Kormányzati támogatás újabb egészségipari beruházásoknak

2020. 12. 04., 15:45

Újabb cégek írtak alá támogatási szerződést az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretein belül a Pénzügyminisztériummal. Ezúttal a vitaminok, fertőtlenítőszer-alapanyagok, maszkok, csomagolóanyagok, nővérhívó rendszerek, valamint 3D nyomtatással előállított orvosi eszközök gyártásának erősítése valósul meg a tervezett projektek által.

A beruházások összértéke eléri a 3,3 milliárd forintot, amihez a cégek 3 milliárd forintnyi támogatást kapnak.

  • A gyógyszerkészítményeket gyártó BIOEXTRA Zrt. hatvani telephelyén új üzemcsarnok korszerűsítése fejeződik be a pályázaton nyert csaknem 430 millió forint által. A vállalkozás magyarországi gyártóként nagyobb mértékben garantálhatja a D-vitamin szükséglet ellátásbiztonságát, amely a koronavírus-járvány elleni védekezésben bírhat nagy jelentősséggel.
  • A KALL Ingredients Kft. Tiszapüspökiben üzemelő gabona-feldolgozó üzemében az elnyert csaknem 340 millió forintnyi támogatás révén a fertőtlenítőszerek alapanyagául szolgáló etil-alkohol termékek gyártókapacitásának bővítése a cél. 
  • A különböző, főleg csomagolóeszközöket gyártó Karsai Alba Kft. Székesfehérváron és Körmenden bővíti majd a kapacitásait a több mint egymilliárd támogatás által: a cég két helyszínen speciális maszkokat, tabletták és fertőtlenítők csomagolásait, valamint veszélyes hulladéktárolókat állít majd elő.
  • A KLIMEX Medical Kft. ágylámpa sáv és a nővérhívó, valamint gyógyászati gázrendszerek tervezésével, kiépítésével és szervizelésével foglalkozik, az ETP keretein belül elnyert több mint 540 millió forintnyi összeg hozzájárul majd ahhoz, hogy a külföldi gyártók konkurense lehessen.
  • Támogatási szerződést írhatott alá a Premet Kft. is, amely orvosi eszközök és titánból készülő termékek 3D nyomtatással történő gyártására specializálódott cég. A csaknem 490 millió forint támogatás általi eszközbeszerzések – műanyag védőszemüvegek, arcvédő pajzsok – gyártását teszik majd lehetővé.

Az ETP pályázatát 50 milliárd forintos kerettel augusztusban írta ki a Pénzügyminisztérium, célja a hazai egészségipar megerősítésére, az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztése. Ennek keretében már 11 magyar vállalkozás indított összesen 10 milliárd forint értékű beruházást. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS