Megkezdte működését az ország első, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere

Megkezdte működését az ország első, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere
2023. 06. 08., 15:41

Magyarország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszerét indítja el a TritonLife Csoport, a kizárólag magyar tulajdonosi hátterű magánegészségügyi szolgáltató Miskolcon. Az új TritonLife Magánkórház Miskolc és a járóbeteg-ellátást, valamint komplex képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat biztosító miskolci MacroKlinika összekapcsolódása révén olyan magánegészségügyi intézményrendszer kezdi meg működését, amelyben a teljes betegút végig követhető.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer, amelynek a 3 milliárd forintos beruházással újonnan létrehozott TritonLife Magánkórház Miskolc mellett, fontos eleme a járóbeteg ellátást és képalkotó radiológiai diagnosztikát végző MacroKlinika.

A miskolci, északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket. Az évi több mint 30 000 orvos-beteg találkozásra, évi 3-4 000 műtétre, többezer képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas teljeskörű ellátó kapacitás az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti majd a járó-, fekvőbeteg ellátásban, valamint a diagnosztikai területeken egyaránt.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife Csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához. A komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében, hiszen az ide érkező páciensek már nem fogják az állami rendszert terhelni, így ott is csökkenhetnek a várólisták.

A fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez.

Dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke és Egészségügyi Tagozatának elnöke hangsúlyozta: „az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy – a szakorvosképzésben való részvételen túlmenően – a Miskolci Egyetemmel, és – reményeink szerint – az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) is együttműködve bekapcsolódhatunk a komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület, az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is. A TritonLife Magánkórház a szakmai gyakorlat alatt a legmodernebb körülményeket biztosítja a diákoknak, akik később az állami és a magánegészségügyben egyaránt kamatoztathatják tudásukat, csökkentve az egész országban tapasztalható égető szakdolgozó és szakember hiányt”.

A Miskolci Egyetemmel kidolgozás alatt álló együttműködési megállapodásnak köszönhetően radiográfus, védőnő, szakápoló és egészségturisztikai menedzser képzés gyakorlati helyéül is szolgálhat az intézmény.

„Ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk az egészségügyi dolgozói létszám bővítéséhez, az orvosok, asszisztensek helyben tartásához, így az egész egészségügyi rendszer és a régió fejlődéséhez” – tette hozzá dr. Fábián Lajos.

Megemlítette azt is, hogy foglalkozás-egészségügyi szakellátásuk a régió gazdasági társaságainak nyújthat majd komplex és egyedi egészségügyi szolgáltatást. Szűrőprogramjaikra pedig több magyar és nemzetközi magánbiztosító, egészségbiztosító, ellátásszervező céggel is szerződnek. Ezeken túl profi és amatőr sportolók sportorvosi szakellátást is igénybe vehetnek teljeskörű mozgásszervi diagnosztikai háttérrel.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS