Több ezer ajándékcsomaggal lepte meg a gyerekeket az Élelmiszerbank és a Bonduelle

2021. 01. 28., 14:00

Az elmúlt év mindenki számára megterhelő volt, különösen a már eleve nélkülöző, kiszolgáltatott emberek kerültek még nehezebb helyzetbe. Sajnos évről-évre egyre több olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozna ajándékot az általuk annyira várt karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2020-ban is meghirdette Ünnepi Gyermek Pályázatát, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott. A pályázat keretében mintegy 9.500 rászoruló gyermek kapott édességeket és zöldségkonzervet tartalmazó adománycsomagot.

Az Élelmiszerbank Egyesület által működtetett Ünnepi Gyermek Pályázat célja az volt, hogy a nélkülöző gyerekek számára is élményt, ajándékot jelenthessen a karácsony, különösen egy ilyen nehéz év végén, mint amilyen 2020 volt. Az Egyesület kiemelt figyelmet fordít a gyerekekre, emiatt hozta létre 3 éve gyermek pályázatait a gyermeknap, nyári táborok és karácsonyi ünnepi időszakra. A pályázatok keretében az Egyesület különleges finomságokat juttat el nélkülöző gyermekekhez, számukra is ünneppé varázsolva ezeket az alkalmakat.

2020 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank Ünnepi Gyermek programjában 28 millió Ft értékben juthatott el főként édességekből álló adománycsomag mintegy 9.500 rászoruló gyermekhez. 

A csomagok még ünnepek előtt megérkeztek a gyermekekhez, és vagy a Mikulás szállította házhoz a csomagokat, vagy a fa alá kerülhettek Karácsonykor.

„Az Élelmiszerbankkal való együttműködésünk kiemelt célja, hogy a nélkülöző gyermekek számára értékes tápanyagokban és vitaminokban gazdag zöldségkonzerveket biztosítsunk. A hazai táplálkozási szokások azt mutatják, hogy a magyarok a világátlaghoz képest is kevés zöldséget fogyasztanak, a rászorulóknak azonban legtöbb esetben lehetőségük sincs a változatos, egészséges táplálkozásra” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója.

A Bonduelle Central Europe Kft. az Egyesület legelső partnerei közé tartozik. A cég nem csak az ünnepi pályázatban működik együtt az Élelmiszerbankkal immár 2 éve, de az élelmiszerfelesleg mentésben – mely az Élelmiszerbank fő tevékenységi köre – folyamatos az együttműködés 2006 óta, közösen segítik a nélkülözőket, a rászoruló embereket. A Bonduelle 2020-ban mintegy 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS