Megújította az együttműködést a VOSZ és a GÉMOSZ

Megújította az együttműködést a VOSZ és a GÉMOSZ
2024. 04. 22., 18:40

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége új Együttműködési Szerződést kötött, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia székházában írtak alá 2024. április 22-én.

A VOSZ 2024-ben is folytatja a megújult stratégia alapján partnerprogramját. Ennek állomásaként több mint 20 szövetséggel és szervezettel újítja meg együttműködési szerződését, valamint új szervezetekkel is közös munkába kezdenek. A program részeként elsőként az egyik legrégebbi partnerrel, a GÉMOSZ-szal írták alá ünnepélyes keretek között a megállapodást.

Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke az aláírás alkalmából a partnerség és mobilitás fontosságát emelte ki. Mint mondta: a VOSZ az új partnerek keresése mellett minden olyan szervezettel folytatja új tartalommal megtöltött együttműködését, amelyik hasonlóan gondolkodik érdekvédelemről, a kis és középvállalkozások támogatásáról, a gazdaság fellendítéséről. A VOSZ az új partnerséggel is hangsúlyozza az együtt gondolkodás fontosságát, mert csak így lehet közösen építeni a jövőt. „A mobilitás és rugalmasság ugyancsak elengedhetetlen a kkv-k számára a jelenlegi, egyszerűnek nem mondható gazdasági helyzetben, és a GÉMOSZ a fenti kritériumoknak maradéktalanul megfelel, ezért sikeres lesz a következő időben is a közös munka – húzta alá Eppel János.

Gablini Gábor, a 2002-ben alakult, ma 90 tagot soraiban tudó GÉMOSZ elnöke úgy látja, hogy az együttműködés eddigi két évtizedében voltak gyengébb és erősebb időszakok. A fő üzenet most az, hogy az elmúlt évtizedek VOSZ-szal folytatott kooperáció tapasztalataiból tanulva még szorosabb együttműködéssel közösen próbáljanak értéket teremteni a kkv szektor és a szövetségek tagjai számára. Emlékeztetett rá, hogy a VOSZ jelenlegi elnöke, Eppel János korábban a Porsche Hungária ügyvezető igazgatójaként és a Magyar Gárjárműimportőrök Egyesülete tagjaként dolgozott, jól értik a gazdaságot, ahogy egymást is. Gablini Gábor a jelenlegi legnagyobb gondok között említette a vásárlóerő összezuhanását, a tavalyi magas inflációt, a gazdaság nehezen kiszámítható jogi szabályozását, benne az új versenytörvény megalkotását. Szerinte ezek mind olyan problémák, amelyeket együtt gondolkodva lehet megoldani. A GÉMOSZ és a VOSZ is tudja, hogy mire van szüksége a tagjainak, korábban ezeket megfogalmazva tettek le javaslatokat a kormányzat asztalára. „Mi nem a sajtón keresztül üzengetünk a döntéshozóknak, hanem a háttérben dolgozva igyekszünk egymásnak segíteni, mert a kormánynak is érdeke, hogy jó gazdasági környezet legyen Magyarországon. Nem az a cél, hogy a magyarok külföldre menjenek dolgozni, hanem az, hogy haza jöjjenek. A kkv szektornak valódi esélyt kell kapnia arra, hogy ne szoruljon vissza, hanem erősíteni tudja a pozícióját” – mondta Gablini Gábor.

Tardos János, a VOSZ társelnöke emlékeztett rá: az együttműködés alapja változatlanul az lehet, hogy a GÉMOSZ mikro, a VOSZ érdekvédelmi szervezetként pedig makro szinten képviselje a magyar gépjárműkereskedő cégek érdekeit akár a kormány, akár a szakszervezetek előtt. A társelnök közölte, hogy a VOSZ országos elnöksége úgy döntött: átvizsgálja a 20-25 éve kötött megállapodásokat, és azokat kölcsönösségi alapon aktuális tartalommal töltik meg. Új rendszerbe foglalják az együttműködéseket, mert amíg korábban minden megállapodást a VOSZ-központ kötött, ma már tere van annak, hogy területi, regionális szinten is folytatódjon a partneri együttműködés, mert így sokkal intenzívebb lesz a munka.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS