Erre számíthatnak a NAV revizoraitól a 8. héten!

2019. 02. 18., 09:30

Slágertéma marad az online pénztárgépek ellenőrzése a 8. héten is, ahogy a nyugta- és számlaadás is a középpontban lesz.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 25. és március 1. között Lajosmizsén és Tiszakécskén kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 18. és 24. között Beremenden, Harkányban, Komlón, Lánycsókon, Mohácson, Siklóson, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket, amelyeken a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.  

A revizorok kiemelten ellenőrzik az online kereskedőket, a személyszállítókat, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, ruházati kiskereskedőket, a vendéglátóhelyeket, valamint az építkezéseken dolgozókat.

Békés megye

2019. február 18. és február 22. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye egész terültén ellenőrzik az éttermeket, gyorséttermeket, pizzériákat. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett próbavásárlásokkal és forgalomszámlálással vizsgálják az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását. Főként azok számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére, akiknél a korábbi ellenőrzések hiányosságot tártak fel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 22. és 24. között a Becherovka Miskolci Farsangon ellenőrzik a rendezvényre kitelepülő kereskedőket és vendéglátóhelyeket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.  

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15. és 22. között fokozottan ellenőrzik a jelmez és ruhakölcsönzőket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását a virág- és ajándékárusoknál, illetve az éttermeknél.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 22-én és 23-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet, az alkalmazottak bejelentését, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A revizorok a használtcikk kiskereskedőknél az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét és a számla- és nyugtaadást vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Somogy megye

A vizsgálatok jellemzően kereskedelmi és vendéglátóhelyeken zajlanak, de az építőipari vállalkozásoknál és a szolgáltatói szektorban is számíthatnak az ellenőrök közös megjelenésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadásának ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítanak az építőipari alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 2019. március 01. között folyamatosan ellenőrzik a zöldség, gyümölcs kereskedelemmel foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS