Már 75 szolgáltató és civil szervezet érhető el a Díjneten

2023. 08. 17., 17:22

A Díjnet Zrt. mostanra 36 e-számlakibocsátóval működik együtt, ügyfelei 2023 első fél évében több mint 25 milliárd forint összegben fizették e-számláikat a rendszeren keresztül. Emellett a közel 40 civil szervezettel meglévő megállapodás keretében, 2023. első felében közel tízszeresére nőtt a dijnet.hu-n keresztül adományozott összeg a két évvel ezelőttihez képest. A társaság a magyar lakosság körében végzett felmérés segítségével elemezte az online számlafizetési szokásokat.

A Díjnet Zrt. kutatása alapján, a megkérdezettek körében azok, akik már a készpénzmentes fizetési módokat választják, a rezsiszámláikat, előfizetéseiket és a biztosítási díjaikat rendezik elsősorban készpénzmentesen. Ezt követi az online vásárlás, valamint a boltokban, üzlethelyiségekben végzett elektronikus fizetések.

A Díjnet online felületéhez a 2007-es indulása óta 75 partner – országos és regionális közüzemi és egyéb szolgáltató, valamint civil szervezet – csatlakozott. A Díjnet az ügyfelek felé egy úgynevezett konszolidátori felületet biztosít. Az ügyfelek számtalan egyéb online regisztráció és felület kezelése helyett, egyetlen felületen intézhetik a háztartással kapcsolatos számlafizetést, felesleges többszöri adminisztráció nélkül.

A felmérés azt mutatja, hogy az ügyfelek a legnagyobb mértékben a Díjnet rendszerének megbízhatóságával elégedettek, amelyet a könnyű kezelhetőség, a nyomon követhető tranzakciók és az átláthatóság követ, majd az értesítés a fizetés sikerességéről, illetve annak esedékességéről, valamint a befizetési folyamat egyszerűsége. Ezen okok hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók a Díjnetet választják e-számlakezelési felületnek.

A felmérés alapján, a Díjnet fő előnyei közé tartozik a gyorsaság és a kényelem, valamint a megkérdezettek számára könnyebbség, hogy a szolgáltatása segítségével egy helyen kezelhetik a háztartással kapcsolatos e-számláikat. Ha az ügyfelek a Díjnetet választják, az egyben a szolgáltatóknak is előnyös, mivel költséget takaríthatnak meg az elektronikus számlabemutatással és fizetéssel, valamint a megoldás környezetbarát is, mivel így nem szükséges papír alapú számlát küldeni.

„A fejlesztéseinknek köszönhetően bármilyen digitális eszközről kényelmesen elérhető a felületünk. A felmérésünkből az is kiderült, hogy az ügyfeleknek szükségük lehet útmutatásra egy adott fogyasztási helyen elérhető szolgáltatók kapcsán, akár egy szolgáltató nevének változása miatt. Már ebben is segítjük ügyfeleinket az irányítószám-alapú kereséssel, amellyel látható, hogy az általuk megadott helyen mely szolgáltatók e-számláit igényelhetik a dijnet.hu-n” – mondta Deé Gergely, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója.

A Díjnetnél lakóhelytől függően a hulladékdíjat, az áram- és gázszámlát, a víz-csatorna, illetve a távhő díját, valamint telekommunikációs számlát, biztosítást, távfelügyeleti díjszámlát, közös költséget, ingatlanbérleti díjat lehet fizetni. A dijnet.hu-ra érkező e-számlák akár az iCsekk mobilapplikáción keresztül is megtekinthetők és befizethetők, amely applikáció a Magyar Posta Zrt. QR-kód alapú csekkbefizetési szolgáltatását is nyújtja.

A Díjnet ügyfélközpontúságát mutatja a hulladékkezelési szolgáltatás változásainak követése is. 2023. július 1-től a hulladékgazdálkodási közfeladatok ellátását gyakorló koncesszor a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU), amely a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV) vette át a hulladékgazdálkodási feladatot. A Díjnet és a MOHU automatikusan létrehozta a MOHU szolgáltatói regisztrációkat azoknak az ügyfeleknek, akik 2023. június 27-ig regisztrálták az NHKV számlakibocsátót Díjnet fiókjukban, így hulladékdíj e-számláikat továbbra is a Díjneten kezelhetik. A szolgáltatóváltással kapcsolatban az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Ma már globálisan lényeges szempont az ügyfelek részéről az is, hogy szolgáltatóik milyen társadalmi ügyet támogatnak. A Díjnet adatai alapján egyre többen és egyre többet adakoznak. A dijnet.hu-n keresztül jelenleg 39 alapítvány és társadalmi szervezet részére lehet adományozni, és 2023 első fél évében a két évvel ezelőtti összeg közel tízszeresét, 18,4 millió forintot adományoztak a Díjnet ügyfelei.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS