Együttműködésről állapodott meg a HSA és a Starjobs

2023. 04. 27., 10:38

Stratégiai együttműködésről állapodott meg Magyarország két meghatározó humán erőforrás szolgáltatója, a HSA és a Starjobs. A két cég májustól közös erővel lép fel a munkaerőhiánnyal szemben és támogatja az országban működő vállalkozások létszámgazdálkodását.

A tulajdonosi szinten is megerősített partnerség a két HR-szolgáltató vállalkozás várakozásai szerint a szinergiák jelentős mértékű kiaknázására nyújt lehetőséget, ami tovább gyorsítja az elmúlt évek dinamikus növekedését.

A 2000-ben alakult HSA mára Kelet-Magyarország piacvezető HR-szolgáltatójává vált, élen jár a kékgalléros foglalkoztatásban, míg a 2001-ben indult Starjobs különösen erős pozíciókkal rendelkezik az SSC-k HR-támogatásában és a fehérgalléros munkaerőigények kiszolgálásában, továbbá azon kevés munkaerő-szolgáltató közé tartozik, amely könnyített eljárással toborozhat és foglalkoztathat harmadik országbeli munkavállalókat.

„A HSA már most is Magyarország meghatározó munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégeinek egyike, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a Starjobs-szal együttműködve tovább erősíthetjük a magyar munkaerőpiacon betöltött szerepünket” – mondta Mátyás László, a HSA Kft. ügyvezetője.

„A következő időszak munkaerő-piaci kihívásainak csak innovatív megoldásokkal, a digitalizáció vívmányait kihasználva lehet megfelelni. A Starjobs és a HSA olyan szinergiákat tud mozgósítani, amelyek révén a korábbinál is magasabb színvonalon tudjuk támogatni meglévő és leendő partnereinket” – mondta Megyeri Péter, a Starjobs Magyarország Kft. ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 14:10:00
Április 18-án este tartották Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amelyen a technológia területén különösen magas színvonalon alkotó újságírók, illetve tartalomkészítők munkáját ismerték el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS