Már nem csak bankkártyával lehet 5 másodperc az azonnali átutalás

2021. 04. 27., 14:30

Elérhetővé vált a SimplePay partnerek számára az azonnali átutalás lehetősége, amely számukra és a vásárlók számára is innovatív előnyöket biztosít. A vásárlókat egy új, úgynevezett fizetési előválasztó oldal fogadja, ahol választhatnak a már szinte hagyományos bankkártyás, illetve a QR-kód, deeplink és netbank alapú Instant transzfer lehetőségek közül.

Az elmúlt egy év nagyban előmozdította a digitális átállást, hiszen olyan kihívásokkal szembesített, amikkel addig sosem kellett szembenézzünk. Tavaly elérhetővé vált a magyar lakosság számára az Azonnali Fizetési Rendszer, amit az MNB 2020. március 2-tól vezetett be Magyarországon. Az új technológia segítségével kényelmesen és gyorsan utalhatunk – csupán néhány tranzakciós azonosító segítségével – a bankszámlák között.

Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető igazgató-helyettese szerint:A vírus megjelenése egyértelműen felerősítette a digitalizációs törekvéseket. Mi is tovább gondoltuk a lehetőségeket annak érdekében, hogy újabb megoldásokkal szolgáljunk a partnereinknek. Az Azonnali Fizetési Rendszer bevezetése és az arra épülő különböző megoldások is támogatják a vállalkozásokat abban, hogy naprakész szolgáltatásokat nyújtsanak vásárlóiknak. Nálunk az Instant transzfer és a készpénzmentes fizetési lehetőséget biztosító SimpleBusiness applikáció is ebbe a fejlesztési hullámba illeszthető. Számunkra fontos, hogy kereskedő partnereink minél jobban ki tudják szolgálni a vásárlói igényeket, ez inspirált minket az újabb fejlesztésre is: a fizetési előválasztó oldalnak köszönhetően kereskedő oldali fejlesztés nélkül, közel 10 ezer SimplePay webshopban vezettük be az azonnali fizetés lehetőségét, amellyel a QR-kód, deeplink vagy netbank alapú fizetési opciók is elérhetők.”

Mi az Instant transzfer?

A SimplePay új funkciója az azonnali átutalásra épül, a szolgáltatás három kényelmes, új fizetési módot kínál: elérhetővé válik a QR-kód, a deeplink és a netbank alapú fizetés is. A vásárlóknak ezentúl lehetőségük lesz az úgynevezett előválasztó oldalon kiválasztani, hogy a hagyományos bankkártyás fizetéssel szeretnének élni, vagy az azonnali utalást választják.

Kereskedők, vásárlók figyelem!

Az új fizetési lehetőség jelentős előnyt jelenthet a kereskedőknek, ugyanis a bankkártya-elfogadáshoz képest az Instant transzfer típusú tranzakciók esetén kedvezőbb a tranzakciók összegére felszámított jutalék mértéke. Emellett az adminisztráció is gördülékenyebb: a jelenleg elterjedt átutalási megoldásokkal ellentétben nincs szükség a beérkező utalások manuális feldolgozására, hiszen ezt a feladatot a SimplePay rendszere végzi el a kereskedő helyett. Ráadásul a szolgáltatás teljes mértékben illeszkedik a jelenlegi elfogadási folyamatokba, így a SimplePay partnerek rájuk háruló fejlesztési feladat nélkül igénybe vehetik az Instant transzfer adta előnyöket.

Az új szolgáltatástól az OTP Mobil azt reméli, sikerül a kereskedők mellett a vásárlókat is támogatnia, hiszen a különböző fizetési megoldások között könnyebben találhatják meg a számukra megfelelőt. Ráadásul ebben a formában akkor is fizethetnek, ha éppen nincs náluk a bankkártyájuk vagy ha olyan helyzetben vásárolnak, ahol nem tudják vagy akarják azt elővenni az adatok begépeléséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS