Segítséget kapnak a rákkal küzdő munkavállalók a Publicis Groupe Hungarynél

2023. 05. 06., 17:34

Magyarország legnagyobb kreatív- és média műhelye, a Publicis Groupe Hungary az anyavállalat kezdeményezése nyomán életbe léptette a Working with Cancer programot, aminek keretében a cég minimum 1 évig garantálja a rákkal vagy más krónikus betegséggel diagnosztizált munkavállalóinak állását és anyagi biztonságát. A Working with Cancer célja emellett az, hogy felszámolja a betegség munkahelyi megbélyegzését.

Sokan nem tudják, hogy minden második embernél diagnosztizálnak rákot élete során – ez is egy ok, ami miatt a Publicis Groupe elindította az első, iparágakon átívelő koalíciót a rák és tartós krónikus betegségek munkahelyi megbélyegzésének felszámolására és a rákkal küzdő munkavállalók anyagi biztonságának és azon túlmutató támogatásának biztosítására.

A Working with Cancer program ma már nagy nemzetközi vállalatok szövetsége, amelyeket az a fogadalom egyesít, hogy a rák-, vagy egyéb tartós krónikus beteg alkalmazottaik számára a legnyitottabb, támogató és a gyógyulást elősegítő munkahelyi kultúrát építsenek ki. Olyan vezető cégek csatlakoztak a programhoz, mint a Google, a Meta, a McDonald’s, a Microsoft, a Nestlé vagy az Unilever, de a versenytárs WPP, IPG és Omnicom is.

Magyarországon a Publicis Groupe Hungary indítja útjára a programot. A Publicis Groupe nemzetközi cégcsoport magyar leányvállalata különösen érintett a témában, hiszen a Magyar Rákellenes Liga szerint Magyarország még mindig élen jár a daganatos megbetegedések okozta halálozásban. Ezért a cég vállalja, hogy rák-, vagy egyéb tartós krónikus beteg kollégáik a diagnózis felállítását követő 1 évig továbbra is a diagnózis felállítása előtti alapbérük és juttatásaik 100 százalékát kapják, abban az esetben is, ha nem tudnak dolgozni, vagy csak részmunkaidőben/csökkentett munkaidőben. Emellett különböző segítő-támogató programokban vehetnek részt akkor is, ha közvetlen családtagjuk küzd a betegséggel.

„Fontos ismernünk a Working with Cancer program alapításának hátterét is, hogy megérthessük, mennyire fontos beszélnünk erről a témáról. Arthur Sadount, a Publicis Groupe vezérigazgatóját rákbetegséggel diagnosztizálták és kezelték. Miután nyilvánosságra hozta állapotát, több ezren mondták el, hogy rákos vagy krónikus betegként milyen félelmet éltek át, nemcsak az életükért, hanem a munkahelyükért is. A probléma tudatosítása rendkívül fontos: kutatók szerint a rákbetegek 50 százaléka fél elmondani a munkáltatójának a diagnózisát, annak ellenére, hogy 92 százalékuk úgy érzi, hogy a munkahelyi támogatás pozitívan befolyásolja az egészségét”mondta Borbás Veronika, a Publicis Groupe CEE régió Chief Talent Officere.

A Publicis Groupe Hungary már tavaly kiemelten foglalkozott munkahelyi mentális és egészségügyi kérdésekkel, ezt a wellbeing programot egészítik most ki 2023-ban a Working with Cancer elindításával. A cég különböző szakorvosi szakértői csapattal működik együtt a program során, a pszichológiai tanácsadást és a programhoz csatlakozó önkéntesek felkészítését a Pszichoforyou csapata végzi majd.

„Az ország legnagyobb kreatív- és médiaműhelyeként legfontosabb értékünk a nyitottság és az elfogadás. Itthon pedig különösen releváns, hogy a daganatos és krónikus betegséggel küzdők se legyenek kitéve semmilyen diszkriminációnak, és megkapjanak minden segítséget“tette hozzá Komáromi Zsófia, a Publicis Groupe Hungary People & Culture vezetője.

A nemzetközi együttműködésnek, a globális partnerek összefogásának és a Világgazdasági Fórum támogatásának köszönhetően a Working With Cancer program már 20 millió ember életére van pozitív hatással. Az összefogás jelentőségét bizonyítja, hogy a rákbetegek munkahelyi támogatásának fontosságát bemutató „Monday” című kampányfilm globális premierje az idei Super Bowl reklámszünetében volt látható.

A február 4-ei Rákellenes Világnapra időzített felhívás óta már több mint 100 millió dollár médiafelajánlással támogatták a kezdeményezést az összefogásban résztvevő partnerek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS