Országos kutatás a generációváltásról: az Ön válasza különösen fontos!

2020. 12. 17., 11:39

A Pannon Egyetem, a Generációk Partnere Kft. és a KAVOSZ országos kutatást indított a generációváltásról.

A rendszerváltást követő „vállalkozói boom” cégei ezekben az években érkeznek tömegesen a generációváltás kapujába. Nemzetközi statisztikák alapján a cégek 80 százaléka nem jut át élve ezen a kapun. Hazánk komoly gazdasági kockázat előtt áll, mivel a kkv-szektor biztosítja a GDP több mint 50 százalékát, valamint foglalkoztatja a munkavállalók közel kétharmadát. Ezért rendkívül fontos, hogy tudatosan foglalkozzunk a generációváltás problémájával.

Kérjük, amennyiben Ön is hazai családi vállalkozás tulajdonosa, vagy az utód generáció tagja, töltse ki az alábbi – Önre vonatkozó – kérdőívet, hogy minél teljesebb legyen a vállalkozások utódlással kapcsolatos kihívásairól alkotott kép.

A kérdőív anonim, kitöltése mindössze 3–5 percet vesz igénybe! Amennyiben mégis megadja e-mail címét, akkor a kutatás eredményeit elküldjük Önnek, továbbá az első 50 e-mail címét megadó kitöltőnek küldünk egy példányt a könyvből, amint az elkészült.

Köszönjük, hogy időt szán a kérdőív kitöltésére!

További információk és a kérdőívek itt érhetők el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS