Egyre jobban koncentrálnak a digitalizációra a légitársaságok

2021. 08. 25., 11:00

A világ nagy légitársaságai elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben informatikai infrastruktúrájuk nagy részét felhőalapra állítják át – derül ki Frost & Sullivan piacelemzéséből.

Az érintésmentes utasélmény növelése, a belső folyamatok optimalizálása, a személyre szabott ügyfélkapcsolat javítása és a járulékos bevételek növelése a légitársaságok digitalizációs piacának néhány fő mozgatórugója – írja a Computerworld.

Ez a becslések szerint 2030-ra eléri a 35,42 milliárd dollárt, és 2025-re meghaladja a pandémia előtti szintet.

A digitalizációra való fokozott összpontosítás, a hardverfejlesztések, a szoftverszolgáltatások költségcsökkentése és az as-a-service üzleti modellek jövedelmező növekedési kilátásokat kínálnak a légiközlekedési digitalizációs piac szereplői számára. Az alábbi területeken várható jelentős fejlődés:

A zavarok kezelése és az üzemanyag-optimalizálás a jobb működési hatékonyság érdekében: A digitális megoldások segíthetnek a szabálytalan működésből eredő pénzügyi veszteségek körülbelül 50 százalékos csökkentésében, ami jelentős célpiacot jelent a digitális megoldások szolgáltatói számára.

Nagy adatplatformok a jobb üzemeltetéshez és árusításhoz: A meglévő infrastruktúrába integrált adatplatformok javítani fogják a légitársaságok szegmentálási módszereit és marketingstratégiáit.

Kiberbiztonság a robusztus működési ellenálló képességért: A blokklánc-technológia számos esetben alkalmazható, többek között a biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos adattokenizálás, a légitársaságok karbantartását szolgáló intelligens szerződések és a tanúsítás racionalizálása területén.

A munkaterhelés felhőbe történő migrációja a skálázhatóság és a költséghatékonyság érdekében: A szállítóknak és rendszerintegrátoroknak az alapvető infrastruktúra- és migrációs szolgáltatások mellett a digitális szolgáltatások portfólióját is ki kell alakítaniuk. Ez lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy igényeik változása szerint válasszanak megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS