Integrált szolgáltatáslista segíti a kkv-szektort

Integrált szolgáltatáslista segíti a kkv-szektort
2023. 07. 06., 15:41

Vállalatirányítást segítő alkalmazásokat és szoftvereket magába foglaló digitális vezérlőpulttal segíti a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a hazai kkv-szektort.

Az első ezer regisztrált vállalkozásnak most ingyenesen, meghatározott ideig bővített hozzáférést biztosítanak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége álmodta meg a VOSZPort alkalmazást, mely kifejezetten azért készült, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások operatív folyamatait segítse. A VOSZ szakértői valamint a több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalkozók véleménye és hozzáértő, elismert tudása formálta a májusban elindult VOSZPortot.

Júniusban egy kampánykörút során több nagyobb városban is bemutatták a digitális vezérlőpult működését és előnyeit az érdeklődőknek, melyet elsősorban a hazai kkv-szektor számára fejlesztettek. Mint kiderült, az alkalmazás segítségével többek között, könnyen elérhetőek a vállalkozásfejlesztést segítő szoftverek, értesülni lehet hazai- illetve külföldi hírekről, aktuális tudnivalókról. A VOSZPort piactere pedig olyan funkciókat és weboldalakat biztosít, amivel gyorsabbá tehető a napi ügyintézés egy cég életében. Az ingyenesen elérhető szolgáltatásokról Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke beszélt, aki csapatával már két éve dolgozik a VOSZPort elindításán: „A VOSZPort képes integrálni a piacon elérhető szoftvereket, tartalmakat és főbb vezetői döntéshozatali információkat. Regisztrációt követően olyan funkciók érhetőek el, mint az online számlázás, banki tranzakciók, céginformációk, forráslehetőségek, elektronikus aláírás, munkaügyi és időpontfoglalások kezelése egy helyen.”

A VOSZPort oldalán több menüpont is megtalálható. Ezek közül a Piactér menüpont alatt olyan, cégre szabott alkalmazások és weboldalak érhetőek el, amelyek a vállalkozások napi tevékenységét könnyítik meg valamilyen szempontból, így a vezetőknek több ideje marad, hogy arra koncentráljanak, ami igazán fontos. A vállalkozásokat érintő fontos hírekről és hiteles információkról a Hírfolyam és tudástár menüpont alatt olvashatunk. Itt tematikus besorolásban lehet böngészni: a világgazdaság, a hazai gazdaság, a pénzügyi világ és a jogi környezet változásairól szóló tartalmakat. Barabás Tamás hozzátette: „Minden regisztrált exkluzív hozzáférést kap a VOSZ legfrissebb híreihez is. Ezen információk birtokában lehetséges a versenytársak előtt járni.” A Tudástárban összegyűjtött cikkek segítségével bővíthetik ismereteiket a cégvezetők vállalkozásvezetés, adózás, aktuális pályázatok és felnőttképzés témakörökben megjelenő hírekkel.

A regisztrációt követően minden vállalkozást a háttérben egy algoritmus segíti, mely a cég mérete, létszáma, működési formája alapján ajánlást is tesz a felhasználónak arra, hogy mely szoftver megoldások lehetnek leghatékonyabban a segítségére. Így valóban cégre szabott megoldásokat tudnak szállítani a vállalkozások vezetőinek.

A projektről bővebb információt a www.voszport.hu oldalon olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS