Online borkereskedésben erősít a Wizz Air-vezér cége

2020. 12. 07., 17:15

Csaknem félmilliárd forint befektetéssel online borkereskedést indít egy magánberuházói csoport – jelentette be a befektetők képviseletében Váradi József.

A Wizz Air vezérigazgatója, aki a Bar:24 elnevezésű webshop többségi tulajdonosa és akinek saját borászata is van Mádon, elmondta, hogy Magyarország mellett idővel külföldön is értékesíthet magyar borokat a kereskedés.

Az online borkereskedelem kilátásairól szólva elmondta, hogy az internetes értékesítés aránya belföldön 1 százalék alatti, de a nyugati országokban sem éri el a 10 százalékot, miközben a hagyományos forgalmazás nem hatékony, a termelő és a fogyasztó között még mindig túl nagy a rés.

Váradi József szerint egy rugalmas, online kereskedelmi felület mindkét félnek kedvezne. A befektetők abban bíznak, hogy megváltoztathatják a vásárlási szokásokat, a külföldi terjeszkedés pedig a kínálat bővítésére is lehetőséget adna.

A szerdán induló Bar:24 idővel akár tőzsdei céggé is alakulhat. A tulajdonosi közösség ugyanakkor – mint mondta – addig is készen áll arra, hogy a webshop fejlesztéseit, és a hozzá tartozó kereskedelmi háttér bővítéseit finanszírozza. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS