A cég nem csak az ünnepi pályázatban működik együtt az Élelmiszerbankkal immár 2 éve, de az élelmiszerfelesleg mentésben – mely az Élelmiszerbank fő tevékenységi köre – folyamatos az együttműködés 2006 óta, közösen segítik a nélkülözőket, a rászoruló embereket. A Bonduelle 2020-ban mintegy 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS