Információk, hírek vállalkozóknak, 2019. július 24.

2019. 07. 24., 08:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Újabb nagy Audi-beruházást támogat a magyar kormány

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón. Szijjártó Péter elmondta, hogy a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő beruházást. Várakozása szerint az Audi beruházása új termelési és kiviteli rekordokhoz is hozzájárulhat. Az autóipar idén is új csúcsot dönthet, hiszen a termelési értéke 12 százalékkal nőtt az első 5 hónapban.

Szász János: Az lesz fontos, hogy ki nyújt maradandó értéket

Szász Jánost idén megválasztották a Bizalmi Kör Kossuth TOP vezetői klub elnökségi tagjának. Úgy érzi, itt nincs az a kellemetlen business feeling, amit csak „gilisztakupec” vagy „porszívóügynök” mentalításnak hív. Sarkosan fogalmaz, de szerinte őszinteség és kölcsönös bizalom nélkül nincs igazán sikeres üzlet. A Nordinova Energy Kft. General Managereként olyan csapatot épít, amelyik mindent megtesz egy környezetkímélő, fenntartható jövőért. Ebbe bőven belefér az is, hogy Kőbányán szemetet szedtek az ATV-s csapattal együtt – derül ki az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 92. interjújából.

A panellakások lehetnek az idei albérletszezon slágerei

Az ingatlan.com portál elemzése szerint a panellakások lehetnek az idei albérletszezon slágerei. A cég a legolcsóbbnak számító 40 négyzetméternél kisebb garzonlakásokat, illetve a panellakások bérleti díjait hasonlította össze Budapesten és az egyetemvárosokban. Júliusban a fővárosi kiadó lakásokért átlagosan 160 ezer forintot kértek, a 40 négyzetméternél kisebb garzonokért 140 ezer forintot, a panellakásokért pedig 125 ezer forintot.

Egyre több luxusautót látunk Budapesten

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba gurulhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák.A Ford Mustang egy év alatt például megduplázta eladásait, a Mercedes AMG GT-ből pedig 51 millió forintos ára ellenére ötször annyi fogyott, mint tavaly.

Ismét duális főiskolai nap a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Harmadik alkalommal rendezték meg a kecskeméti gyárban a duális főiskolai hallgatók napját. A játékos csapatépítő programon mintegy félszáz hallgató vett részt. A rendezvényen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője elmondta: „Az évről-évre növekvő jelentkezői létszám egyértelműen a duális képzés egyre nagyobb népszerűségét jelzi. Ami pedig különösen örvendetes, hogy egyre több női hallgatót is üdvözölhetünk a gyár duális képzési programjában.”

Boris Johnson lesz II. Erzsébet 14. miniszterelnöke

A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként. Johnson szerdán átveszi Maytől a kormányfői tisztséget is. Boris Johnson hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel versengett a pártvezetői posztért.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS