Már nem csak bankkártyával lehet 5 másodperc az azonnali átutalás

2021. 04. 27., 14:30

Elérhetővé vált a SimplePay partnerek számára az azonnali átutalás lehetősége, amely számukra és a vásárlók számára is innovatív előnyöket biztosít. A vásárlókat egy új, úgynevezett fizetési előválasztó oldal fogadja, ahol választhatnak a már szinte hagyományos bankkártyás, illetve a QR-kód, deeplink és netbank alapú Instant transzfer lehetőségek közül.

Az elmúlt egy év nagyban előmozdította a digitális átállást, hiszen olyan kihívásokkal szembesített, amikkel addig sosem kellett szembenézzünk. Tavaly elérhetővé vált a magyar lakosság számára az Azonnali Fizetési Rendszer, amit az MNB 2020. március 2-tól vezetett be Magyarországon. Az új technológia segítségével kényelmesen és gyorsan utalhatunk – csupán néhány tranzakciós azonosító segítségével – a bankszámlák között.

Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető igazgató-helyettese szerint:A vírus megjelenése egyértelműen felerősítette a digitalizációs törekvéseket. Mi is tovább gondoltuk a lehetőségeket annak érdekében, hogy újabb megoldásokkal szolgáljunk a partnereinknek. Az Azonnali Fizetési Rendszer bevezetése és az arra épülő különböző megoldások is támogatják a vállalkozásokat abban, hogy naprakész szolgáltatásokat nyújtsanak vásárlóiknak. Nálunk az Instant transzfer és a készpénzmentes fizetési lehetőséget biztosító SimpleBusiness applikáció is ebbe a fejlesztési hullámba illeszthető. Számunkra fontos, hogy kereskedő partnereink minél jobban ki tudják szolgálni a vásárlói igényeket, ez inspirált minket az újabb fejlesztésre is: a fizetési előválasztó oldalnak köszönhetően kereskedő oldali fejlesztés nélkül, közel 10 ezer SimplePay webshopban vezettük be az azonnali fizetés lehetőségét, amellyel a QR-kód, deeplink vagy netbank alapú fizetési opciók is elérhetők.”

Mi az Instant transzfer?

A SimplePay új funkciója az azonnali átutalásra épül, a szolgáltatás három kényelmes, új fizetési módot kínál: elérhetővé válik a QR-kód, a deeplink és a netbank alapú fizetés is. A vásárlóknak ezentúl lehetőségük lesz az úgynevezett előválasztó oldalon kiválasztani, hogy a hagyományos bankkártyás fizetéssel szeretnének élni, vagy az azonnali utalást választják.

Kereskedők, vásárlók figyelem!

Az új fizetési lehetőség jelentős előnyt jelenthet a kereskedőknek, ugyanis a bankkártya-elfogadáshoz képest az Instant transzfer típusú tranzakciók esetén kedvezőbb a tranzakciók összegére felszámított jutalék mértéke. Emellett az adminisztráció is gördülékenyebb: a jelenleg elterjedt átutalási megoldásokkal ellentétben nincs szükség a beérkező utalások manuális feldolgozására, hiszen ezt a feladatot a SimplePay rendszere végzi el a kereskedő helyett. Ráadásul a szolgáltatás teljes mértékben illeszkedik a jelenlegi elfogadási folyamatokba, így a SimplePay partnerek rájuk háruló fejlesztési feladat nélkül igénybe vehetik az Instant transzfer adta előnyöket.

Az új szolgáltatástól az OTP Mobil azt reméli, sikerül a kereskedők mellett a vásárlókat is támogatnia, hiszen a különböző fizetési megoldások között könnyebben találhatják meg a számukra megfelelőt. Ráadásul ebben a formában akkor is fizethetnek, ha éppen nincs náluk a bankkártyájuk vagy ha olyan helyzetben vásárolnak, ahol nem tudják vagy akarják azt elővenni az adatok begépeléséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS