Milánóban is irodát nyit az Aliz

Milánóban is irodát nyit az Aliz
2022. 06. 20., 20:37

Magyarország IT szektorának egyik legkevésbé ismert sikertörténete az Aliz, pedig júniusban már a harmadik külföldi irodáját nyitja meg, ezúttal Milánóban. A felhős technológiákkal foglalkozó vállalat az olaszországi terjeszkedés révén a dél-európai és a közel-keleti piacokon kíván erősíteni a már jól működő Dél-Kelet Ázsia és a DACH régió mellett. A vállalat központja Budapesten található, emellett irodával rendelkezik Szingapúrban és Berlinben. Árbevétele 2021-ben 46,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, megközelítve a 4 milliárd forintot, 2022-es árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 6,8 milliárd forintot.

Az Aliz története 2010-ben indult, az informatikai szakemberekből álló alapítói kör már akkor óriási kiugrási lehetőséget látott a gazdaság és a vállalatok digitalizációra való felkészítésében. A cég Dél-Kelet Ázsia, valamint a DACH régió meghatározó technológiai szolgáltatójává vált, nem kis részben annak a stratégiai döntésüknek köszönhetően, hogy magyar vállalatként elsőként szerezzék meg a Google Cloud rendkívül összetett prémium partneri státuszát. A leggyorsabban növekvő felhőszolgáltató az Aliz tevékenységét a 2019-es év átütő ázsiai partnere kitüntetéssel ismerte el (Breakthrough Partner of the Year – Asia Pacific).

„Az alkalmazásfejlesztés, az adatplatformok egységesítése, a Machine Learning és a felhőbe költözéssel járó infrastrukturális beruházások iránti igény drámaian megnőtt az elmúlt években. A technológia fejlődése, a globális gazdasági folyamatok és a pandémia óriási lendületet adott ennek a szektornak. Az Aliz emellett a Google Cloud platform mélyreható ismeretének köszönhetően tudott évről évre 40-60 százalékos árbevétel növekedést elérni. Az idei év első félévében az egy évvel korábbihoz képest már 50 százalék feletti a bővülés, így minden jel szerint elérjük a tervezett 6,8 milliárd forint árbevételt 2022 végére” – mondta Szatmári Tamás, az Aliz cégvezetője.

A 2022-es évre várható eredmény alakulásában kiemelt szerepe van az új olaszországi iroda megnyitásának. A milánói operáció elsődleges funkciója az értékesítés támogatása és az ügyfelekkel való kapcsolattartás a Dél-Európában és Közel-Keleten működő vállalatokkal, míg a működést a budapesti központból támogatják. Ez pedig a budapesti iroda bővülését jelenti. A tervek szerint az idei év végére 120 főre bővül az Aliz, 2023-ban pedig 170 fős csapatot szeretne felépíteni a vállalat.

A nemzetközi tapasztalatok alapján a felhő alapú technológiák fejlődésével és terjedésével nemcsak a komplex vállalati architektúrák felhőbe költöztetése jelent sürgető kihívást a vállalatok számára.

„A gazdaság szereplői sok tekintetben most ismerkednek az adatokban rejlő lehetőségekkel. Elképesztő mennyiségű adat keletkezik, és aki képes ezeket elemezni, olyan jövőbeli trendekre nyer rálátást, amik alapvetően befolyásolják a vállalkozása piaci helyzetét és eredményességét. A technológia előnyeit pedig a startupoktól az óriásvállalatokig bármilyen szektorban fel lehet használni. Ezért a Machine Learningre épülő üzleti megoldásokban óriási potenciál van, amelyek az adatvezérelt döntések meghozatalát és végső soron az adatvagyon monetizálását is segítik a vállalatoknak. Az Aliz idejekorán lépett be erre a piacra, komplex szakmai tudásunk és évtizedes szolgáltatói tapasztalatunk mellett ezek a trendek alapozzák meg az Aliz nemzetközi sikereit. A folyamatos megújulásban hiszünk, ezen szemlélet mentén nyitottuk új irodánkat, és bővítjük portfóliónkat az üzemeltetési üzletággal” – tette hozzá Szatmári Tamás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS