Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnak

Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnak
2022. 10. 25., 13:37

„A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is.”

A „Business at OECD” (BIAC, az OECD Gazdasági és Ipari Tanácsadó Testülete) október 4-én ünnepelte Párizsban a 60 éves stratégiai együttműködését az OECD-vel, amelyen a több mint 7 millió vállalkozást képviselő globális hálózat legfontosabb vezetői, valamint kormányzati és OECD-tisztviselők vettek részt. 

Az eseményen a BIAC tagjai – az OECD-országok legjelentősebb üzleti és munkaadói szervezetei – személyesen találkoztak Mathias Cormann OECD-főtitkárral, valamint több mint 25 OECD-nagykövettel, az OECD szakmai vezetőivel, nemzetközi ágazati szervezetek társszakértőivel és globális vállalatok felsővezetőivel.

„Partnerségünket globális szinten az az igény inspirálja, hogy hidat kell építenünk a köz- és a magánszektor között annak érdekében, hogy az üzleti szférát partnernek tekintsék az előttünk álló kihívásokban” – mondta Rick Johnston, a szervezet elnöke.

Az ünnepi konferenciát Mathias Cormann, Rick Johnston és Hanni Rosenbaum, a BIAC ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Mindhárman kiemelték az OECD-vel fennálló stratégiai partnerség fontosságát, valamint azt a hatalmas értéket, amelyet ez az együttműködés teremt azáltal, hogy az üzleti szféra hangját becsatornázza a globális szakpolitika alkotási folyamatokba.

„A diplomácia múltja és jelene” című első panelbeszélgetés témája az volt, hogy az OECD-vel fennálló üzleti partnerség miként gyakorolt ​​kézzelfogható hatást a legfontosabb OECD-s folyamatokra és szakpolitikákra, valamint jogi eszközökre az elmúlt 60 év során.

A második, „A diplomácia jelene és jövője” című kerekasztal a jelenlegi OECD-projekteket és üzleti ajánlásokat tekintette át. 

A harmadik panelbeszélgetésben részt vett Kovács Patrik, a VOSZ társelnöke, aki egyúttal a BIAC kkv- és vállalkozási bizottságának elnöki tisztét is betölti. A beszélgetés azokra a gazdasági és társadalmi kihívásokra összpontosított, amelyekkel a következő évtizedben szembe kell néznünk, és hogy a vállalkozások és a kormányok közötti párbeszéd milyen szerepet játszhat e kihívások kezelésében. 

„A BIAC az elmúlt 60 évben bizonyította, hogy globális vezető szerepe megkerülhetetlen és tagságán keresztül komoly befolyással rendelkezik a lokális és globális gazdasági és szakpolitikai folyamatokra. A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is, mivel a kkv-k támogatása továbbra is az egyik legégetőbb nemzetközi téma, a BIAC kkv-bizottsága pedig, amelyet a VOSZ irányít, az egyik legaktívabb szakmai egység a szervezetben. A BIAC hálózat tagjaként így a VOSZ-tagok is porfitálhatnak a nemzetközi kapcsolatrendszerből” – hangsúlyozta Kovács Patrik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS