Tavaszi motivációs tippek HR-vezetőknek

2024. 04. 06., 16:10

Hogyan lehet egy szervezetet megújítani úgy, hogy a munkatársak friss lendületet, energiát, kreativitást kapjanak? Ehhez ad néhány motivációs tippet a K&H HR vezetője.

„Friss energiára, kreativitásra a legjobb teljesítmény eléréséhez minden csapatnak, szervezetnek szüksége van. Az azonban nem elvárható, hogy ez folyamatosan és magától, organikusan működjön, hanem szükség van a jó időben és megfelelő támogató eszközökkel történő beavatkozásra. Az olyan drasztikus módszerek helyett azonban, mint a szervezet átstrukturálása vagy egy-egy kolléga kiléptetése, vannak sokkal pozitívabb – ráadásul hosszú távon hatékonyabb és eredményesebb – megoldások is. Ilyen lehet a közösségek aktiválása, új egyéni célok kitűzése, az irodai tér felfrissítése vagy a nyári, őszi programok meghirdetése – ezek ugyanis egyéni és csapat szinten is új energiákat szabadíthatnak fel” – mondta Medvey Leila, a K&H HR igazgatója.

Gyűjtsünk közösségi energiát!

A tavaszi időszak kiváló alkalom a kollégák újraegyesítésére egy csapatépítő programmal, hiszen a jó időben mindenki könnyebben kimozdul, sőt, akár a családtagok is bevonhatók. Ilyen lehet például egy közösségi zöldség-, virág- vagy faültetés, dolgozói kirándulás, munkahelyi csapatok számára szervezett sportprogram, egy közös kihívás teljesítése vagy az országos #mutiholdolgozol kampány, amelyhez a K&H is csatlakozott idén, és aminek részeként nemcsak a családtagok ismerhették meg jobban a munkahelyet, de a kollégák is egymást.

Az új célok új lendületet adnak

Érdemes tavaszra beütemezni egy karriercélok tervezését szolgáló beszélgetést a kollégákkal, ami alapján láthatják, hogy van értelme több energiát beleadni a munkájukba. Itt azonban nem csupán a klasszikus útra, a magasabb pozícióba lépésre kell gondolni. A Randstad legutóbbi felmérése szerint az önmegvalósítás ma már magába foglalja az új képességek és ismeretek elsajátítását is, ezért a teljesítményértékelés és célok kitűzése motivációs eszközként is alkalmazható.

„A tanulás és fejlődés (learn and development, L&D) egyre inkább felértékelődik a munkavállalók szemében, ráadásul nemcsak biztonságot és előnyt ad a munkaerőpiacon, hanem inspiráló is. Ezt kell a cégeknek támogatni, hiszen egy igazi win-win helyzetről van szó, ugyanis a céget is segíti abban, hogy hatékonyabban tudjon reagálni a folyamatosan változó külső környezeti hatásokra. Ennek eszköze lehet az éves egyéni fejlesztési terv, ami tartalmaz készségfejlesztő és tanulmányi tréningeket, konferenciákat, előadásokat, de akár a testi és lelki egészség megőrzését szolgáló lehetőségeket is” – hangsúlyozta ki a HR szakértő.

Új projektek indítása

„A rutinná váló mindennapi feladatok mellett arra is érdemes lehetőséget biztosítani, hogy szakmailag inspiráló feladatokban is részt vehessenek a kollégák. Nálunk, a K&H-nál például mindenki szeretne részese lenni a digitalizációhoz kapcsolódó projekteknek, mint amilyen Kate, a Magyarországon egyedülálló MI alapú pénzügyi asszisztens megalkotása és fejlesztése” – avat be a részletekbe Medvey Leila.

Hozzuk be a tavaszt!

Végül ne feledkezzünk meg a legegyszerűbb eszközről: hozzuk be a természetet az irodába! A tavaszi illatok és vibráló színek ugyanis energizálóan hatnak a testre és a lélekre egyaránt. Lehet az egy virágcsokor, egy illatosító vagy egy kép a falon, a számítógép monitorán – az üde színfolt biztosan pozitív változást hoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS