Komárom-Esztergom megye kiválóságait díjazta a VOSZ

Komárom-Esztergom megye kiválóságait díjazta a VOSZ
2022. 09. 12., 10:52

Komárom-Esztergom megye gazdasági-, sport-, valamint kulturális és közéletének kiválóságait díjazta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete szeptember 9-én a Jászai Mari Színház épületében.

A XVII. Megyei P rima Díjátadó Gálaest vendége volt a Prima Primissima-díj alapítója, Demján Sándor özvegye, Lídia asszony, Perlusz László, a VOSZ  főtitkára, Dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke, valamint dr. Kancz Csaba megyei főispán, Dr. Veres Zoltán a megyei közgyűlés főjegyzője, Lusztig Péter, Tatabányai alpolgármestere, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos továbbá országgyűlési képviselők, polgármesterek, érdekvédelmi és társadalmi szervezetek, cégek vezetői.

Az estet Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, a díjazottak az élet minden területén őrzik és gyarapítják a megye értékeit. Tevékenységükkel pedig új példaképek is születnek mások számára Komárom-Esztergom megyében. A VOSZ elnökének gondolatai után a résztvevők Demján Sándor tiszteletére, emlékére megnézték a róla készült filmet.

A Megyei Vállalkozók Napja alkalmából tizenegy cég tulajdonosa, illetve vezetője vehetett át elismerő oklevelet Perlusz Lászlótól és Pordán Zsigmondtól.

2022-ben a Megyei Év Vállalkozói lettek:

– Czink József, a J&E Diesel  Kft. tulajdonosa,

– Demeter Gyula, a D’OMIKRON-PLUSZ Kft. tulajdonosa,

– Jan Gershoj Jensen, a GERSHOJ ENERGIA Kft. tulajdonosa,

– Kovács Károly, a Komthermál Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója,

– Kovácsné Varga Rózsa, a TÖRSZTI 2001. Kft. tulajdonosa,

– Kovács Sándor Attila, a Komtravel Kft. tulajdonosa,

– Németh Edina, a B-Vital Kft. tulajdonosa,

– Németh Tamás, a Papíros 97 Kft. tulajdonosa,

– Styevola István, a Styevola és Fia Kft. tulajdonosa,

– Szabó György egyéni vállalkozó.

Kiemelkedő Szakmai munkájáért és társadalmi tevékenységéért pedig elismerésben részesült Bagdi Gábor, az ENVIROBAU Kft. tulajdonosa. Az Országos Vállalkozók Napján, december 2-án Gombos István, a Gombos Földgép Kft. tulajdonosa a Művészetek Palotájában az ÉV Vállalkozója elismerést veheti át.

Az est fénypontjaként átadták a Megyei P rima Díjakat és különdíjakat is a megyében élő, a művészet, a tudomány, a kultúra, a sport területén kiemelkedőt alkotó jelölteknek. A legprímábbak Prima plakettet, oklevelet, a Prima Díjjal járó egymillió forintot és a külön erre az alkalomra készíttetett Prima aranymedált vihettek haza. Elsőként Smiger Andrást, az esztergomi Dobó Gimnázium igazgatóját tapsolhatta meg a közönség, aztán Siklósi József építész, majd Román Géza, a Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának művészeti vezetője vehette át az elismerést.

A három hagyományos Prima Díj mellett – és a Prima Közönségdíj helyett – az idén Prima Különdíjat is átadtak a gálaesten, mert a legtöbb közönségszavazatot kapott jelöltek a támogatók szavazata alapján egyúttal Prima Díjasok lettek. Az idén összesen 5677 szavazat érkezett a jelöltekre. Különdíjas lett Imrő Dezső súlyemelő vezetőedző, a Demján Sándor emlékére alapított Prima Különdíjat pedig Mórocz István grafikusművész érdemelte ki.

Az díjátadók után a VOSZ megyei elnöksége köszönetét fejezte minden támogatónak az önzetlenül nyújtott segítségért. Ahogyan eddig, most is példa értékű volt az az összefogás a vállalkozók, a hozzájuk csatlakozó önkormányzatok, a megyei kereskedelmi és iparkamara részéről, hogy ezt a nagyszerű kezdeményezést minden évben közösen megvalósíthatják. Nekik is köszönhetően felszínre kerülhetnek megyénk kincsei, példaképei.

A díjátadást követően Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos mondott pohárköszöntőt, majd gálavacsora következett.

Forrás: KEMMA, fotó: Fajsz Péter

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS