Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban

Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban
2023. 05. 05., 13:41

Kis- és középvállalkozások támogatására nyílt iroda a ZalaZONE Park irodaépületében a Széchenyi István Egyetem és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködésének eredményeként.

A kormány jelentős energiát fordít a kis- és középvállalkozások támogatására – fogalmazott az eseményen Prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a csütörtöki eseményen. A regionális vállalkozásfejlesztési irodáról szólva hangsúlyozta a környezetet, amely a maga nemében kiemelkedő és ösztönzőleg hat az ide betérő vállalkozókra is. Reményét fejezte ki, hogy számos érdeklődőt vonz majd és hamar kinövik az irodát – írja a zaol.hu.

A személyes kapcsolatok fontosságáról beszélt köszöntőjében Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke, hozzátéve, hogy ehhez nyújt teret az iroda. A jövő testesül meg ebben a környezetben, miközben a jelenben vagyunk, mondta az elnök, és kitért a vállalkozásokat támogató olyan programra, mint a Széchenyi-kártya. Húsz év alatt 6500 milliárd forint hitelt folyósítottak 400 ezernél több vállalkozás számára. Ez a vállalkozások jelentős részénél a megalakulás, a működés, a fejlesztés feltételei biztosította, enélkül nem lehettek volna sikeresek.

A ZalaZONE nemcsak a város, hanem a régió zászlóshajója is, és ebben köszönet illeti a vállalkozókat – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a VOSZ-szal kialakított kiváló kapcsolatokat hangsúlyozta. Ennek egyik eleme a vállalkozói klub, ahol havonta találkoznak és beszélik meg a város jövőjét érintő kérdéseket, tette hozzá.

Az iroda megnyitását jelképező kulcsot Palkovics László (a fotón jobbra) adta át Eppel Jánosnak.

Széchenyi István Egyetem a ZalaZONE Parkban, Európa egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája mellett megvalósuló fejlesztéseinek újabb állomásaként megtartották a tudományos és innovációs park előadó-épületének bokrétaünnepségét. A beruházásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban elnyert 543,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kerül sor, s ennek révén tovább javul az intézmény képzések terén elfoglalt pozíciója.

A győri Széchenyi István Egyetem célja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási-kutatási környezet megteremtésével járuljon hozzá a térség versenyképességének erősítéséhez. Ezt szolgálja az intézményt fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő ZalaZONE Park is, ahol tart a tudományos és innovációs park fejlesztése. Ennek része a tavaly átadott inkubációs és szállásépület, valamint a készülő előadó-épület.

(Fotó: Arany Gábor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS