Ingyenes a kéményseprők új szolgáltatása

2022. 09. 26., 18:21

A szokásos kéményellenőrzés megrendelése esetén új, ingyenes hatásfokméréssel segíti az intézményeket és vállalkozásokat a takarékosabb energiagazdálkodás kialakításában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió.

Az új szolgáltatás keretében a kötelező kéményellenőrzések alkalmával a kéményseprők megmérik a gázkészülékek működése közben keletkező füstgáz összetételét. A mérést a FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió munkatársai korszerű, laboratóriumban bevizsgált és hitelesített füstgázelemző készülékekkel végzik.

Az eszköz a füstgáz összetételéből és az abban található anyagok mennyiségéből kiszámítja a kazán működési hatásfokát. Ebből az adatból következtetni lehet a gázkészülék beállítottságára, állapotára.

A gázkészülékek üzemeltetői így segítséget kapnak abban, hogy készülékükhöz kell-e szakembert hívniuk, hogy elvégezze a szükséges karbantartást és beállítást a hatékonyabb működés érdekében. A tisztán tartott és szakember által beállított gázkészülék a tökéletes égési folyamatnak köszönhetően kevesebb gáz felhasználásával állít elő adott mennyiségű hőenergiát. Egy jó állapotú és kitisztított kazán akár 20 százalékos energiahordozó-megtakarítást is eredményezhet az optimálistól eltérő üzemi paraméterek mellett működő készülékhez képest.

A mérést és elemzést a FŐKÉTÜSZ kéményseprői most országszerte ingyenesen elvégzik intézmények és gazdálkodó szervezetek számára, a kötelező éves kéményellenőrzés megrendelése esetén. A hatásfokméréshez mindössze az erre vonatkozó igényt kell jelezni a FŐKÉTÜSZ szakembere felé. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-05 20:13:26
Abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és termelők a következő időszakban is hatékony, jövedelmező tevékenységet végezhessenek – fogalmazott Feldman Zsolt az Axiál Kft. új, bajai szervízműhelyének átadóján.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS