Nyolcmilliárd forintos beruházással épített új irodaházat a CPI Budapesten

2020. 09. 02., 17:15

Nyolcmilliárd forintos (31 millió eurós) beruházással épített új irodaházat az ingatlanfejlesztő CPI Hungary Budapesten, a Váci úti irodafolyosón.

A 16 ezer négyzetméter bérbe adható területű épülettel csaknem 35 ezer négyzetméteresre bővült a Balance Office Parknak nevezett irodakomplexum.

A szerdai hivatalos megnyitón Gereben Mátyás, a CPI Hungary ügyvezetője elmondta: cseh anyavállalatuk kötvénykibocsátásokkal finanszírozza a fejlesztéseket, a teljes beruházási költség cégcsoporton belüli forrás.

Az irodapark másik két épülete szinte teljesen telített, az új irodaház bérbeadottsága jelenleg 76 százalékos. Az ügyvezető jelezte, a koronavírus-járvány hatása miatt kissé csökkent ugyan az érdeklődés, de folyamatosak a tárgyalások, így arra számítanak, hogy az év végére az új épület bérbeadottsága is meghaladja majd a 90 százalékot.

A kereskedelmi ingatlanok között az irodapiac a legstabilabb szegmens, a cégek visszajelzései alapján az irodák iránti igényben közép- és hosszú távon nem lesz nagy megtorpanás – fogalmazott Gereben Mátyás. Hozzátette: a CPI a tervek szerint jövőre újabb irodaház építését kezdi el az Árpád híd pesti hídfőjénél.

A CPI Hungary az ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI Property Group tagja, annak csaknem 350 ezer négyzetméter alapterületű, több mint 650 millió euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. Az ingatlanok között vannak irodaépületek, kiskereskedelmi létesítmények, szállodák és logisztikai park.

A frankfurti értéktőzsdén jegyzett, luxemburgi székhelyű CPI Property Group jelen van Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában, illetve vannak kisebb beruházásai más nyugat-európai országokban; az ingatlan-portfólió összértéke 9,1 milliárd euró. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS