Sikeresen rajtolt az „Egészségre vállalkozunk” program

Sikeresen rajtolt az „Egészségre vállalkozunk” program
2023. 06. 28., 19:49

A VOSZ Nógrád vármegyei szervezetének közreműködésével megtartották az „Egészségre vállalkozunk” program első rendezvényét Salgótarjánban június 24-én.

Sikeresen startolt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének szervezésével az „Egészségre vállalkozunk” országos pilot program.

Az első rendezvényre szombaton került sor Salgótarjánban – számolt be Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád vármegyei elnöke és Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Egészségügyi Tagozatának képviselője.

A rendezvényt az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány (IBKA) alapító orvosa, dr. Berényi Tamás és dr. Melicher Dóra kuratóriumi elnök, valamint dr. Gaál Szabolcs kuratóriumi tag vezették, akik egyben a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának orvosai. Csapatuk minden tagja szintúgy a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember gárdájából került ki.

A programon az előzetes megbeszélések során kialakított ismeretanyagokat adták át, színes és a laikusok számára is élvezhető gyakorlatorientált módon. A gyakorlatban részt vevők kipróbálhatták és gyakorolhatták a legfontosabb életmentő és újraélesztési mozdulatokat, technikákat.

Az egyes kritikus betegségek, például a szívinfarktus, stroke fontos ismérveit szintén ismertették az orvosok, valamint többek között a fulladással összefüggő azonnali segítségnyújtást is. A képzésen ellátásszervezési és jogi vonatkozások is szóba kerültek.

A rendezvényen a résztvevők begyakorolhatták a defibrillátor használatát is.

Az oktatásban aktívan résztvevők a képzés teljesítése után oklevelet vettek át, amelyet dr. Melicher Dóra, az IBKA kuratóriumi elnöke, dr. Fábián Lajos Károly, a VOSZ Egészségügyi Tagozat elnöke és dr. Varga Csaba, a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika igazgatója írtak alá.

A rendezvényt követően a szervezők az orvosokkal közösen értékelték a programot, megbeszélték, hogy a jövőbeni képzéseknél mely részeken érdemes finomítani. A tervek szerint idén még három vármegyében szervezik meg az „Egészségre vállalkozunk” oktatást.

A programról a tervek szerint a Kossuth Rádió is beszámol július 18-án.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-17 12:46:54
Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS