Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban

Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban
2023. 05. 05., 13:41

Kis- és középvállalkozások támogatására nyílt iroda a ZalaZONE Park irodaépületében a Széchenyi István Egyetem és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködésének eredményeként.

A kormány jelentős energiát fordít a kis- és középvállalkozások támogatására – fogalmazott az eseményen Prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a csütörtöki eseményen. A regionális vállalkozásfejlesztési irodáról szólva hangsúlyozta a környezetet, amely a maga nemében kiemelkedő és ösztönzőleg hat az ide betérő vállalkozókra is. Reményét fejezte ki, hogy számos érdeklődőt vonz majd és hamar kinövik az irodát – írja a zaol.hu.

A személyes kapcsolatok fontosságáról beszélt köszöntőjében Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke, hozzátéve, hogy ehhez nyújt teret az iroda. A jövő testesül meg ebben a környezetben, miközben a jelenben vagyunk, mondta az elnök, és kitért a vállalkozásokat támogató olyan programra, mint a Széchenyi-kártya. Húsz év alatt 6500 milliárd forint hitelt folyósítottak 400 ezernél több vállalkozás számára. Ez a vállalkozások jelentős részénél a megalakulás, a működés, a fejlesztés feltételei biztosította, enélkül nem lehettek volna sikeresek.

A ZalaZONE nemcsak a város, hanem a régió zászlóshajója is, és ebben köszönet illeti a vállalkozókat – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a VOSZ-szal kialakított kiváló kapcsolatokat hangsúlyozta. Ennek egyik eleme a vállalkozói klub, ahol havonta találkoznak és beszélik meg a város jövőjét érintő kérdéseket, tette hozzá.

Az iroda megnyitását jelképező kulcsot Palkovics László (a fotón jobbra) adta át Eppel Jánosnak.

Széchenyi István Egyetem a ZalaZONE Parkban, Európa egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája mellett megvalósuló fejlesztéseinek újabb állomásaként megtartották a tudományos és innovációs park előadó-épületének bokrétaünnepségét. A beruházásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban elnyert 543,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kerül sor, s ennek révén tovább javul az intézmény képzések terén elfoglalt pozíciója.

A győri Széchenyi István Egyetem célja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási-kutatási környezet megteremtésével járuljon hozzá a térség versenyképességének erősítéséhez. Ezt szolgálja az intézményt fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő ZalaZONE Park is, ahol tart a tudományos és innovációs park fejlesztése. Ennek része a tavaly átadott inkubációs és szállásépület, valamint a készülő előadó-épület.

(Fotó: Arany Gábor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS