Prima Díj: gálán ünnepelték Tolna megye legjobbjait

Prima Díj: gálán ünnepelték Tolna megye legjobbjait
2022. 11. 21., 17:17

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a VOSZ Tolna megyei Prima Díjátadó Gáláját. Idén Szekszárdon, a Babits kulturális központban köszöntötték a megye legjobbjait november 19-én.

Elsőként az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei kitüntetettjének, Horváth Jánosnak, a LUX-H 84 Kft. ügyvezető-tulajdonosának adta át az elismerő díjat Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója, Szabó Sándor, a Ferropatent Cégcsoport tulajdonos-vezérigazgatója és Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének elnöke – számolt be a teol.hu.

Az országos díjazottat az Év Tolna Megyei Vállalkozói követték a színpadon. Dr. Gál Gábor fogorvosnak, Árkiné Zuschlag Teréznek, a TERI-TEXTIL Kft. tulajdonosának, Pavel Kudriavtcevnek, a Pannonia Bio ZRT. ügyvezetőjének, Makk Norbert mesterszakácsnak, az MN Séf 2021 Kft. tulajdonosának, Mány Lászlónak, az Eco-Therm-Paks Kft. ügyvezető tulajdonosának, Maczik Zoltán egyéni vállalkozónak, a Mattenheim Autó Kft. családi vállalkozást képviselő Mattenheim Rolandnak, Tóth István egyéni vállalkozónak, Schreiner Jánost, a Pavill Paksi Villanyszerelő Kft. ügyvezetőjét képviselő fiának, Schreiner Balázsnak és a Tolnai Népújság fotórovat vezetőjének, Mártonfai Dénes fotográfus egyéni vállalkozónak adták át a díjakat.

A gálán vette át a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat Süli János országgyűlési képviselő, villamosmérnök.

A 2022-es Tolna megyei Prima díjat elsőként Szabadi Mihály Bessenyei és Csokonai díjas koreográfus Magyar Népművészet és Közművelődés Kategóriában vehette át.

A Magyar Oktatás és köznevelés kategória Prima díjasa Lukácsi Pál, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium nyugdíjas igazgatója.

Idén a harmadik megyei Prima díjas a Magyar Sport kategóriában, az Atomerőmű SE sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnok és világbajnok kajakosa, Janóczkiné Kiszli Vanda.

A VOSZ Tolna megyei szervezete az idei gálára is meghirdetette a közönségszavazást. Három kiváló együttes, a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szekszárdi Madrigálkórus és a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar közül a voksok alapján idén a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar kapta, és Tari Gergely karmester, zenekarvezető vette át a Közönség díjat.

(Fotó: Makovics Kornél)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-05 09:10:00
2023. IV. negyedévben a GDP volumene a nyers adatok szerint nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH. A statisztikai hivatal közzétette a részletes IV. negyedévi, illetve a 2023 egészére vonatkozó adatokat is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS