Egyre jobban koncentrálnak a digitalizációra a légitársaságok

2021. 08. 25., 11:00

A világ nagy légitársaságai elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben informatikai infrastruktúrájuk nagy részét felhőalapra állítják át – derül ki Frost & Sullivan piacelemzéséből.

Az érintésmentes utasélmény növelése, a belső folyamatok optimalizálása, a személyre szabott ügyfélkapcsolat javítása és a járulékos bevételek növelése a légitársaságok digitalizációs piacának néhány fő mozgatórugója – írja a Computerworld.

Ez a becslések szerint 2030-ra eléri a 35,42 milliárd dollárt, és 2025-re meghaladja a pandémia előtti szintet.

A digitalizációra való fokozott összpontosítás, a hardverfejlesztések, a szoftverszolgáltatások költségcsökkentése és az as-a-service üzleti modellek jövedelmező növekedési kilátásokat kínálnak a légiközlekedési digitalizációs piac szereplői számára. Az alábbi területeken várható jelentős fejlődés:

A zavarok kezelése és az üzemanyag-optimalizálás a jobb működési hatékonyság érdekében: A digitális megoldások segíthetnek a szabálytalan működésből eredő pénzügyi veszteségek körülbelül 50 százalékos csökkentésében, ami jelentős célpiacot jelent a digitális megoldások szolgáltatói számára.

Nagy adatplatformok a jobb üzemeltetéshez és árusításhoz: A meglévő infrastruktúrába integrált adatplatformok javítani fogják a légitársaságok szegmentálási módszereit és marketingstratégiáit.

Kiberbiztonság a robusztus működési ellenálló képességért: A blokklánc-technológia számos esetben alkalmazható, többek között a biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos adattokenizálás, a légitársaságok karbantartását szolgáló intelligens szerződések és a tanúsítás racionalizálása területén.

A munkaterhelés felhőbe történő migrációja a skálázhatóság és a költséghatékonyság érdekében: A szállítóknak és rendszerintegrátoroknak az alapvető infrastruktúra- és migrációs szolgáltatások mellett a digitális szolgáltatások portfólióját is ki kell alakítaniuk. Ez lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy igényeik változása szerint válasszanak megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS