Tatabányán épített központot az ASG Szerelvény Kft.

2022. 03. 06., 11:19

Átadta Tatabányán új, zöldmezős beruházásban épült központját az ASG Szerelvény Kft., a létesítményben a műszaki tanácsadás mellett nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet is ellátnak – tájékoztatott Károlyi Zoltán ügyvezető.

Az új központ 400 millió forintos költséggel épült fel. Az 1000 négyzetméteres létesítmény biztosítja a nagykereskedelmi tevékenység fejlődését, egy modern bemutatóterem pedig épületgépészettel foglalkozó kiskereskedelmi egység megnyitását is lehetővé teszi. Az üzlet kínálatában a legmodernebb technológiájú kazánok, szivattyúk és szolár rendszerek, valamint a víz-, gáz- és fűtésszerelés anyagai szerepelnek.

Az ASG Szerelvény Kft. az egykori tatabányai szénbányák acélszerkezeti gépgyára egyik részlegének tevékenységét folytatja. Csővezetékeknél alkalmazott ipari szerelvényeket, szelepeket, gömbcsapokat, tolózárakat és ezek vezérléseit forgalmazzák, illetve részben gyártatják saját márkás termékként. A társaság az ország számos nagyberuházásához szállít csővezetéki egységeket, illetve műszaki tanácsadást nyújt a hálózatok tervezéséhez, a berendezések üzembe helyezéséhez.

Az új telephellyel a cég bérelt raktárak és irodák helyett saját ingatlanba költözhetett. A város önkormányzatától vásárolt telek még egy hasonló nagyságú csarnok felépítésére nyújt lehetőséget.

A fejlesztéssel a vállalkozás 10-ről 15 főre növelte létszámát. A társaság éves árbevétele 2019-ben 751 millió, 2020-ban 906 millió forint volt. Idénre 1,2 milliárd forintos árbevételt terveznek és az épületgépészeti értékesítés felfutásával öt év alatt szeretnék elérni a kétmilliárd forintot – ismertette Károlyi Zoltán. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS