Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban

Irodát nyitott a VOSZ a ZalaZONE Parkban
2023. 05. 05., 13:41

Kis- és középvállalkozások támogatására nyílt iroda a ZalaZONE Park irodaépületében a Széchenyi István Egyetem és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködésének eredményeként.

A kormány jelentős energiát fordít a kis- és középvállalkozások támogatására – fogalmazott az eseményen Prof. Dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a csütörtöki eseményen. A regionális vállalkozásfejlesztési irodáról szólva hangsúlyozta a környezetet, amely a maga nemében kiemelkedő és ösztönzőleg hat az ide betérő vállalkozókra is. Reményét fejezte ki, hogy számos érdeklődőt vonz majd és hamar kinövik az irodát – írja a zaol.hu.

A személyes kapcsolatok fontosságáról beszélt köszöntőjében Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke, hozzátéve, hogy ehhez nyújt teret az iroda. A jövő testesül meg ebben a környezetben, miközben a jelenben vagyunk, mondta az elnök, és kitért a vállalkozásokat támogató olyan programra, mint a Széchenyi-kártya. Húsz év alatt 6500 milliárd forint hitelt folyósítottak 400 ezernél több vállalkozás számára. Ez a vállalkozások jelentős részénél a megalakulás, a működés, a fejlesztés feltételei biztosította, enélkül nem lehettek volna sikeresek.

A ZalaZONE nemcsak a város, hanem a régió zászlóshajója is, és ebben köszönet illeti a vállalkozókat – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a VOSZ-szal kialakított kiváló kapcsolatokat hangsúlyozta. Ennek egyik eleme a vállalkozói klub, ahol havonta találkoznak és beszélik meg a város jövőjét érintő kérdéseket, tette hozzá.

Az iroda megnyitását jelképező kulcsot Palkovics László (a fotón jobbra) adta át Eppel Jánosnak.

Széchenyi István Egyetem a ZalaZONE Parkban, Európa egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályája mellett megvalósuló fejlesztéseinek újabb állomásaként megtartották a tudományos és innovációs park előadó-épületének bokrétaünnepségét. A beruházásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban elnyert 543,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kerül sor, s ennek révén tovább javul az intézmény képzések terén elfoglalt pozíciója.

A győri Széchenyi István Egyetem célja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási-kutatási környezet megteremtésével járuljon hozzá a térség versenyképességének erősítéséhez. Ezt szolgálja az intézményt fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő ZalaZONE Park is, ahol tart a tudományos és innovációs park fejlesztése. Ennek része a tavaly átadott inkubációs és szállásépület, valamint a készülő előadó-épület.

(Fotó: Arany Gábor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS