Prima Díj: gálán ünnepelték Tolna megye legjobbjait

Prima Díj: gálán ünnepelték Tolna megye legjobbjait
2022. 11. 21., 17:17

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a VOSZ Tolna megyei Prima Díjátadó Gáláját. Idén Szekszárdon, a Babits kulturális központban köszöntötték a megye legjobbjait november 19-én.

Elsőként az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei kitüntetettjének, Horváth Jánosnak, a LUX-H 84 Kft. ügyvezető-tulajdonosának adta át az elismerő díjat Gesztesi Béla, a VOSZ ügyvezető igazgatója, Szabó Sándor, a Ferropatent Cégcsoport tulajdonos-vezérigazgatója és Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének elnöke – számolt be a teol.hu.

Az országos díjazottat az Év Tolna Megyei Vállalkozói követték a színpadon. Dr. Gál Gábor fogorvosnak, Árkiné Zuschlag Teréznek, a TERI-TEXTIL Kft. tulajdonosának, Pavel Kudriavtcevnek, a Pannonia Bio ZRT. ügyvezetőjének, Makk Norbert mesterszakácsnak, az MN Séf 2021 Kft. tulajdonosának, Mány Lászlónak, az Eco-Therm-Paks Kft. ügyvezető tulajdonosának, Maczik Zoltán egyéni vállalkozónak, a Mattenheim Autó Kft. családi vállalkozást képviselő Mattenheim Rolandnak, Tóth István egyéni vállalkozónak, Schreiner Jánost, a Pavill Paksi Villanyszerelő Kft. ügyvezetőjét képviselő fiának, Schreiner Balázsnak és a Tolnai Népújság fotórovat vezetőjének, Mártonfai Dénes fotográfus egyéni vállalkozónak adták át a díjakat.

A gálán vette át a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat Süli János országgyűlési képviselő, villamosmérnök.

A 2022-es Tolna megyei Prima díjat elsőként Szabadi Mihály Bessenyei és Csokonai díjas koreográfus Magyar Népművészet és Közművelődés Kategóriában vehette át.

A Magyar Oktatás és köznevelés kategória Prima díjasa Lukácsi Pál, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium nyugdíjas igazgatója.

Idén a harmadik megyei Prima díjas a Magyar Sport kategóriában, az Atomerőmű SE sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnok és világbajnok kajakosa, Janóczkiné Kiszli Vanda.

A VOSZ Tolna megyei szervezete az idei gálára is meghirdetette a közönségszavazást. Három kiváló együttes, a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szekszárdi Madrigálkórus és a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar közül a voksok alapján idén a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar kapta, és Tari Gergely karmester, zenekarvezető vette át a Közönség díjat.

(Fotó: Makovics Kornél)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS