Négy év alatt ötödik elnökét keresi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

2018. 12. 05., 14:45

Négy év alatt immár ötödik elnökét keresi a Budapesti Kereskedelemi Kamara, amely keddi küldöttgyűlésén általános alelnökké választotta Nagy Eleket.

Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ma levélben lemond tisztségéről – tudta meg a napi.hu, nem mellékesen magától az elnöktől. Csoltó Gábor csupán néhány hónapot töltött az elnöki székben.

Igaz, az utóbbi négy évben sűrűn váltották egymást az elnökök a Krisztina körúton, Csoltó a negyedik volt a sorban, aki nekigyürkőzött a feladatnak. Eddig bírta. Most jöhet az újabb elnök. (Szatmáry Kristófot, aki 2008-tól 2016-ig töltötte be az elnöki tisztet, dr. Kiss Zoltán követte, aztán 2017-ben Krisán Lászlót választották meg elnöknek, aki 2018-ban adta át Csoltónak a stafétát. Összehasonlításképpen: a BKIK első 90 évében, 1850 és 1940 között mindössze 7 elnököt „fogyasztott el”.)

A napi.hu úgy tudja, hogy a távozni készülő elnök a küldöttgyűlésen nem volt jelen – „egyéb okokból”. Csoltó Gábor a leköszönését a „kamaránál uralkodó állapotokkal, a hatalmi harc erősödésével” indokolta.

Az elnök szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy december 17-ei hatállyal távozik posztjáról, ügyvezetőként Kemény Péter és Koji László állhat a szervezet élére, s minden bizonnyal januárban tekintik át az új szabályzatokat.

A BKIK küldöttgyűlésén egyébként elfogadták a 2019-e büdzsét, amely 1 millió forintos plusz egyenleggel tervez. Hogy kinek az elnöksége alatt kell ezt végrehajtani, az jelenleg kérdéses.

A küldöttgyűlésen általános alelnöknek választották Nagy Eleket, a BÁV, a Vegyépszer és a Főtaxi tulajdonosát, a Napi.hu úgy tudja, hogy éppen ezért döntött Csoltó a távozás mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS