Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban

Kutatóorvost, jogászt és kenust díjaztak 2023-ban Prima díjjal Csongrádban
2023. 11. 20., 21:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Csongrád-Csanád vármegyei Szervezetének elnöksége és a vármegyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma 2023-ban 17. alkalommal hirdette meg a vármegyei Prima Díjat.

A díjátadó ünnepségen szombaton a szegedi Tisza Szállóban idén is hárman vehették át a rangos elismerést – írja a delmagyar.hu.

Sipos Tamás, a VOSZ Csongrád-Csanád Vármegyei elnöke beszédében úgy fogalmazott: a díj és a díjazottak stabil értékrendet képviselnek, ami mások számára is irányadó.

2023-ban a Magyar Oktatás és Köznevelés Kategória Prima díját az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar első női dékánja, Görög Márta vehette át.

A Magyar Sport kategória Prima díját Nagy Bianka, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kenusa kapta.

A kuratórium a Magyar Tudomány kategóriában Letoha Tamás kutatóorvosnak ítélte a díjat.

A gálaesten köszöntötték a 2023-es év Csongrád-Csanád Vármegyei Év Vállalkozóit: Pintér Csabát, Gulyás Gábort, Farkas Pétert, Tóth Józsefet és Stumpf Viktóriát.

Az Országos Év vállalkozója Batki Mihály, a Batki és Társa Kft. ügyvezetője, aki a kitüntetését december 1-jén veheti át Budapesten a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő vállalkozók napján.

A felvételen Görög Márta, Letoha Tamás és Nagy Bianka mellett jobbra Sipos Tamás.

(Fotó: Karnok Csaba)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-07 18:10:00
Az állatok szállítás közbeni jólétére vonatkozó uniós szabályok 20 év óta eddigi legnagyobb reformjára, a kedvtelésből tartott állatként tenyésztett, tartott és forgalmazott kutyák és macskák jólétére és nyomonkövethetőségére vonatkozóan pedig új uniós szabályokra tett javaslatot az Európai Bizottság.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS