Kétnapos cukrásztréninget szervez éttermi séfek és cukrászok szakmai továbbképzésére a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Magyar Konyha Magazin Kiadó.
A résztvevők számára térítésmentes tréning helyszíne Budaörsön a Metro Gasztroakadémia. A képzés résztvevőinek névsorát a jelentkezések sorrendjében töltik fel – írj a a turizmusonline.hu.
A képzés időpontja: 2021. szeptember 15.-16., illetve 2021. október 21.-22.
A kétnapos képzés 15 fős csoportban zajlik. Bemutatásra kerülnek az alaptechnikák, a klasszikus magyar desszertek, a francia cukrászművészet legismertebb desszertjei, pohárdesszertek és tányérdesszertek. Az első napon Korponai Péter az alaptechnikákat ismerteti meg, a második napon Menyhárt Attila a tányérdesszertek és a tálalás, díszítés világába kalauzolja el a résztvevőket.
(Fotó: Pixabay)
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
Lezárultak a Paks II. Atomerőmű résfalazási munkálatai. A terület előkészítése folytatódik, jelenleg a talajszilárdítást végzik az építési területen.