Hatékonyabb és olcsóbb mikroinfluenszerekkel dolgozni

2022. 01. 04., 12:02

A Magyar Marketing Fesztivál szervezői összegyűjtötték az idei év legfontosabb üzleti és marketingtrendjeit.

A koronavírus-járvány hatására egy év alatt közel 35-szörösére ugrott globálisan az online videókonferenciák használata. Bár a pandémiának lassan vége lehet, kutatások alapján a megkérdezettek közel fele a jövőben is fogja használni a videókonferenciákat – írja a Computerworld.

Bár sok cég tiltja az online konferenciák szponzorációját, egy kkv számára számos lehetőség rejlik online eseményekkel történő partnerkapcsolatban.

Mivel a blog- és influenszeripar exponenciálisan nőtt, javasolják, hogy hosszabb és tanulságosabb tartalmakon dolgozzanak, mivel ezek kiváló eszközök az erős SEO-hoz, a tartalom terjedéséhez, gondolatok ébresztéséhez és a bizalom megalapozásához.

A minőség egyre fontosabbá válik, ezért kerülni kell a középszerű tartalmak közzétételét, a fogyasztók elvárásai ugyanis egyre nőnek. Sok B2B-vállalkozás ugyanakkor nem is értékeli a tartalommarketing erejét, és téves meggyőződésre alapozza a választását, miszerint az üzletemberek nem keresnek válaszokat az interneten, így rengeteg időt és energiát fektetnek fizetős hirdetésekbe és ismeretlen címek e-mailes megszólításába.

Az „A kategóriás” influenszerek hitelessége nagyot zuhant az elmúlt évek alatt, hiszen egy-egy profil már nem más, mint egy emberekkel díszített bulvár termékkatalógus. A nagy közösségi médiával foglalkozó cégek (Later, Fohr) kutatásai szerint a mikroinfluenszerek rendelkeznek a legmagasabb elkötelezettséggel.

Az ő táboruk a legjobban aktivizálható, és a nagysághoz mért lojalitás itt a legjobb. A mikroinfluenszerek alkalmazása kisebb költséget és magasabb megtérülési arányt eredményez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS