A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága idén újra megrendezi a „Tanuljunk együtt!” programsorozatot, amelynek keretében elsőként a pálinka- és a párlatkészítésről tart szakmai rendezvényt.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” hazai élelmiszeripari gyakorlati napok rendezvényeket. Célul tűzte ki, hogy a feldolgozóipari tagok számára a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeretet is átadja az adott termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban.
A tagok érdeklődése és visszajelzései alapján a köztestület idén újra megrendezi a „Tanuljunk együtt!” programsorozatot, amelyen belül elsőként a pálinka- és a párlatkészítésről tart szakmai rendezvényt.
Az esemény során átadják a pálinkakészítés alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit. Szó esik többek között a gyümölcs feldolgozásának és erjesztésének alapjairól, a gyümölcs feldolgozásának bemutatásáról, valamint a lepárlás elméleti alapjairól és folyamatáról. A szakmai nap
március 14-én Nyírbogdányban lesz. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A gyakorlati napon – a befogadó hely kapacitásának megfelelően – 15 fő részvételét tudják biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget.
Maga a bor nem nosztalgiázik, hiszen semmi köze az idehaza anno vagy akár most literes kiszerelésben kapható asztali borokhoz.
Fontos, hogy az atomenergia semmilyen módon ne váljon áldozatává az ukrajnai háború miatt kialakult politikai válságnak és vitáknak, e nélkül ugyanis lehetetlen lenne az energiaellátási krízis megoldása – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.