Egyre jobban koncentrálnak a digitalizációra a légitársaságok

2021. 08. 25., 11:00

A világ nagy légitársaságai elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben informatikai infrastruktúrájuk nagy részét felhőalapra állítják át – derül ki Frost & Sullivan piacelemzéséből.

Az érintésmentes utasélmény növelése, a belső folyamatok optimalizálása, a személyre szabott ügyfélkapcsolat javítása és a járulékos bevételek növelése a légitársaságok digitalizációs piacának néhány fő mozgatórugója – írja a Computerworld.

Ez a becslések szerint 2030-ra eléri a 35,42 milliárd dollárt, és 2025-re meghaladja a pandémia előtti szintet.

A digitalizációra való fokozott összpontosítás, a hardverfejlesztések, a szoftverszolgáltatások költségcsökkentése és az as-a-service üzleti modellek jövedelmező növekedési kilátásokat kínálnak a légiközlekedési digitalizációs piac szereplői számára. Az alábbi területeken várható jelentős fejlődés:

A zavarok kezelése és az üzemanyag-optimalizálás a jobb működési hatékonyság érdekében: A digitális megoldások segíthetnek a szabálytalan működésből eredő pénzügyi veszteségek körülbelül 50 százalékos csökkentésében, ami jelentős célpiacot jelent a digitális megoldások szolgáltatói számára.

Nagy adatplatformok a jobb üzemeltetéshez és árusításhoz: A meglévő infrastruktúrába integrált adatplatformok javítani fogják a légitársaságok szegmentálási módszereit és marketingstratégiáit.

Kiberbiztonság a robusztus működési ellenálló képességért: A blokklánc-technológia számos esetben alkalmazható, többek között a biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos adattokenizálás, a légitársaságok karbantartását szolgáló intelligens szerződések és a tanúsítás racionalizálása területén.

A munkaterhelés felhőbe történő migrációja a skálázhatóság és a költséghatékonyság érdekében: A szállítóknak és rendszerintegrátoroknak az alapvető infrastruktúra- és migrációs szolgáltatások mellett a digitális szolgáltatások portfólióját is ki kell alakítaniuk. Ez lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy igényeik változása szerint válasszanak megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS