Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban

Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban
2023. 11. 20., 21:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Csongrád-Csanád vármegyei Szervezetének elnöksége és a vármegyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma 2023-ban 17. alkalommal hirdette meg a vármegyei Prima Díjat.

A díjátadó ünnepségen szombaton a szegedi Tisza Szállóban idén is hárman vehették át a rangos elismerést – írja a delmagyar.hu.

Sipos Tamás, a VOSZ Csongrád-Csanád Vármegyei elnöke beszédében úgy fogalmazott: a díj és a díjazottak stabil értékrendet képviselnek, ami mások számára is irányadó.

2023-ban a Magyar Oktatás és Köznevelés Kategória Prima díját az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar első női dékánja, Görög Márta vehette át.

A Magyar Sport kategória Prima díját Nagy Bianka, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kenusa kapta.

A kuratórium a Magyar Tudomány kategóriában Letoha Tamás kutatóorvosnak ítélte a díjat.

A gálaesten köszöntötték a 2023-es év Csongrád-Csanád Vármegyei Év Vállalkozóit: Pintér Csabát, Gulyás Gábort, Farkas Pétert, Tóth Józsefet és Stumpf Viktóriát.

Az Országos Év vállalkozója Batki Mihály, a Batki és Társa Kft. ügyvezetője, aki a kitüntetését december 1-jén veheti át Budapesten a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő vállalkozók napján.

A felvételen Görög Márta, Letoha Tamás és Nagy Bianka mellett jobbra Sipos Tamás.

(Fotó: Karnok Csaba)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS