Interneten keresztül újítanák meg a recepteket a betegek

2023. 06. 22., 13:41

Egyre többen várják el, hogy még nagyobb arányban jelenjenek meg a digitális megoldások az egészégügyben – derül ki az EY több mint 6000 fő bevonásával készült nemzetközi felméréséből. A megkérdezettek elsősorban online kapnák meg például a laboreredményeiket, az orvos-beteg kapcsolatban azonban továbbra is a személyes találkozókat preferálják.

Egyszerűbbnek és gyorsabbnak tartják az interneten keresztüli egyeztetést az EY globális felmérésnek válaszadói, ha receptek megújításáról (67 százalék), vagy a laboreredményeik kiértékeléséről (61 százalék) van szó. A megkérdezettek háromnegyede ezért automatikusan online megosztaná egészségügyi adatait az általuk igénybe vett orvosi intézményekkel, de kifejezetten fontosnak tartják (79 százalék), hogy előre tájékoztassák őket ezeknek az információknak a védelméről és felhasználási módjáról.

Az emberek többsége (71 százalék) ugyanakkor még mindig nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt, mivel így közvetlenül meg tudják beszélni betegségüket a szakemberrel (84 százalék), és szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki kezelőorvosaikkal (77 százalék).

„Sokak számára meglepő lehet, hogy a technológiai fejlődés és a COVID-19 járványt követően is ilyen fontos maradt a személyes orvos-beteg kapcsolat, amit úgy látszik, egyhamar még nem fognak felváltani az online megbeszélések. Ezért is lényeges, hogy a magánegészségügyi szolgáltatók tűpontos, naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a páciensek igényeiről, és csak ennek fényében döntsenek a jövő fejlesztési irányairól” – hangsúlyozta László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

A szakember hozzátette, hogy a legfontosabb trendek beazonosításában, a megfelelő stratégia kialakításában és megvalósításában is sokat segíthet egy, a területet jól ismerő és értő tanácsadó.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS