Így spórolhatunk a rezsin home office-ban

2021. 01. 09., 14:00

Akik a járványhelyzet miatt home office-ban dolgoznak, a legtöbb esetben azt tapasztalhatták, hogy az otthoni munkavégzés kétségtelen előnyei mellett akad némi hátulütő is. Például megnőtt a háztartás rezsiköltsége.

A munkához szükséges eszközeink áramot fogyasztanak, ez a pluszköltség pedig a céges költségvetés helyett a saját pénztárcánkat terheli – írja a Computerworld.. 

Télen rengeteget spórolhatunk akkor, ha az otthoni hagyományos villanykörtéket energiatakarékos LED-izzókra cseréljük. Igaz, hogy egy ilyen izzó valamivel drágább a hagyományosnál, de élettartama akár ötszöröse is lehet, és akár 90 százalékkal kevesebb az energiafogyasztása.

Ha tartósan otthon dolgozunk, csak azokat a helyiségeket fűtsük, amelyekben tartózkodunk – ugyanez igaz nyáron a hűtésre. A különböző szobákat gondosan zárjuk el egymástól így könnyen megtarthatjuk azok hőmérsékletét.

Mindig kapcsoljuk ki a számítógépünket, tévénket, monitorunkat és hasonló eszközeinket, amikor nem használjuk azokat, hiszen ezekkel is spórolhatunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 18:52:00
Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatóságának elnöke.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS