Már felnőtteket is oktat az OTP Fáy András Alapítvány

2019. 05. 15., 15:30

Magyar-szlovák, határon átívelő program keretében felelős szülőket és pedagógusokat képeznek az OTP Fáy András Alapítvány, illetve szlovákiai partnerszervezete, az OTP Ready Alapítvány szakemberei. A hagyományos módszerekkel szakító, élményalapú képzések célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése felnőttek körében.

Az OTP Fáy András Alapítvány 2012 óta folytat egyedi, élményalapú módszertanra építő pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzéseket iskolás korú gyerekek számára. Idén márciustól – a szlovákiai OTP Ready Alapítvánnyal közösen megvalósított program keretében – pedig már felelős szülőknek és pedagógusoknak is gyökeresen újszerű formában és tartalommal tartanak ingyenes tréningeket a két szervezet szakemberei.

„Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében 2017 óta működünk együtt a szlovákiai OTP Ready Alapítvánnyal. Szlovákiában és Magyarországon is nagyon alacsony szintű a pénzügyi kultúra, a pénzügyi- és jövőtudatos tervezés, együttműködésünk erre a problémára kínál megoldást. Idén márciustól a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" elnevezésű projekt keretein belül létrejött felnőttképzési tananyagok alapján elindítottuk felelős szülők és pedagógusok számára szóló felnőttképzési programunkat, amelynek keretében a projektidőszak alatt, azaz június végéig, Magyarországon 150-200 felnőtt számára tartunk tréninget négy magyarországi helyszínenBudapesten, Nyíregyházán, Mezőkövesden és Csömörön" – fogalmazott Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója.

„A projekt sikerét már most mutatja a jelentős érdeklődés. Folyamatosan kapunk megkeresést ugyanis olyan helyszínekről is, amelyek nem szerepelnek a jelenlegi projekt megvalósítási régiói között – fűzte hozzá Fejes Larion, az OTP Fáy András Alapítvány forrásszerzésért felelős stratégiai igazgatója, egyben a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" projekt vezetője.

Az OTP Fáy András Alapítvány idén tavasszal több rendezvényen is jelen volt, amelyeken maga a projekt és a pénzügyi- és jövőtudatos gondolkodás minél szélesebb körben való elterjesztése volt a fókuszban. Az Alapítvány munkatársai a budapesti „Országos Táncház Találkozó és Kirakodóvásár”, illetve a „Hello, Nyíregyháza” rendezvények keretében több ezer érdeklődővel vették fel személyesen a kapcsolatot, széles körben bemutatva a projekt és a szervezet által biztosított képzési lehetőségeket, köztük a felnőttképzési programelemet is.

Sikeres nemzetközi tudástranszfer

A jövő év második felére teljesen megújuló, 2012 óta üzemelő budapesti OK Oktatási Központ mintájára 2016 óta Nyíregyházán, 2017 óta Bukarestben, illetve tavaly nyár óta a szlovákiai Nagyszombaton is, az OTP Fáy András Alapítvány által kidolgozott módszertant alkalmazva zajlanak a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningek.

A szintén az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megnyitott nagyszombati centrum célja, hogy évente 5.000 szlovákiai általános- és középiskolás képzése valósuljon meg.

„Magyarországon 2012 óta immár 120 ezer iskolás korú gyermek vehetett részt élményalapú képzéseinken. Az általunk felhalmozott know-how és tapasztalat pedig már a környező országokban is egyre nagyobb sikert arat, köszönhetően annak, hogy az utóbbi néhány évben elértük azt a szintet, hogy külön figyelmet tudunk szentelni a nemzetközi tudástranszfernek” – tette hozzá Gróf Henrik Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS