Tematikus oldalakkal bővül a megújult Üzletem.hu

üzletem.hu  |  2021. 05. 20., 11:15

Az Üzletem.hu gazdasági hírportállal három évvel ezelőtt léptünk a sajtópiacra azzal a céllal, hogy a gazdaság iránt érdeklődők, vállalkozók, üzletemberek, gazdasági vezetők számára minőségi tartalmakat szolgáltassunk. A 2018-as indulás óta több ezer hírt osztottunk meg, és több millió olvasót értünk el szakmai cikkeinkkel. Most elérkezettnek láttuk az időt, hogy formailag megújulva, a tartalmat és a szolgáltatásokat bővítve szóljunk a gazdaság iránt érdeklődőknek, valamint értékes megszólalási és hirdetési felületet kínáljunk a vállalkozóknak – mondta Marton Balázs, az Üzletem.hu-t kiadó PANNON Signum Kft. ügyvezetője.

Miért látták szükségesnek az Üzletem.hu megújítását?

– A digitális világban folyamatos a fejlődés, a siker előfeltétele, hogy tartani tudjuk a lépést. Az Üzletem.hu 2018-as indulása óta eltelt három évben számtalan új ötlet, igény fogalmazódott meg, és a technológia is fejlődött, a mostani megújulással ezekre a hatásokra próbálunk választ adni. A formai megújulással együtt a portfóliónk is bővül két tematikus oldallal, amelyek reményeink szerint jól kiegészítik az Üzletem.hu eddigi tartalmi struktúráját. A Gusto.hu színvonalas gasztronómiai portál ínyenceknek, az Atombusiness.hu pedig az atomenergia ipar hazai lehetőségeiről szól, amelynek aktualitását a Paksi Atomerőmű folyamatban lévő bővítése adja. Mindkét ágazattal foglalkoztunk eddig is az üzleti híreinkben, azonban a két önálló tematikus portál, valamint a velük érkező szerkesztő kollégák lehetőséget teremtenek, hogy a jövőben még több és jobb tartalom születhessen ezekben a fontos és érdekes témakörökben.

Mi a megújulás lényege? A formai változásokkal együtt jár a tartalom bővítése is?

– A megújulás egyrészt új arculattal és funkcionális elrendezéssel kezdődik, amelyet e cikk megjelenésekor már tapasztalni fog az olvasó az Üzletem.hu-n. A cél egy letisztultabb, egyszerűbb, ha úgy tetszik: „hírportálosabb” design volt, amely rugalmasan alakítható a folyamatosan változó igényekhez, és egyúttal képes befogadni az újonnan érkező tematikus oldalakat, amelyekkel nyilvánvalóan a tartalom is bővül. Fontos cél volt a fejlesztésnél, hogy jobb élményt adjunk az olvasóknak. Erre jó példa az oldal tetején elérhető Dokumentumtár, amelyben az évek során született szakértő cikkekben megjelent iratmintákat rendeztük egy helyre. Folyamatosan dolgozunk a tartalmi bővülésen, a közeljövő két fő iránya a blog és a videó lesz.

Ki az Üzletem.hu célközönsége? Kikkel kívánják bővíteni a kört?

– Elsősorban a vállalkozókhoz, üzletemberekhez, gazdasági vezetőkhöz, valamint a gazdaság iránt érdeklődőkhöz kívánunk szólni. A csúcsgasztronómia kedvelői jelentős részben az üzleti életből kerülnek ki, így ez az irány csak első látásra tűnhet kissé távolinak, valójában nagyon is rokon területekről van szó. A gasztonómiának, reményeink szerint, új lendületet ad a koronavírus járvány utáni újranyitás, amelynek jelenleg a kezdeti időszakában vagyunk, így ez a téma üzletileg is rendkívül érdekes és aktuális.

A szerkesztőség mely szervezetek szakmai támogatását élvezi? Milyen irányban kívánják bővíteni a kapcsolatrendszert?

– Az Üzletem.hu megalakulása óta erős partnerségi viszonyt ápol a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével, valamint a KAVOSZ Zrt.-vel. Nagyon leegyszerűsítve, a partnerségünk lényege a színvonalas üzleti tartalmak és az arra fogékony célközönség minél hatékonyabb összekötése. Hasonló „win-win” alapú partnerségekre mindig nyitottak vagyunk, illetve folyamatosan dolgozunk a meglévő kapcsolataink megerősítésén, újabb tartalmakkal való megtöltésén is.

Kiknek ajánlják értékes hirdetési felületként a weblapot?

– Erre a kérdésre tudok a legegyszerűbben válaszolni: szinte mindenkinek! Az eddig domináns általános üzleti szegmens mellett a jövőben a gasztronómiában, valamint a nukleáris iparban tevékenykedő, illetve az őket megszólítani kívánó vállalkozásoknak és egyéb szervezeteknek is tudunk versenyképes hirdetési csomagokat ajánlani.

Az Üzletem.hu egyfajta gyűjtőportálként is működik. A Gusto.hu és az Atombusiness.hu mellett a jövőben másokkal is terveznek együttműködést?

– A gyűjtőportál jelleg erősítése kifejezetten prioritás volt a megújulás során, így az új struktúra alkalmas arra, hogy a jövőben rugalmasan tudjuk bővíteni további tematikus oldalakkal. Az egyik ilyen irány a már említett videó és blog jellegű tartalmak világa, de tervezünk együttműködést állásportálokkal is, hiszen a munkaerőpiac mindig is az üzleti világ egyik központi eleme lesz.

Hogyan látja: mennyire naprakészek a vállalkozók a gazdasági információk terén? Elsősorban miben tudja segíteni a működésüket a gazdasági portál?

– Az internet és a közösségi média világát éljük, az elérhető információmennyiség gyakorlatilag korlátlan, ezért egyre inkább a minőség lesz a meghatározó. Mi arra helyezzük a hangsúlyt, hogy folyamatosan aktuális és hiteles tartalmakkal szolgáljuk ki az olvasóinkat, mindezt a lehető legközérthetőbben. Nálunk nem a pillanatnyi hírnév, hanem a tartósság és a szakmaiság van a fókuszban. Ennek legjobb indikátora, hogy sok cikkünket éveken keresztül folyamatosan olvassák az adott téma iránt érdeklődők.

Az Üzletem.hu 2018. őszén startolt. Milyen eredménnyel lenne elégedett a következő 2-3 évben?

– A siker mindig relatív, a globális és magyar online médiapiacot ismerve már azt is sikerként éljük meg, hogy kicsi és független magyar médiavállalkozásként közel 3 éve stabilan működünk és folyamatosan fejlődünk. Ha ugyanezt újabb 3 év múlva is el tudjuk majd mondani magunkról, azzal már elégedett leszek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-28 19:47:00
Október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A cenzus eredményei hosszú távon alapot nyújtanak az országos, regionális és helyi társadalmi, illetve gazdasági fejlesztésekhez. A népszámláláson kötelező részt venni. A kérdőívet az interneten is ki lehet tölteni, erre október 1. és 16. között van lehetőség. Aki nem él az online válaszadás lehetőségével, azt számlálóbiztos keresi fel.
2022-09-28 15:13:52
A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS