Ők a legbefolyásosabb üzletasszonyok Magyarországon

2019. 04. 03., 11:00

A magyar Forbes ötödik alkalommal készítette el „A legbefolyásosabb magyar nők” listáját. Az üzleti kategóriában öt év után történt meg a trónfosztás.

Az üzlet kategória csúcsán őt öv alatt először történt változás: Dávid Ilona Volán-vezért Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonos-elnöke váltotta – olvasható a Forbes.hu-n.

A Forbes a legbefolyásosabb magyar nők listájának összeállításához idén is a Bisnode céginformációs rendszere által biztosított adatokat, valamint a több tucat háttérbeszélgetés során gyűjtött információkat használta fel.

Dávid Ilona  tavaly leköszönt a MÁV elnöki székétől, ám a Volán és a DAKK élén jelenleg egyedüli a közlekedési központok vezetői között, aki az operatív működést is irányítja. Ez idén a lista második helyére volt elég.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonosa és elnöke ugyanis nála is jelentősebb befolyást szerzett, így ő a listavezető. A bankár mindenkivel megtalálja a hangot, Demján Sándorral, Csányi Sándorral és Matolcsyval Györggyel is dolgozott, most pedig tőzsdére viszi a Gránit Bankot.

Az üzlet kategória visszatérője Heal Edina, aki legutóbb, két éve még a Google vezérigazgatójaként szerepelt, ma a Republic Group operatív igazgatója.

Új szereplő Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix, aki számos formális tisztséget visel, de az elmúlt egy évben elsősorban az Echo tévé élén volt aktív – ebből a tisztségéből azonban távozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS