Nem felejtik el a nőnapot a NAV revizorai – Itt a friss lista

2019. 03. 04., 09:34

Az ADÓtraffipax bejegyzései szerint a március 4-én kezdődő 10. héten az igazgatóságok többsége kiemelt figyelmet fordít a virág- és ajándékkereskedőkre, de akadnak más célpontok is.

Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik 2019. március 6. és 8. között a virág- és ajándékkereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. 

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 4. és 8. között kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, valamint a vendéglátóhelyeket.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, illetve az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban kiemelten ellenőrzik a székhelyszolgáltatók és az azokat igénybevevők bejelentési és változás-bejelentési kötelezettségeinek teljesítését.

Az igazgatóság munkatársai egész 2019-ben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 8-án Békés megye területén kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándéktárgy-kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályait vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 7-én az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál. 

Az igazgatóság munkatársai 2019. március 5. és 8. között Mezőkövesden, Kazincbarcikán, Encsen és Miskolcon elsősorban a virágüzletekben ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését. 

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nőnapra tekintettel 2019. március 4. és 8. között fokozottan ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. március 4. és 8. között:

 • március 4. hétfő: Nyírábrány, Debrecen
 • március 5. kedd: Hajdúszoboszló, Debrecen
 • március 6. szerda: Derecske, Debrecen
 • március 7. csütörtök: Mikepércs, Debrecen
 • március 8. péntek: Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál, különös tekintettel a piacon és közterületen árusítókra, valamint kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 márciusában fokozottan ellenőrzik a megye területén található virág- és ajándékkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Az igazgatóság a 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 4. hétfő: Pétervására
 • március 5. kedd: Tarnaszentmiklós
 • március 6. szerda: Hatvan
 • március 7. csütörtök: Bükkszenterzsébet
 • március 8. péntek: Eger

A revizorok kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 4. és 8. között fokozottan ellenőrzik a virág-, dísznövény- és ajándékkereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. március 4. és 8. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 4. hétfő: Romhány és környéke
 • március 5. kedd: Salgótarján és környéke
 • március 6. szerda: Bátonyterenye és környéke
 • március 7. csütörtök: Balassagyarmat és környéke
 • március 8. péntek: Pásztó és környéke

A revizorok elsősorban a virág- és ajándékkereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát vizsgálják.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik 2019. február 25. és március 10. között a virágkereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztattak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 10. héten - a folyamatosan zajló építőipari ellenőrzések mellett - kiemelt figyelmet fordít a virágüzletek, az alkalmi virágárusok és a húsboltok nyugta- és számlaadására.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 10. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 4. hétfő: Jánd, Gulács, Tarpa
 • március 5. kedd: Zsurk, Eperjeske, Nyíregyháza
 • március 6. szerda: Nyírvasvári, Mérk, Vállaj
 • március 7. csütörtök: Jéke, Tornyospálca, Mezőladány
 • március 8. péntek: Nagyhalász, Nyíregyháza

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadásának ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítanak az építőipari alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 4. és 8. között kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb. teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • március 4. hétfő: Dunaföldvár, Bölcske
 • március 5. kedd: Szedres, Nagydorog
 • március 6. szerda: Szekszárd, Dombóvár
 • március 7. csütörtök: Tamási
 • március 8. péntek: Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 04. és 2019. március 08. között folyamatosan ellenőrzik a virág-, ajándék-, édességkereskedelemmel, valamint a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. 

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 4. és 8. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedőket és cukrászdákat.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • március 4. hétfő: Tihany és környéke
 • március 5. kedd: Ajka és környéke
 • március 6. szerda: Pápa és környéke
 • március 7. csütörtök: Zirc és környéke
 • március 8. péntek: Veszprém és környéke

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS