Több ezer ajándékcsomaggal lepte meg a gyerekeket az Élelmiszerbank és a Bonduelle

2021. 01. 28., 14:00

Az elmúlt év mindenki számára megterhelő volt, különösen a már eleve nélkülöző, kiszolgáltatott emberek kerültek még nehezebb helyzetbe. Sajnos évről-évre egyre több olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozna ajándékot az általuk annyira várt karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2020-ban is meghirdette Ünnepi Gyermek Pályázatát, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott. A pályázat keretében mintegy 9.500 rászoruló gyermek kapott édességeket és zöldségkonzervet tartalmazó adománycsomagot.

Az Élelmiszerbank Egyesület által működtetett Ünnepi Gyermek Pályázat célja az volt, hogy a nélkülöző gyerekek számára is élményt, ajándékot jelenthessen a karácsony, különösen egy ilyen nehéz év végén, mint amilyen 2020 volt. Az Egyesület kiemelt figyelmet fordít a gyerekekre, emiatt hozta létre 3 éve gyermek pályázatait a gyermeknap, nyári táborok és karácsonyi ünnepi időszakra. A pályázatok keretében az Egyesület különleges finomságokat juttat el nélkülöző gyermekekhez, számukra is ünneppé varázsolva ezeket az alkalmakat.

2020 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank Ünnepi Gyermek programjában 28 millió Ft értékben juthatott el főként édességekből álló adománycsomag mintegy 9.500 rászoruló gyermekhez. 

A csomagok még ünnepek előtt megérkeztek a gyermekekhez, és vagy a Mikulás szállította házhoz a csomagokat, vagy a fa alá kerülhettek Karácsonykor.

„Az Élelmiszerbankkal való együttműködésünk kiemelt célja, hogy a nélkülöző gyermekek számára értékes tápanyagokban és vitaminokban gazdag zöldségkonzerveket biztosítsunk. A hazai táplálkozási szokások azt mutatják, hogy a magyarok a világátlaghoz képest is kevés zöldséget fogyasztanak, a rászorulóknak azonban legtöbb esetben lehetőségük sincs a változatos, egészséges táplálkozásra” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója.

A Bonduelle Central Europe Kft. az Egyesület legelső partnerei közé tartozik. A cég nem csak az ünnepi pályázatban működik együtt az Élelmiszerbankkal immár 2 éve, de az élelmiszerfelesleg mentésben – mely az Élelmiszerbank fő tevékenységi köre – folyamatos az együttműködés 2006 óta, közösen segítik a nélkülözőket, a rászoruló embereket. A Bonduelle 2020-ban mintegy 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS