Tatabányán épített központot az ASG Szerelvény Kft.

2022. 03. 06., 11:19

Átadta Tatabányán új, zöldmezős beruházásban épült központját az ASG Szerelvény Kft., a létesítményben a műszaki tanácsadás mellett nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet is ellátnak – tájékoztatott Károlyi Zoltán ügyvezető.

Az új központ 400 millió forintos költséggel épült fel. Az 1000 négyzetméteres létesítmény biztosítja a nagykereskedelmi tevékenység fejlődését, egy modern bemutatóterem pedig épületgépészettel foglalkozó kiskereskedelmi egység megnyitását is lehetővé teszi. Az üzlet kínálatában a legmodernebb technológiájú kazánok, szivattyúk és szolár rendszerek, valamint a víz-, gáz- és fűtésszerelés anyagai szerepelnek.

Az ASG Szerelvény Kft. az egykori tatabányai szénbányák acélszerkezeti gépgyára egyik részlegének tevékenységét folytatja. Csővezetékeknél alkalmazott ipari szerelvényeket, szelepeket, gömbcsapokat, tolózárakat és ezek vezérléseit forgalmazzák, illetve részben gyártatják saját márkás termékként. A társaság az ország számos nagyberuházásához szállít csővezetéki egységeket, illetve műszaki tanácsadást nyújt a hálózatok tervezéséhez, a berendezések üzembe helyezéséhez.

Az új telephellyel a cég bérelt raktárak és irodák helyett saját ingatlanba költözhetett. A város önkormányzatától vásárolt telek még egy hasonló nagyságú csarnok felépítésére nyújt lehetőséget.

A fejlesztéssel a vállalkozás 10-ről 15 főre növelte létszámát. A társaság éves árbevétele 2019-ben 751 millió, 2020-ban 906 millió forint volt. Idénre 1,2 milliárd forintos árbevételt terveznek és az épületgépészeti értékesítés felfutásával öt év alatt szeretnék elérni a kétmilliárd forintot – ismertette Károlyi Zoltán. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS