Prima Díj: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiválóságait köszöntötték

Prima Díj: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiválóságait köszöntötték
2022. 11. 12., 08:25

Nyíregyházán a megyeházán ünnepelték a VOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Prima Díj 2022 kiválóságait november 11-én.

Az immár 16. Prima Gálán fényes ünnepség közepette ezúttal is hárman vehették át az oklevelet a díjjal járó egymillió forinttal, illetve két 250 ezer forint értékű különdíjat is kiosztottak – írja a szon.hu.

Prima Díjat vehetett át Magyar Színház-, Film- és Táncművészet kategóriában Horváth Margit színművész, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Boronkay Ferencné botanikus, valamint Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában a mátészalkai Szatmár Néptáncegyüttes.

Különdíjat kapott Magyar Ismeretterjesztés és Média kategóriában Marik Sándor újságíró, nyugalmazott főszerkesztő-helyettes, valamint Magyar Sport kategóriában Pokrovenszki József atlétikai edző.

A megyei kormányhivatal különdíját Zombor Szabolcs vállalkozó, a megyei önkormányzatét dr. Antal Balázs főiskolai adjunktus, irodalmár, Nyíregyháza különdíját dr. Minya Károly nyelvész, a Nyíregyházi Egyetemét Balogh Géza festő- és szobrászművész, a megyei értéktár bizottság különdíját pedig Ferenczyné dr. Ács Ildikó érdemelte ki.

Az Év vállalkozója díjat kapta:

 Az év építész és tervező vállalkozása az A Stúdió 90 Kft., ügyvezetője: Tenkely Szabolcs Viktor,

 Az év gépgyártó vállalkozása Complex Trade Gépgyártó és Szerelő Kft., ügyvezetője: Nagy András,

 Az év gépjármű kereskedő vállalkozása a Csősz Kft., Ügyvezetője: Csősz Ferenc,

 Az év villamosipari vállalkozása a TETA-VILL, ügyvezetője: Újhelyi Józsefné,

 Az év kereskedelmi vállalkozása a Kiss B. Ker. Kft., ügyvezetője: Kiss Zoltán,

 A kiemelkedő társadalmi szerepvállasáért díjat az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület nevében az idén Angyalosy Zsolt Dávid vehette át.

 Decemberben, a magyar vállalkozók napján a fővárosban veheti át a díjat Orha József, az Orha Művek ZRT. és az Orha Építő Kft. tulajdonos ügyvezetője

(Fotó: Gazdag Mihály)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS