Már 75 szolgáltató és civil szervezet érhető el a Díjneten

2023. 08. 17., 17:22

A Díjnet Zrt. mostanra 36 e-számlakibocsátóval működik együtt, ügyfelei 2023 első fél évében több mint 25 milliárd forint összegben fizették e-számláikat a rendszeren keresztül. Emellett a közel 40 civil szervezettel meglévő megállapodás keretében, 2023. első felében közel tízszeresére nőtt a dijnet.hu-n keresztül adományozott összeg a két évvel ezelőttihez képest. A társaság a magyar lakosság körében végzett felmérés segítségével elemezte az online számlafizetési szokásokat.

A Díjnet Zrt. kutatása alapján, a megkérdezettek körében azok, akik már a készpénzmentes fizetési módokat választják, a rezsiszámláikat, előfizetéseiket és a biztosítási díjaikat rendezik elsősorban készpénzmentesen. Ezt követi az online vásárlás, valamint a boltokban, üzlethelyiségekben végzett elektronikus fizetések.

A Díjnet online felületéhez a 2007-es indulása óta 75 partner – országos és regionális közüzemi és egyéb szolgáltató, valamint civil szervezet – csatlakozott. A Díjnet az ügyfelek felé egy úgynevezett konszolidátori felületet biztosít. Az ügyfelek számtalan egyéb online regisztráció és felület kezelése helyett, egyetlen felületen intézhetik a háztartással kapcsolatos számlafizetést, felesleges többszöri adminisztráció nélkül.

A felmérés azt mutatja, hogy az ügyfelek a legnagyobb mértékben a Díjnet rendszerének megbízhatóságával elégedettek, amelyet a könnyű kezelhetőség, a nyomon követhető tranzakciók és az átláthatóság követ, majd az értesítés a fizetés sikerességéről, illetve annak esedékességéről, valamint a befizetési folyamat egyszerűsége. Ezen okok hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók a Díjnetet választják e-számlakezelési felületnek.

A felmérés alapján, a Díjnet fő előnyei közé tartozik a gyorsaság és a kényelem, valamint a megkérdezettek számára könnyebbség, hogy a szolgáltatása segítségével egy helyen kezelhetik a háztartással kapcsolatos e-számláikat. Ha az ügyfelek a Díjnetet választják, az egyben a szolgáltatóknak is előnyös, mivel költséget takaríthatnak meg az elektronikus számlabemutatással és fizetéssel, valamint a megoldás környezetbarát is, mivel így nem szükséges papír alapú számlát küldeni.

„A fejlesztéseinknek köszönhetően bármilyen digitális eszközről kényelmesen elérhető a felületünk. A felmérésünkből az is kiderült, hogy az ügyfeleknek szükségük lehet útmutatásra egy adott fogyasztási helyen elérhető szolgáltatók kapcsán, akár egy szolgáltató nevének változása miatt. Már ebben is segítjük ügyfeleinket az irányítószám-alapú kereséssel, amellyel látható, hogy az általuk megadott helyen mely szolgáltatók e-számláit igényelhetik a dijnet.hu-n” – mondta Deé Gergely, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A Díjnetnél lakóhelytől függően a hulladékdíjat, az áram- és gázszámlát, a víz-csatorna, illetve a távhő díját, valamint telekommunikációs számlát, biztosítást, távfelügyeleti díjszámlát, közös költséget, ingatlanbérleti díjat lehet fizetni. A dijnet.hu-ra érkező e-számlák akár az iCsekk mobilapplikáción keresztül is megtekinthetők és befizethetők, amely applikáció a Magyar Posta Zrt. QR-kód alapú csekkbefizetési szolgáltatását is nyújtja.

A Díjnet ügyfélközpontúságát mutatja a hulladékkezelési szolgáltatás változásainak követése is. 2023. július 1-től a hulladékgazdálkodási közfeladatok ellátását gyakorló koncesszor a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU), amely a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV) vette át a hulladékgazdálkodási feladatot. A Díjnet és a MOHU automatikusan létrehozta a MOHU szolgáltatói regisztrációkat azoknak az ügyfeleknek, akik 2023. június 27-ig regisztrálták az NHKV számlakibocsátót Díjnet fiókjukban, így hulladékdíj e-számláikat továbbra is a Díjneten kezelhetik. A szolgáltatóváltással kapcsolatban az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Ma már globálisan lényeges szempont az ügyfelek részéről az is, hogy szolgáltatóik milyen társadalmi ügyet támogatnak. A Díjnet adatai alapján egyre többen és egyre többet adakoznak. A dijnet.hu-n keresztül jelenleg 39 alapítvány és társadalmi szervezet részére lehet adományozni, és 2023 első fél évében a két évvel ezelőtti összeg közel tízszeresét, 18,4 millió forintot adományoztak a Díjnet ügyfelei.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 18:10:00
Az állatok szállítás közbeni jólétére vonatkozó uniós szabályok 20 év óta eddigi legnagyobb reformjára, a kedvtelésből tartott állatként tenyésztett, tartott és forgalmazott kutyák és macskák jólétére és nyomonkövethetőségére vonatkozóan pedig új uniós szabályokra tett javaslatot az Európai Bizottság.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS