Sikeresen rajtolt az „Egészségre vállalkozunk” program

Sikeresen rajtolt az „Egészségre vállalkozunk” program
2023. 06. 28., 19:49

A VOSZ Nógrád vármegyei szervezetének közreműködésével megtartották az „Egészségre vállalkozunk” program első rendezvényét Salgótarjánban június 24-én.

Sikeresen startolt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének szervezésével az „Egészségre vállalkozunk” országos pilot program.

Az első rendezvényre szombaton került sor Salgótarjánban – számolt be Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád vármegyei elnöke és Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Egészségügyi Tagozatának képviselője.

A rendezvényt az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány (IBKA) alapító orvosa, dr. Berényi Tamás és dr. Melicher Dóra kuratóriumi elnök, valamint dr. Gaál Szabolcs kuratóriumi tag vezették, akik egyben a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának orvosai. Csapatuk minden tagja szintúgy a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember gárdájából került ki.

A programon az előzetes megbeszélések során kialakított ismeretanyagokat adták át, színes és a laikusok számára is élvezhető gyakorlatorientált módon. A gyakorlatban részt vevők kipróbálhatták és gyakorolhatták a legfontosabb életmentő és újraélesztési mozdulatokat, technikákat.

Az egyes kritikus betegségek, például a szívinfarktus, stroke fontos ismérveit szintén ismertették az orvosok, valamint többek között a fulladással összefüggő azonnali segítségnyújtást is. A képzésen ellátásszervezési és jogi vonatkozások is szóba kerültek.

A rendezvényen a résztvevők begyakorolhatták a defibrillátor használatát is.

Az oktatásban aktívan résztvevők a képzés teljesítése után oklevelet vettek át, amelyet dr. Melicher Dóra, az IBKA kuratóriumi elnöke, dr. Fábián Lajos Károly, a VOSZ Egészségügyi Tagozat elnöke és dr. Varga Csaba, a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika igazgatója írtak alá.

A rendezvényt követően a szervezők az orvosokkal közösen értékelték a programot, megbeszélték, hogy a jövőbeni képzéseknél mely részeken érdemes finomítani. A tervek szerint idén még három vármegyében szervezik meg az „Egészségre vállalkozunk” oktatást.

A programról a tervek szerint a Kossuth Rádió is beszámol július 18-án.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS