Prima Díj: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiválóságait köszöntötték

Prima Díj: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiválóságait köszöntötték
2022. 11. 12., 08:25

Nyíregyházán a megyeházán ünnepelték a VOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Prima Díj 2022 kiválóságait november 11-én.

Az immár 16. Prima Gálán fényes ünnepség közepette ezúttal is hárman vehették át az oklevelet a díjjal járó egymillió forinttal, illetve két 250 ezer forint értékű különdíjat is kiosztottak – írja a szon.hu.

Prima Díjat vehetett át Magyar Színház-, Film- és Táncművészet kategóriában Horváth Margit színművész, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Boronkay Ferencné botanikus, valamint Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában a mátészalkai Szatmár Néptáncegyüttes.

Különdíjat kapott Magyar Ismeretterjesztés és Média kategóriában Marik Sándor újságíró, nyugalmazott főszerkesztő-helyettes, valamint Magyar Sport kategóriában Pokrovenszki József atlétikai edző.

A megyei kormányhivatal különdíját Zombor Szabolcs vállalkozó, a megyei önkormányzatét dr. Antal Balázs főiskolai adjunktus, irodalmár, Nyíregyháza különdíját dr. Minya Károly nyelvész, a Nyíregyházi Egyetemét Balogh Géza festő- és szobrászművész, a megyei értéktár bizottság különdíját pedig Ferenczyné dr. Ács Ildikó érdemelte ki.

Az Év vállalkozója díjat kapta:

 Az év építész és tervező vállalkozása az A Stúdió 90 Kft., ügyvezetője: Tenkely Szabolcs Viktor,

 Az év gépgyártó vállalkozása Complex Trade Gépgyártó és Szerelő Kft., ügyvezetője: Nagy András,

 Az év gépjármű kereskedő vállalkozása a Csősz Kft., Ügyvezetője: Csősz Ferenc,

 Az év villamosipari vállalkozása a TETA-VILL, ügyvezetője: Újhelyi Józsefné,

 Az év kereskedelmi vállalkozása a Kiss B. Ker. Kft., ügyvezetője: Kiss Zoltán,

 A kiemelkedő társadalmi szerepvállasáért díjat az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület nevében az idén Angyalosy Zsolt Dávid vehette át.

 Decemberben, a magyar vállalkozók napján a fővárosban veheti át a díjat Orha József, az Orha Művek ZRT. és az Orha Építő Kft. tulajdonos ügyvezetője

(Fotó: Gazdag Mihály)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS