Tatabányán épített központot az ASG Szerelvény Kft.

2022. 03. 06., 11:19

Átadta Tatabányán új, zöldmezős beruházásban épült központját az ASG Szerelvény Kft., a létesítményben a műszaki tanácsadás mellett nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet is ellátnak – tájékoztatott Károlyi Zoltán ügyvezető.

Az új központ 400 millió forintos költséggel épült fel. Az 1000 négyzetméteres létesítmény biztosítja a nagykereskedelmi tevékenység fejlődését, egy modern bemutatóterem pedig épületgépészettel foglalkozó kiskereskedelmi egység megnyitását is lehetővé teszi. Az üzlet kínálatában a legmodernebb technológiájú kazánok, szivattyúk és szolár rendszerek, valamint a víz-, gáz- és fűtésszerelés anyagai szerepelnek.

Az ASG Szerelvény Kft. az egykori tatabányai szénbányák acélszerkezeti gépgyára egyik részlegének tevékenységét folytatja. Csővezetékeknél alkalmazott ipari szerelvényeket, szelepeket, gömbcsapokat, tolózárakat és ezek vezérléseit forgalmazzák, illetve részben gyártatják saját márkás termékként. A társaság az ország számos nagyberuházásához szállít csővezetéki egységeket, illetve műszaki tanácsadást nyújt a hálózatok tervezéséhez, a berendezések üzembe helyezéséhez.

Az új telephellyel a cég bérelt raktárak és irodák helyett saját ingatlanba költözhetett. A város önkormányzatától vásárolt telek még egy hasonló nagyságú csarnok felépítésére nyújt lehetőséget.

A fejlesztéssel a vállalkozás 10-ről 15 főre növelte létszámát. A társaság éves árbevétele 2019-ben 751 millió, 2020-ban 906 millió forint volt. Idénre 1,2 milliárd forintos árbevételt terveznek és az épületgépészeti értékesítés felfutásával öt év alatt szeretnék elérni a kétmilliárd forintot – ismertette Károlyi Zoltán. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS