Információk, hírek vállalkozóknak, 2019. július 24.

2019. 07. 24., 08:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Újabb nagy Audi-beruházást támogat a magyar kormány

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón. Szijjártó Péter elmondta, hogy a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő beruházást. Várakozása szerint az Audi beruházása új termelési és kiviteli rekordokhoz is hozzájárulhat. Az autóipar idén is új csúcsot dönthet, hiszen a termelési értéke 12 százalékkal nőtt az első 5 hónapban.

Szász János: Az lesz fontos, hogy ki nyújt maradandó értéket

Szász Jánost idén megválasztották a Bizalmi Kör Kossuth TOP vezetői klub elnökségi tagjának. Úgy érzi, itt nincs az a kellemetlen business feeling, amit csak „gilisztakupec” vagy „porszívóügynök” mentalításnak hív. Sarkosan fogalmaz, de szerinte őszinteség és kölcsönös bizalom nélkül nincs igazán sikeres üzlet. A Nordinova Energy Kft. General Managereként olyan csapatot épít, amelyik mindent megtesz egy környezetkímélő, fenntartható jövőért. Ebbe bőven belefér az is, hogy Kőbányán szemetet szedtek az ATV-s csapattal együtt – derül ki az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 92. interjújából.

A panellakások lehetnek az idei albérletszezon slágerei

Az ingatlan.com portál elemzése szerint a panellakások lehetnek az idei albérletszezon slágerei. A cég a legolcsóbbnak számító 40 négyzetméternél kisebb garzonlakásokat, illetve a panellakások bérleti díjait hasonlította össze Budapesten és az egyetemvárosokban. Júliusban a fővárosi kiadó lakásokért átlagosan 160 ezer forintot kértek, a 40 négyzetméternél kisebb garzonokért 140 ezer forintot, a panellakásokért pedig 125 ezer forintot.

Egyre több luxusautót látunk Budapesten

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba gurulhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák.A Ford Mustang egy év alatt például megduplázta eladásait, a Mercedes AMG GT-ből pedig 51 millió forintos ára ellenére ötször annyi fogyott, mint tavaly.

Ismét duális főiskolai nap a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Harmadik alkalommal rendezték meg a kecskeméti gyárban a duális főiskolai hallgatók napját. A játékos csapatépítő programon mintegy félszáz hallgató vett részt. A rendezvényen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője elmondta: „Az évről-évre növekvő jelentkezői létszám egyértelműen a duális képzés egyre nagyobb népszerűségét jelzi. Ami pedig különösen örvendetes, hogy egyre több női hallgatót is üdvözölhetünk a gyár duális képzési programjában.”

Boris Johnson lesz II. Erzsébet 14. miniszterelnöke

A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként. Johnson szerdán átveszi Maytől a kormányfői tisztséget is. Boris Johnson hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel versengett a pártvezetői posztért.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS