Kecskeméten fejeződött be a VOSZ tavaszi vállalkozói fórumsorozata

Kecskeméten fejeződött be a VOSZ tavaszi vállalkozói fórumsorozata
2024. 04. 17., 19:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetei márciusban és áprilisban tartották éves rendes beszámoló taggyűléseiket, amelyeket vállalkozói fórummal kötöttek össze.

A vállalkozói fórumok célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon 5 éves új stratégiájának és cselekvési programjának eddigi eredményeiről, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek beszámoljanak 2023-ban végzett munkájukról.

A szövetség országos munkájában is aktívan kíván részt venni a VOSZ Somogy vármegyei szervezete

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy vármegyei szervezetének elnöke beszámolt a 2023-ban végzett munkáról és vázolta a 2024-es terveket. Tavaly a KAVOSZ-szal közösen vitt Széchenyi Kártya Programban a kaposvári VOSZ-iroda közreműködésével 306 szerződést kötöttek összesen 16 milliárd forint értékben. A KAVOSZ a vármegyében saját hálózatán és a kamarán keresztül is értékesíti termékeit, ezekkel együtt a hitelösszeg 30 milliárd forintra tehető. 2023-ban a vármegyei szervezetnek három kiemelt rendezvénye volt. Elsőként a vállalkozói fórummal egybekötött taggyűlés, majd a digitalizáció témájában tartott vállalkozói fórum júniusban, amelyen bemutatták a VOSZPortot, októberben pedig a 16. Prima Gálát rendezték meg. Egész évben folyamatos volt a konzultáció a helyi vállalkozókkal, a kommunikáción is javítottak, és lehetőséget biztosítanak a cégek bemutatkozására a sajtóban. A tervek között szerepel, hogy az országos szövetségi munkában még aktívabban vegyenek részt. Kiemelt cél idén a vármegyei vállalkozásfejlesztési iroda kialakítása, valamint a NAV-val együttműködési szerződés aláírása. 2024-ben a vármegye kimagasló társadalmi eseménye lesz a Prima Gála, amelyre október 18-án kerül sor, a díjakra a jelöléseket június 30-ig várják. Emellett az Év Vállalkozója Díjra szintén várják az ajánlásokat.

A duális képzésben is számítanak a VOSZ-vállalkozásokra Fejér vármegyében

Kovács Tibor, a VOSZ Fejér vármegyei szervezetének elnöke beszámolt a tavaly végzett munkáról. Megemlítette, hogy a vármegyében 12 ezer vállalkozás van nyilvántartva, közülük 277 az aktív VOSZ-tag, akiknek a jelentős része kapcsolatban volt vagy van a Széchenyi Kártya Program termékeivel. A jövőben is az az egyik cél, hogy példaértű, családi vállalkozásokkal növeljék a taglétszámot, amely a tervek szerint év végére 300-ra nőhet. A 2023-as év jeles eseménye volt a vállalkozásfejlesztési iroda megnyitása, ahol azóta is rendszeresek a konzultációk, a vállalkozói tanácsadások. Időről időre gazdasági fórumokat rendeznek, külön figyelnek arra, hogy felhívják a figyelmet az uniós pályázati lehetőségekre. Fejér vármegye egyik kiemelt rendezvénye volt 2023-ban is a Prima Gála, azon dolgoznak, hogy az idei szintén rangos esemény legyen.

Vállalkozói fórumon hirdették ki a VOSZ SMART Startup verseny győztesét

A Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet vállalkozói fórumát Budapesten a Bálna Rendezvényközpontban rendezték meg április 12-én. Az eseményen bonyolították le a VOSZ SMART Startup versenyének döntőjét, valamint együttműködési megállapodást írtak alá a VOSZ és a NAV Pest Vármegyei Vámigazgatósága, illetve a VOSZ és az Extreme Digital-eMAG Kft. között.

A fórumot követően Marosi László, a VOSZ BPVRSZ elnöke számolt be a 2023-ban végzett munkáról és az idei tervekről. Tavaly sok szakmai programot szerveztek a vállalkozókat érintő legkülönbözőbb témakörökben az adózástól kezdve a fenntarthatóság kérdésein át a gamifikációig. Az idei munka fontos feladata lesz, hogy még több információt adjanak a tagoknak, akiknek az aktivitásán is szeretnének javítani.

Kecskeméten fejeződött be a VOSZ tavaszi vállalkozói fórumsorozata

Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun vármegyei szervezetének elnöke beszámolt a 2023-ban végzett munkáról, és ismertette az idei feladatokat. Mint mondta: a taglétszám folyamatosan növekszik, és erre idén is lát lehetőséget. A Széchenyi Kártya Program termékei iránt nagy az érdeklődés a vármegyében, tavaly 30 milliárd forint értékben kötöttek hitelszerződést, ami nagyban köszönhető a vállalkozói iroda munkatársainak munkájának. A vármegyében részt vesznek a Paktum Plusz vállalkozói programban.

Tavaly fontos workshopon foglalkoztak a Vajdaság turizmusának fejlesztésével, a helyi szervezet szakértői különböző javaslatokkal éltek, év végén pedig Zentán folytatták az ötletelést. Évről évre nő a Prima Díj és az Év Vállalkozója Díj népszerűsége, 2023-ban 10 ezer szavazat érkezett. Idén a Prima Gálát november 22-én rendezik meg. „Az idei év kiemelt eseménye lesz a VOSZ vállalkozásfejlesztési irodájának megnyitása” – mondta Weninger Richárd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS