Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnak

Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnak
2022. 10. 25., 13:37

„A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is.”

A „Business at OECD” (BIAC, az OECD Gazdasági és Ipari Tanácsadó Testülete) október 4-én ünnepelte Párizsban a 60 éves stratégiai együttműködését az OECD-vel, amelyen a több mint 7 millió vállalkozást képviselő globális hálózat legfontosabb vezetői, valamint kormányzati és OECD-tisztviselők vettek részt. 

Az eseményen a BIAC tagjai – az OECD-országok legjelentősebb üzleti és munkaadói szervezetei – személyesen találkoztak Mathias Cormann OECD-főtitkárral, valamint több mint 25 OECD-nagykövettel, az OECD szakmai vezetőivel, nemzetközi ágazati szervezetek társszakértőivel és globális vállalatok felsővezetőivel.

„Partnerségünket globális szinten az az igény inspirálja, hogy hidat kell építenünk a köz- és a magánszektor között annak érdekében, hogy az üzleti szférát partnernek tekintsék az előttünk álló kihívásokban” – mondta Rick Johnston, a szervezet elnöke.

Az ünnepi konferenciát Mathias Cormann, Rick Johnston és Hanni Rosenbaum, a BIAC ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Mindhárman kiemelték az OECD-vel fennálló stratégiai partnerség fontosságát, valamint azt a hatalmas értéket, amelyet ez az együttműködés teremt azáltal, hogy az üzleti szféra hangját becsatornázza a globális szakpolitika alkotási folyamatokba.

„A diplomácia múltja és jelene” című első panelbeszélgetés témája az volt, hogy az OECD-vel fennálló üzleti partnerség miként gyakorolt ​​kézzelfogható hatást a legfontosabb OECD-s folyamatokra és szakpolitikákra, valamint jogi eszközökre az elmúlt 60 év során.

A második, „A diplomácia jelene és jövője” című kerekasztal a jelenlegi OECD-projekteket és üzleti ajánlásokat tekintette át. 

A harmadik panelbeszélgetésben részt vett Kovács Patrik, a VOSZ társelnöke, aki egyúttal a BIAC kkv- és vállalkozási bizottságának elnöki tisztét is betölti. A beszélgetés azokra a gazdasági és társadalmi kihívásokra összpontosított, amelyekkel a következő évtizedben szembe kell néznünk, és hogy a vállalkozások és a kormányok közötti párbeszéd milyen szerepet játszhat e kihívások kezelésében. 

„A BIAC az elmúlt 60 évben bizonyította, hogy globális vezető szerepe megkerülhetetlen és tagságán keresztül komoly befolyással rendelkezik a lokális és globális gazdasági és szakpolitikai folyamatokra. A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is, mivel a kkv-k támogatása továbbra is az egyik legégetőbb nemzetközi téma, a BIAC kkv-bizottsága pedig, amelyet a VOSZ irányít, az egyik legaktívabb szakmai egység a szervezetben. A BIAC hálózat tagjaként így a VOSZ-tagok is porfitálhatnak a nemzetközi kapcsolatrendszerből” – hangsúlyozta Kovács Patrik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS