Tizenhatodik alkalommal adták át a Fejér megyei Prima Díjakat

2022. 12. 02., 15:18

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenhatodik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima díjakat.

A gálát Kovács Tibor, VOSZ Fejér Megyei elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta: a jó megoldásoknak, a közös sikernek és az összefogásnak feltétele az, hogy érteni és értékelni kell egymást. Az elnök az „Év vállalkozója” díj kapcsán kiemelte, hogy a sikeres vállalkozások nagyon sok családnak adnak munkát és közösségformáló erejük van – számolt be a Székesfehérvár.hu.

A XVI. Fejér Megyei Prima gálán 3 fődíjat osztottak ki 1-1 millió forint értékben; a VOSZ Fejér megyei szervezetének elnöksége úgy döntött, hogy a közönségdíj mellett egy különdíjat is átad.

Magyar közművelődés kategóriában Spányi Antal megyéspüspököt díjazták. Magyar zeneművészet kategóriában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lett a díjazott. Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Rockenbauerné Honfi Piroska (1966–2022) posztumusz díjat kapott, az elismerést lánya, Rockenbauer Réka vette át.

A Fejér megyei Prima Díj idei közönségdíjasa magyar tudomány kategóriában Dr. Molnár Erika általános orvos lett. Különdíjat vehetett át magyar zeneművészet kategóriában Fornai Miklós zongoraművész, zongoratanár.

Az ünnepség keretében adták át az idei „Év Vállalkozója” díjakat. A díjazottak:

  • Mentes Zsolt, a MENTAVILL Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Németh Attila, a Solartech Tamási Naperőmű Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Kovács Antal, a FEZEN Fesztivál főszervezője, fesztiváligazgatója, a Fehérvári Fesztivál Kft. egyik tulajdonosa;
  • Weisz Gábor, a Gázmodul Weisz Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Simon Péter, aSimon Plastics Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Varga Gábor, a Gumiflex Kft. tulajdonos ügyvezetője.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium vezetője vehette át.

Fotó: Simon Erika

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.