Tizenhatodik alkalommal adták át a Fejér megyei Prima Díjakat

2022. 12. 02., 15:18

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenhatodik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima díjakat.

A gálát Kovács Tibor, VOSZ Fejér Megyei elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta: a jó megoldásoknak, a közös sikernek és az összefogásnak feltétele az, hogy érteni és értékelni kell egymást. Az elnök az „Év vállalkozója” díj kapcsán kiemelte, hogy a sikeres vállalkozások nagyon sok családnak adnak munkát és közösségformáló erejük van – számolt be a Székesfehérvár.hu.

A XVI. Fejér Megyei Prima gálán 3 fődíjat osztottak ki 1-1 millió forint értékben; a VOSZ Fejér megyei szervezetének elnöksége úgy döntött, hogy a közönségdíj mellett egy különdíjat is átad.

Magyar közművelődés kategóriában Spányi Antal megyéspüspököt díjazták. Magyar zeneművészet kategóriában az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lett a díjazott. Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Rockenbauerné Honfi Piroska (1966–2022) posztumusz díjat kapott, az elismerést lánya, Rockenbauer Réka vette át.

A Fejér megyei Prima Díj idei közönségdíjasa magyar tudomány kategóriában Dr. Molnár Erika általános orvos lett. Különdíjat vehetett át magyar zeneművészet kategóriában Fornai Miklós zongoraművész, zongoratanár.

Az ünnepség keretében adták át az idei „Év Vállalkozója” díjakat. A díjazottak:

  • Mentes Zsolt, a MENTAVILL Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Németh Attila, a Solartech Tamási Naperőmű Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Kovács Antal, a FEZEN Fesztivál főszervezője, fesztiváligazgatója, a Fehérvári Fesztivál Kft. egyik tulajdonosa;
  • Weisz Gábor, a Gázmodul Weisz Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Simon Péter, aSimon Plastics Kft. tulajdonos ügyvezetője;
  • Varga Gábor, a Gumiflex Kft. tulajdonos ügyvezetője.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium vezetője vehette át.

Fotó: Simon Erika

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS