Erre számíthatnak a NAV revizoraitól a 8. héten!

2019. 02. 18., 09:30

Slágertéma marad az online pénztárgépek ellenőrzése a 8. héten is, ahogy a nyugta- és számlaadás is a középpontban lesz.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 25. és március 1. között Lajosmizsén és Tiszakécskén kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 18. és 24. között Beremenden, Harkányban, Komlón, Lánycsókon, Mohácson, Siklóson, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket, amelyeken a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.  

A revizorok kiemelten ellenőrzik az online kereskedőket, a személyszállítókat, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, ruházati kiskereskedőket, a vendéglátóhelyeket, valamint az építkezéseken dolgozókat.

Békés megye

2019. február 18. és február 22. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye egész terültén ellenőrzik az éttermeket, gyorséttermeket, pizzériákat. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett próbavásárlásokkal és forgalomszámlálással vizsgálják az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását. Főként azok számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére, akiknél a korábbi ellenőrzések hiányosságot tártak fel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 22. és 24. között a Becherovka Miskolci Farsangon ellenőrzik a rendezvényre kitelepülő kereskedőket és vendéglátóhelyeket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.  

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15. és 22. között fokozottan ellenőrzik a jelmez és ruhakölcsönzőket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását a virág- és ajándékárusoknál, illetve az éttermeknél.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 22-én és 23-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet, az alkalmazottak bejelentését, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A revizorok a használtcikk kiskereskedőknél az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét és a számla- és nyugtaadást vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Somogy megye

A vizsgálatok jellemzően kereskedelmi és vendéglátóhelyeken zajlanak, de az építőipari vállalkozásoknál és a szolgáltatói szektorban is számíthatnak az ellenőrök közös megjelenésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadásának ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítanak az építőipari alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 2019. március 01. között folyamatosan ellenőrzik a zöldség, gyümölcs kereskedelemmel foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS