Négy év alatt ötödik elnökét keresi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

2018. 12. 05., 14:45

Négy év alatt immár ötödik elnökét keresi a Budapesti Kereskedelemi Kamara, amely keddi küldöttgyűlésén általános alelnökké választotta Nagy Eleket.

Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ma levélben lemond tisztségéről – tudta meg a napi.hu, nem mellékesen magától az elnöktől. Csoltó Gábor csupán néhány hónapot töltött az elnöki székben.

Igaz, az utóbbi négy évben sűrűn váltották egymást az elnökök a Krisztina körúton, Csoltó a negyedik volt a sorban, aki nekigyürkőzött a feladatnak. Eddig bírta. Most jöhet az újabb elnök. (Szatmáry Kristófot, aki 2008-tól 2016-ig töltötte be az elnöki tisztet, dr. Kiss Zoltán követte, aztán 2017-ben Krisán Lászlót választották meg elnöknek, aki 2018-ban adta át Csoltónak a stafétát. Összehasonlításképpen: a BKIK első 90 évében, 1850 és 1940 között mindössze 7 elnököt „fogyasztott el”.)

A napi.hu úgy tudja, hogy a távozni készülő elnök a küldöttgyűlésen nem volt jelen – „egyéb okokból”. Csoltó Gábor a leköszönését a „kamaránál uralkodó állapotokkal, a hatalmi harc erősödésével” indokolta.

Az elnök szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy december 17-ei hatállyal távozik posztjáról, ügyvezetőként Kemény Péter és Koji László állhat a szervezet élére, s minden bizonnyal januárban tekintik át az új szabályzatokat.

A BKIK küldöttgyűlésén egyébként elfogadták a 2019-e büdzsét, amely 1 millió forintos plusz egyenleggel tervez. Hogy kinek az elnöksége alatt kell ezt végrehajtani, az jelenleg kérdéses.

A küldöttgyűlésen általános alelnöknek választották Nagy Eleket, a BÁV, a Vegyépszer és a Főtaxi tulajdonosát, a Napi.hu úgy tudja, hogy éppen ezért döntött Csoltó a távozás mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS