Nem mindegy, mi van a csomagban – Egy Starjobs-történet

Nem mindegy, mi van a csomagban – Egy Starjobs-történet
2022. 12. 21., 15:19

A kollagén csomagolás váratlan akadályokba is ütközhet, a Starjobs Magyarország Kft. is szolgál egy tanulságos esettel.

A történet 2015-ben kezdődött: ekkor merült fel a Starjobs Magyarország Kft. vezetőiben a gondolat, hogy a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalókat nagyobb létszámban, már ne csak egyszerű adminisztrációs munkakörben foglalkoztassák, hanem kifejezetten erre alkalmas termelő egységet hozzanak létre. 2017-ben 3–5 fővel meg is kezdődött a munka a társaság Forgách utcai telephelyén. Kapacitásban és létszámban folyamatosan gyarapodva azóta több telephelyet is kinőttek. A Starjobs 2018-ban vált akkreditált foglalkoztatóvá, létrehozva a MMK munkavállalók foglalkoztatását célzó központot, a jelenlegi, véglegesnek gondolt, több épületből álló telephelyet pedig Budapest X. kerületében, a Szacsvay utcában vásárolták meg 2020-ban.

Nyomdaipari munkák mellett az itt dolgozók az élelmiszer-csomagolással is foglalkoznak, amivel kapcsolatban Lőrincz Krisztina, a Starjobs rehabilitációs tanácsadója egy tanulságos történettel is szolgált. Növényi eredetű élelmiszereket „szinte bárhol, bárki” csomagolhat, a por alapú állati eredetű termékek csomagolása azonban sokkal komplexebb engedély megszerzéséhez és szigorú feltételekhez kötött, amelyek teljesülését az illetékes hatóság negyedévente ellenőrzi. A Starjobs ezt 2020-ban a saját kárán tanulta meg. A szóban forgó komplex engedélyt az ugyancsak állati eredetű – bár „kinézetre” ártatlannak tűnő – por alapú kollagén csomagolásához is meg kell(ett volna) szerezni, mivel a növényi eredetű élelmiszercsomagoláshoz alkalmas engedély nem terjed ki a kollagén csomagolása. A társaság a büntetést tanulópénznek tekintette, és késedelem nélkül pótolta a hiányosságot. Az új telephelyen két helyiséget már a komplex elvárásoknak megfelelően alakítottak ki, a Starjobs pedig felkerült a HU-számmal rendelkező üzemek országos listájára és azóta a hatósági ellenőrzéseken rendre kitűnőre vizsgázva végzi a hal-, marha-, sertéskollagének, tojásporok és egyéb állati eredetű, por alapú élelmiszerek kis kiszerelésű csomagolását – fejezte be a történetet Simonyi Zsolt üzemvezető.

A Starjobs Magyarország Kft. mint Rehabilitációs Akkreditációs Tanúsítvánnyal rendelkező munkáltató, a MMK személyek foglalkoztatását kiemelt jelentőségű területként kezeli. A megváltozott munkaképességet még mindig sokan összekeverik a fogyatékossággal és emiatt tartanak az alkalmazásuktól – mondja Lőrincz Krisztina –, pedig sok munkatársunk van, akiken egyáltalán „nem látszik”, hogy tartós egészségkárosodással élnek, csupán a 8 órás terhelést nem bírnák, de részmunkaidőben ugyanolyan jól teljesítenek, mint bármelyik másik egészséges munkavállaló. A Starjobsnál kiemelt figyelmet kapnak azon munkavállalók is, akik már hosszú ideje nem dolgoztak, őket empatikus csoportvezetők, speciális segítők is támogatják.

A több évi munkaerőpiaci inaktivitás után a munka világába való visszatérés gyakran az életük gyökeres átalakulását jelenti, van, aki a szó szoros értelmében az utcáról került a Starjobshoz, és ma már rendezett körülmények között, albérletben lakik, tartozásait pedig sikerült visszafizetnie és több mint 3 éve lojális munkatársuk. A fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalóknak sokáig kellett küzdeniük a negatív megkülönböztetéssel, napjainkban azonban ez a hozzáállás kezd megváltozni, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei kívánunk lenni – hangsúlyozza Megyeri Péter ügyvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS