Megkezdte működését az ország első, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere

Megkezdte működését az ország első, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere
2023. 06. 08., 15:41

Magyarország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszerét indítja el a TritonLife Csoport, a kizárólag magyar tulajdonosi hátterű magánegészségügyi szolgáltató Miskolcon. Az új TritonLife Magánkórház Miskolc és a járóbeteg-ellátást, valamint komplex képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat biztosító miskolci MacroKlinika összekapcsolódása révén olyan magánegészségügyi intézményrendszer kezdi meg működését, amelyben a teljes betegút végig követhető.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer, amelynek a 3 milliárd forintos beruházással újonnan létrehozott TritonLife Magánkórház Miskolc mellett, fontos eleme a járóbeteg ellátást és képalkotó radiológiai diagnosztikát végző MacroKlinika.

A miskolci, északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket. Az évi több mint 30 000 orvos-beteg találkozásra, évi 3-4 000 műtétre, többezer képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas teljeskörű ellátó kapacitás az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti majd a járó-, fekvőbeteg ellátásban, valamint a diagnosztikai területeken egyaránt.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife Csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához. A komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében, hiszen az ide érkező páciensek már nem fogják az állami rendszert terhelni, így ott is csökkenhetnek a várólisták.

A fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez.

Dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Társelnöke és Egészségügyi Tagozatának elnöke hangsúlyozta: „az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy – a szakorvosképzésben való részvételen túlmenően – a Miskolci Egyetemmel, és – reményeink szerint – az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) is együttműködve bekapcsolódhatunk a komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület, az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is. A TritonLife Magánkórház a szakmai gyakorlat alatt a legmodernebb körülményeket biztosítja a diákoknak, akik később az állami és a magánegészségügyben egyaránt kamatoztathatják tudásukat, csökkentve az egész országban tapasztalható égető szakdolgozó és szakember hiányt”.

A Miskolci Egyetemmel kidolgozás alatt álló együttműködési megállapodásnak köszönhetően radiográfus, védőnő, szakápoló és egészségturisztikai menedzser képzés gyakorlati helyéül is szolgálhat az intézmény.

„Ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk az egészségügyi dolgozói létszám bővítéséhez, az orvosok, asszisztensek helyben tartásához, így az egész egészségügyi rendszer és a régió fejlődéséhez” – tette hozzá dr. Fábián Lajos.

Megemlítette azt is, hogy foglalkozás-egészségügyi szakellátásuk a régió gazdasági társaságainak nyújthat majd komplex és egyedi egészségügyi szolgáltatást. Szűrőprogramjaikra pedig több magyar és nemzetközi magánbiztosító, egészségbiztosító, ellátásszervező céggel is szerződnek. Ezeken túl profi és amatőr sportolók sportorvosi szakellátást is igénybe vehetnek teljeskörű mozgásszervi diagnosztikai háttérrel.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.
2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.
2023-09-21 12:51:42
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége delegációt szervez az őszi Kantoni import-export vásárra. A világ legnagyobb vásárát idén már 134. alkalommal rendezik meg 35 000 kiállító részvételével, akik 74 000 standon, 1,55 millió négyzetméternyi területen állítják ki termékeiket 2023. október 15. és november 4. között a Guangzhou Kantoni Vásárkomplexumában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS