Marketingbombát robbantott a Mediator a Lidl FB-oldalán

2020. 01. 30., 11:30

A Mediator reklámügynökséget is meglepte, hogy ekkora aktivitást vált ki a Lidl Facebook-oldalán posztolt, az IKEA húsgolyóival „viccelődő” bejegyzésük.

A Lidl közösségi felületeinek menedzselését több mint 3 éve vette át a Mediator, ők indították a márka magyarországi Instagram-oldalát is. Ekkora lavinára azonban ők sem számítottak a bejegyzés után.

Ezt írták: „Nem kell Svédországig menned, ha igazán autentikus húsgolyókra vágysz! Ráadásul ehhez az egyszerű recepthez nem kell szerelési útmutató! Ugye nálatok sem hiányozhat mellé a barna mártás és az áfonyalekvár?”

„Az IKEA kommunikációja mindig is bevállalós volt, így bíztunk benne, hogy reagálni fognak a kikacsintásunkra. Nem láttuk előre, hogy szinte minden márka bekapcsolódik majd a beszélgetésbe. Kísérletezés, bátorság és jó időzítés, ezek alapoztak meg a sikernek” – írták a Kreatív Online-nak a Mediatortól.

A bejegyzés már szerdán több mint egymillió felhasználót ért el, az oldal kedvelőinek száma átlépte a 900 ezret, a napokban pedig 3-4 ezer új felhasználó kezdte el követni a Lidl FB-oldalát.

Az ügynökség szerint az általuk kezelt Lidl és a Praktiker Facebook-oldalon volt már 1,5-2 millió feletti elérésű posztjuk, de egy általános terméknépszerűsítő bejegyzés esetében ez az elérés messze kiemelkedő eredménynek számít.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS